text.skipToContent text.skipToNavigation


Over Festo


Wereldspeler Festo is een onafhankelijk familiebedrijf dat gevestigd is in Esslingen am Neckar (Duitsland). Het bedrijf levert pneumatische en elektrische automatiseringstechnologie aan 300.000 afnemers van fabrieks- en procesautomatisering in meer dan 35 bedrijfssectoren.
 

Producten en diensten van Festo worden in 176 landen op de markt gebracht. Met zo'n 21.000 werknemers in meer dan 250 vestigingen in 61 landen wereldwijd realiseerde Festo in 2020 een omzet van circa 2,8 miljard euro. Jaarlijks wordt ongeveer 8% van deze omzet geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. Als lerend bedrijf investeert Festo 1,5% van de omzet in basis- en vervolgtrainingen. 
 

Your motion, our solution
 

 
 

Pneumatische aandrijvingen


In een pneumatische cilinder wordt perslucht gebruikt om kracht uit te oefenen op een cilinderzuiger en deze zo in een bepaalde richting te bewegen. De beweging van de zuiger wordt via de zuigerstang of de magnetische krachtsluiting doorgegeven aan de te bewegen werkstukken. Een pneumatische cilinder is een actuator die met perslucht wordt bediend, meestal tot maximaal 12 bar, om een lineaire of roterende beweging te genereren. Er wordt onderscheid gemaakt tussen enkelwerkende en dubbelwerkende cilinders (er wordt slechts in één richting of in beide richtingen gewerkt). Typische toepassingsgebieden voor pneumatische aandrijvingen zijn klemmen, heffen, neerlaten, duwen, trekken, toevoeren, draaien, grijpen, klemmen en vasthouden, verbinden, stoppen, stempelen, embossen en nog veel meer. Pneumatische aandrijvingen worden gekenmerkt door een hoge versnelling en vertraging. De haalbare snelheden liggen tussen 10 mm/s en maximaal 3 m/s. Pneumatische aandrijvingen zijn robuust en flexibel door de comprimeerbaarheid van de lucht.

Normcilinders zijn pneumatische cilinders met gestandaardiseerde afmetingen en bevestigingsinterfaces. Wat deze afmetingen betreft, zijn normcilinders identiek aan een norm. Er bestaan normen voor zuigerstangcilinders in ronde uitvoering (ISO 6432), in compacte uitvoering (ISO 21287) en voor grote cilinders (ISO 15552).
 

 
 

Simplified Motion Series

De stap naar elektrische automatiseringstechniek is niet eenvoudig. Naast uitgebreide kennis van elektriciteit en software heeft u ook een relatief hoog budget nodig. Het is dan ook geen wonder dat de voordelen van elektrische automatisering tot nu toe voorbehouden zijn aan complexe bewegingsspecificaties. Dat is nu aan het veranderen: met de Simplified Motion Serie bieden wij u een automatiseringsoplossing die de kloof overbrugt tussen eenvoudig te installeren pneumatiek en slimme elektrische automatisering. Maak uw productie efficiënter: eenvoudig met plug-and-work.
 

 

Elektrische aandrijvingen en naadloze connectiviteit
 

Naadloze connectiviteit!


Mechanisch, elektrisch en intelligent: het unieke, schaalbare elektrische automatiseringsplatform combineert elektrische verscheidenheid en beproefde servotechnologie.

Op weg naar een naadloze automatisering van machines en installaties, 
Festo biedt een uniek scala aan oplossingen. Wij helpen u om uw 
en modules met elkaar te verbinden, zodat ze altijd 
op elk moment, mechanisch, elektrisch en intelligent op elkaar inwerken. 

Zo kunt u talrijke toepassingen realiseren, van eenvoudige 
machine- en besturingssystemen tot de voorbewerking van complexe mechatronische subsystemen.
 

 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

 • NEWS
  28 jul. 2020
  Festo CPX-AP
  Het nieuwe I/O-systeeam van Festo in IP65 / IP67 maakt het mogelijk om krachtige I/O-modules en bestaande klepterminal-interfaces te integreren in de belangrijkste bussystemen. Gebaseerd op de innovatieve AP-systeemcommunicatie van Festo, zorgt CPX-AP-I voor continue communicatie van het werkstuk naar de cloud - afgestemd op uw behoeften!
  Lees verder
 • NEWS
  1 jul. 2021
  Festo kan het met iedereen
  Connectiviteit op alle niveaus om machines nóg efficiënter te maken. Festo maakt het mogelijk met een automatiseringsplatform dat uit diverse hoogwaardige elektrische componenten bestaat. De CMMT servodrives zijn door de merkonafhankelijke connectiviteit met PLC, motor en mechanica eenvoudig te integreren. Daarmee is CMMT uitermate geschikt voor geavanceerde en uitdagende positioneertoepassingen
  Lees verder
 • NEWS
  4 jun. 2020
  Festo OVEL
  De nieuwe compacte vacuüm generator OVEL van Festo is ontwikkeld voor het efficiënt en decentraal opwekken van vacuüm. Door de modulaire opbouw is hij nauwkeurig af te stemmen op de specifieke applicatie. Bovendien beschikt de lichtgewicht generator over een analoge druksensor waarvan de waarden met behulp van een SCDN signaalomzetter zichtbaar zijn te maken.
  Lees verder
 • NEWS
  6 mei 2022
  Heb ik dat voordeel nu laten liggen..?
  Vertrouwde componenten in een nieuwe machine? Vaak kan dat slimmer! Festo’s portfolio ontwikkelt zich jaarlijks met zo’n 700 nieuwe producten. Die innovatiekracht leent zich uitermate goed voor een lagere kostprijs. Met de itsme factory scan helpen we u graag met het vinden van slimme toepassingen die aansluiten bij de huidige aandachtspunten in de machinebouw.
  Lees verder