text.skipToContent text.skipToNavigation
 

ABB

ABB’s Electrification Business Area is wereldwijd koploper in de ontwikkeling van elektrotechnische producten en oplossingen, en is met ruim 200 productielocaties actief in zo’n 100 landen. Onze meer dan 50.000 medewerkers zetten zich dagelijks in om de manier waarop mensen wonen, werken, leven en met elkaar in verbinding staan, te veranderen met veilige, slimme en duurzame energievoorzieningsoplossingen. Wij geven vorm aan toekomstige trends en onderscheiden ons met technologische en digitale innovatie. Daarnaast bieden wij onze klanten een uitstekende ervaring door operational excellence in de utiliteit, industrie, gebouwtechniek, infrastructuur en mobiliteit. 

Smart Industries

Dat is profiteren van de mogelijkheden van digitalisering en de connected wereld. Met productietechnologie die slim, energie-efficiënt, veilig en duurzaam is, kan de Nederlandse industrie zich blijven onderscheiden.
 

ABB begrijpt de dringende uitdagingen binnen de industrie, zoals veranderingen in het energielandschap, marge-druk en behoefte aan continuïteit. Deze eisen vragen om een synergie van digitale en technologische innovaties om de energietransitie vorm te geven en productielocaties slimmer en duurzamer te maken. 


Oplossingen van nu met techniek van morgen zodat klanten blijvend meerwaarde kunnen leveren. Werken aan een duurzame, veilige en slimme toekomst?  Let’s write the future. Together.

Productgroepen

ABB Ty-Rap®
Of het nu gaat om kabelbinders die bestand zijn tegen extreme temperaturen, vlammen, continu zonlicht, UV-straling, agressieve chemicaliën of om kabelbinders met een hoge spankracht: ABB Ty-Rap® beschikt is de juiste oplossing.
Bekijk producten
DIN-rail componenten
In alle sectoren van de industrie is de DIN-rail een bewezen oplossing om elektrotechnische componenten snel, veilig en betrouwbaar te monteren en samenstellen van maatwerkoplossingen voor o.a. beveiliging en monitoring.
Bekijk producten
Lastscheiders in kast
Deze als hoofschakelaar toegepaste lastscheider wordt in uiteenlopende applicaties gebruikt. Met kasten van UV-bestendig materiaal, IP65 voor binnen en buiten gebruik. Een breed pakket accessoires voor snelle installatietijd en veilig onderhoud.
Bekijk producten
Machineveiligheid
Veilige, intelligente en duurzame oplossingen voor machineveiligheid. Dat is wat u van ABB kunt verwachten. Oplossingen rekening houden met de specifieke eisen van branches of toepassingen, zoals hygiëne en explosiegevaar.
Bekijk producten
Motorbeveiliging en -besturing
Beveilig en regel uw motoren voor optimale beschikbaarheid. Tailormade oplossingen voor alle applicaties. Bespaar ruimte en installatietijd en maak een toekomstbestendige keuze. Ook leverbaar met push-in spring techniek.
Bekijk producten
Voedingen
De CP-serie biedt de nieuwste technologie voor standaard tot hoogwaardige oplossingen. De voedingen zijn geschikt voor energieverdelers en besturingskasten en geschikt voor gebruik onder zware omstandigheden.
Bekijk producten

Documentatie

Ontdek meer en download ABB’s productoverzichten

Energiemonitoring
 

Aan de slag met ABB producten voor energiemonitoring

Linecard – voedselveiligheid
 

Aan de slag met ABB producten voor de voedingsmiddelenindustrie

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

 • NEWS
  31 mei 2024
  ABB - Emax2
  De Emax 2 serie vermogensautomaten is een bewezen oplossing in laagspanningstoepassingen om de efficiëntie te verhogen en de betrouwbaarheid te verbeteren. Uitstekende connectiviteit, eenvoudige en tijdbesparende installatie en een groot gebruiksgemak zijn belangrijke kenmerken die onder alle omstandigheden stand houden. ABB heeft de eigenschappen van de vermogensautomaat doorontwikkeld en uitgebreid met het oog op nieuwe toepassingen en toekomstige verwachtingen.
  Lees verder
 • NEWS
  1 mei 2024
  ABB - Dubbel veiligheidsslot met RFID
  Gaat u voor het hoogste veiligheidsniveau? Maak dan kennis met MKey RFID: een veiligheidsslot met dubbele vergrendelingsfunctie dat wordt gebruikt om deuren, poorten en luiken veilig te vergrendelen. 
  Lees verder
 • NEWS
  7 mrt. 2024
  ABB - De volgende generatie industriële modulaire automaten
  Ontdek een nieuw niveau van prestaties, efficiëntie en veiligheid met de S300P industriële modulaire automaten. De serie vervangt de bestaande S200P-serie en biedt tal van nieuwe functionaliteiten. De S300P zorgt voor betrouwbare bescherming bij veeleisende toepassingen in industriële installaties, heavy duty OEM, marine, datacenters, batterij-oplaadsystemen. Met een hoge kortsluitvastheid van 25 kA over de volledige serie (0,2 A-63 A) wordt veiligheid verbeterd en downtime verminderd.
  Lees verder
 • NEWS
  14 feb. 2024
  ABB - Ty-raps gratis sample
  Gratis Ty-Rap® sample. Vraag het nu aan en ontdek de voordelen van de échte Ty-Rap® van ABB.
  Lees verder

Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:

 • TESTIMONIAL
  12 jul. 2024
  DigiFlow - Leven van de klant makkelijker maken
  Als technisch dienstverlener levert Breemes PLC’s, drives en andere materialen aan klanten. Klanten als industrieel automatiseerder Digi-Flow. Omzet is echter niet de ultieme indicator van een goede relatie, vinden beide partijen. Meedenken over oplossingen en het leveren van kennis zijn ook belangrijk. Uiteindelijk moet Breemes het leven van de klant makkelijker maken, vindt CEO Eric Decant van Digi-Flow. Digi-Flow in Antwerpen begeleidt industriële bedrijven in hun transformatie naar slimme industriële omgevingen met behulp van industriële automatisering en digitalisering. Het bedrijf ontstond in 2020 uit de verzelfstandiging van ESAS Automation. Solindus, het latere ESAS, werd na de oprichting in 2003 door Eric en Robert Decant uitgebouwd tot een onderneming met 2.000 medewerkers. Met Digi-Flow wilden ze terug naar het kleinschalige ondernemerschap. Nu is Eric Decant de CEO van het bedrijf, dat ruim dertig medewerkers telt. “Ik ben nog ambitieus, maar wil niet meer dat soort zware trajecten naar die schaalgrootte afleggen.” Inmiddels is hij zijn zoon aan het inwerken om het roer over te nemen. Daarmee is Digi-Flow een echt familiebedrijf, zoals ook is terug te vinden in de kernwaarden: co-creatie, langetermijnvisie, levenslang groeien en humaan.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  11 jul. 2024
  ATR Engineering - Korte levertijden voor componenten en beslissingen
  Snel kunnen schakelen is cruciaal voor het succes van industriële automatiseringsprojecten. Dat betreft niet alleen het leveren van componenten, maar ook het nemen van beslissingen. Korte lijntjes zijn dan belangrijk. Die waren er in het project voor de besturing van een waslijn voor plastic PET-snippers, waarin ATR Engineering en itsme intensief samenwerkten. “De meerwaarde van onze samenwerking is dat we enorm snel op klantvragen kunnen anticiperen.” Met tien jaar ervaring in industriële automatisering op zak begon Adrie van Triest in 2019 zijn eigen onderneming. ATR Engineering in Berkel-Enschot legt zich met een brede aanpak toe op hardware en software engineering. “Ons specialisme is het aanbieden van totaaloplossingen voor industriële automatisering waarbij het ontwerpen van PLC-besturingen centraal staat. Wij gaan met een klant in gesprek over openstaande automatiseringsvraagstukken en vooraf bepalen we samen de eisen en wensen voor een project. Ook bieden we flexibele ondersteuning bij projecten of inbedrijfstellingen.” ATR Engineering is een klein bedrijf met op dit moment vier engineers van verschillende disciplines in dienst. Daaromheen zit een vaste ‘flexibele schil’ van engineers en monteurs om de piekmomenten op te vangen.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  10 jul. 2024
  Top Cold Control - Korte lijntjes voor energiemanagement en projectsamenwerking
  Specialist in industriële koudetechniek Top Cold Control voert complete projecten uit en daarin mag energiemanagement tegenwoordig niet ontbreken. Dat begint met heel veel meten. Voor een vrieshuis in Amsterdam ontwierp itsme in samenspraak met Top Cold Control en de klant een oplossing voor integratie van de energiemeting in de besturing. Top Cold Control uit Nieuwkuijk, gespecialiseerd in industriële koudetechniek, realiseert grote projecten bij klanten in Nederland, België, Duitsland en via hen ook elders in de wereld. Het gaat om koel- en vriesinstallaties voor onder meer slachterijen, verwerkingsbedrijven, vrieshuizen en transportbedrijven. Top Cold Control kan met alle voorkomende koudemiddelen uit de voeten, maar heeft als specialisme het toepassen van de natuurlijke koudemiddelen ammoniak (NH3) en koolzuurgas (CO2). Voor snel invriezen levert Top Cold Control geavanceerde, energiezuinige invriestunnels. “Het bedrijf onderscheidt zich door de korte lijntjes”, zegt operationeel manager Arjan Maas. “Wij zijn altijd bereikbaar en klanten krijgen bij ons meteen de juiste persoon aan de lijn.”
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  19 apr. 2024
  Dymotec - Open lijnen in een ‘perfecte storm’
  Door Covid-19 en de wereldwijde componentenschaarste kwam de industrie in een ‘perfecte storm’ terecht. Industrieel automatiseerder Dymotec en Breemes hielden de telefoonlijnen continu open om met creativiteit en proactiviteit samen het schaarsteprobleem aan te pakken. Dymotec in Olen (B) legt zich toe op industriële automatisering in uiteenlopende sectoren, van food en farma tot logistiek en metaal. Het bedrijf bestaat dertig jaar en is in 2022 toegetreden tot de Jeco Energies-groep. Dymotec telt nu zo’n vijftig medewerkers en beschikt daarnaast over een flexibele schil met techniekers, programmeurs en projectengineers. Al sinds haar oprichting heeft de Kempense onderneming een relatie met (de voorgangers van) Breemes.
  Lees verder