text.skipToContent text.skipToNavigation
 

ABB

ABB’s Electrification Business Area is wereldwijd koploper in de ontwikkeling van elektrotechnische producten en oplossingen, en is met ruim 200 productielocaties actief in zo’n 100 landen. Onze meer dan 50.000 medewerkers zetten zich dagelijks in om de manier waarop mensen wonen, werken, leven en met elkaar in verbinding staan, te veranderen met veilige, slimme en duurzame energievoorzieningsoplossingen. Wij geven vorm aan toekomstige trends en onderscheiden ons met technologische en digitale innovatie. Daarnaast bieden wij onze klanten een uitstekende ervaring door operational excellence in de utiliteit, industrie, gebouwtechniek, infrastructuur en mobiliteit. 

Smart Industries

Dat is profiteren van de mogelijkheden van digitalisering en de connected wereld. Met productietechnologie die slim, energie-efficiënt, veilig en duurzaam is, kan de Nederlandse industrie zich blijven onderscheiden.
 

ABB begrijpt de dringende uitdagingen binnen de industrie, zoals veranderingen in het energielandschap, marge-druk en behoefte aan continuïteit. Deze eisen vragen om een synergie van digitale en technologische innovaties om de energietransitie vorm te geven en productielocaties slimmer en duurzamer te maken. 


Oplossingen van nu met techniek van morgen zodat klanten blijvend meerwaarde kunnen leveren. Werken aan een duurzame, veilige en slimme toekomst?  Let’s write the future. Together.

Productgroepen

ABB Ty-Rap®
Of het nu gaat om kabelbinders die bestand zijn tegen extreme temperaturen, vlammen, continu zonlicht, UV-straling, agressieve chemicaliën of om kabelbinders met een hoge spankracht: ABB Ty-Rap® beschikt is de juiste oplossing.
Bekijk producten
DIN-rail componenten
In alle sectoren van de industrie is de DIN-rail een bewezen oplossing om elektrotechnische componenten snel, veilig en betrouwbaar te monteren en samenstellen van maatwerkoplossingen voor o.a. beveiliging en monitoring.
Bekijk producten
Lastscheiders in kast
Deze als hoofschakelaar toegepaste lastscheider wordt in uiteenlopende applicaties gebruikt. Met kasten van UV-bestendig materiaal, IP65 voor binnen en buiten gebruik. Een breed pakket accessoires voor snelle installatietijd en veilig onderhoud.
Bekijk producten
Machineveiligheid
Veilige, intelligente en duurzame oplossingen voor machineveiligheid. Dat is wat u van ABB kunt verwachten. Oplossingen rekening houden met de specifieke eisen van branches of toepassingen, zoals hygiëne en explosiegevaar.
Bekijk producten
Motorbeveiliging en -besturing
Beveilig en regel uw motoren voor optimale beschikbaarheid. Tailormade oplossingen voor alle applicaties. Bespaar ruimte en installatietijd en maak een toekomstbestendige keuze. Ook leverbaar met push-in spring techniek.
Bekijk producten
Voedingen
De CP-serie biedt de nieuwste technologie voor standaard tot hoogwaardige oplossingen. De voedingen zijn geschikt voor energieverdelers en besturingskasten en geschikt voor gebruik onder zware omstandigheden.
Bekijk producten

Documentatie

Ontdek meer en download ABB’s productoverzichten

Energiemonitoring
 

Aan de slag met ABB producten voor energiemonitoring

Linecard – voedselveiligheid
 

Aan de slag met ABB producten voor de voedingsmiddelenindustrie

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

 • NEWS
  16 aug. 2023
  ABB - Just push it
  Betrouwbaar, snel en zonder gereedschap massieve kabels of kabels met adereindhuls installeren? Push-in spring installatietechniek maakt het mogelijk. ABB beschikt over een zeer compleet assortiment push-in spring oplossingen. Dat biedt u als machine- of paneelbouwer nieuwe mogelijkheden bij de bouw van besturingskasten. Just push it! Voor zowel OEM’s als machine- en paneelbouwers is efficiënt werken een must. Hierdoor is het mogelijk om hoge kwaliteitsnormen te handhaven en de winst te maximaliseren. De push-in spring oplossingen van ABB vormen een nieuwe standaard in de industrie. De nieuwe mogelijkheden die de push-in spring technologie biedt, zoals een twee keer snellere installatie, helpen u om nog sneller besturingskasten te bouwen en hiermee nieuwe efficiëntieniveaus te bereiken.
  Lees verder
 • NEWS
  2 aug. 2023
  ABB - Veiligheidssensoren Eden voor veeleisende omgevingen
  ABB breidde de serie Eden veiligheidssensoren uit met Eden C. Deze veiligheidssensor biedt uitkomst in omgevingen waarin snelle temperatuurveranderingen en een hoge luchtvochtigheid een grote rol spelen, zoals de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Eden C is een contactloze veiligheidssensor die wordt gebruikt als vergrendelingsapparaat voor bijvoorbeeld deuren en veilige positiebewaking. De veiligheidssensor bestaat uit twee complementaire delen die -zonder mechanisch contact- elkaars aanwezigheid detecteren. Hierdoor is de montage veel flexibeler dan bij traditionele mechanische schakelaars. Eden C communiceert voortdurend tussen de twee delen; iedere fout leidt direct tot een stopsignaal.
  Lees verder
 • NEWS
  2 jun. 2023
  ABB - SlimLine zekeringslastscheider
  Met de SlimLine XR compacte zekeringslastscheider met geïntegreerde ITS2 monitoringsunit bespaart u tot wel 80% installatietijd. Bovendien helpt het compacte ontwerp om maar liefst 40% ruimte te besparen.
  Lees verder
 • NEWS
  19 apr. 2023
  ABB - Vlamboogdetectie
  ABB’s vlamboogbeveiligingen bieden maximale bescherming voor mensen, waardevolle bezittingen en gebouwen.
  Lees verder

Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:

 • TESTIMONIAL
  6 okt. 2023
  wheyco zet belangrijke stap naar condition-based onderhoud
  In de voedingsmiddelenindustrie staan productiviteit, betrouwbaarheid en beschikbaarheid altijd hoog op de agenda. Dat geldt ook voor wheyco, dat wei verwerkt tot eiwit- en permeaatpoeder. De talloze motoren voor onder meer pompen, ventilatoren en roerwerken zijn voorzien van softstarters om mechanische belasting van apparatuur zoveel mogelijk te beperken. Recent werd met de PSTX- en PSE-series van ABB een nieuwe generatie softstarters ingevoerd. itsme vormde de vitale schakel tussen ABB en wheyco.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  4 mei 2021
  Wanneer tijdsdruk de agenda beheert
  Ontwerp en aflevering van industriële turnkeyprojecten, het automatiseren van besturingssystemen; Mario Claes, eigenaar van Etec Systems in Balen \(België\), put hiervoor al veertien jaar uit een continu groeiende bron aan ervaring. Elke situatie legt weer unieke uitdagingen bloot. Elke oplossing draagt bij aan een bredere kennis
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  19 mrt. 2021
  Stof voor perfecte kwaliteit
  Bij Spandauer Velours richt de productie zich op velours van hoge kwaliteit, op pluche stoffen voor de verfroller- en schoonmaakindustrie en op moderne veloursstoffen voor de commerciële sector. Door middel van een retrofit benadrukt het bedrijf zijn toewijding aan kwaliteit. De machine wordt aangedreven door ACS880-M04-frequentieregelaars van ABB.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  4 mrt. 2021
  Duurzaam tot aan het plafond
  Aan de rand van Hengelo-Zuid krijgen tonnen afval jaarlijks een nieuwe bestemming. Door verbranding, scheiding en compostering worden er energie en grondstoffen gewonnen die hun weg terug naar de samenleving vinden. Met de warmte die vrijkomt bij de verbranding wekt Twence bijvoorbeeld elektriciteit op, genoeg om ongeveer de helft van alle Twentse huishoudens van stroom te voorzien. Om de continuïteit van alle centrales te garanderen, houden operators regelmatig controlerondes door de installaties, waarbij goed zicht belangrijk is. Bij de overstap van TL-verlichting naar LED riep Twence de hulp in van itsme.
  Lees verder