text.skipToContent text.skipToNavigation


Over Festo


Wereldspeler Festo is een onafhankelijk familiebedrijf dat gevestigd is in Esslingen am Neckar (Duitsland). Het bedrijf levert pneumatische en elektrische automatiseringstechnologie aan 300.000 afnemers van fabrieks- en procesautomatisering in meer dan 35 bedrijfssectoren.
 

Producten en diensten van Festo worden in 176 landen op de markt gebracht. Met zo'n 21.000 werknemers in meer dan 250 vestigingen in 61 landen wereldwijd realiseerde Festo in 2020 een omzet van circa 2,8 miljard euro. Jaarlijks wordt ongeveer 8% van deze omzet geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. Als lerend bedrijf investeert Festo 1,5% van de omzet in basis- en vervolgtrainingen. 
 

Your motion, our solution
 

 
 

Pneumatische aandrijvingen


In een pneumatische cilinder wordt perslucht gebruikt om kracht uit te oefenen op een cilinderzuiger en deze zo in een bepaalde richting te bewegen. De beweging van de zuiger wordt via de zuigerstang of de magnetische krachtsluiting doorgegeven aan de te bewegen werkstukken. Een pneumatische cilinder is een actuator die met perslucht wordt bediend, meestal tot maximaal 12 bar, om een lineaire of roterende beweging te genereren. Er wordt onderscheid gemaakt tussen enkelwerkende en dubbelwerkende cilinders (er wordt slechts in één richting of in beide richtingen gewerkt). Typische toepassingsgebieden voor pneumatische aandrijvingen zijn klemmen, heffen, neerlaten, duwen, trekken, toevoeren, draaien, grijpen, klemmen en vasthouden, verbinden, stoppen, stempelen, embossen en nog veel meer. Pneumatische aandrijvingen worden gekenmerkt door een hoge versnelling en vertraging. De haalbare snelheden liggen tussen 10 mm/s en maximaal 3 m/s. Pneumatische aandrijvingen zijn robuust en flexibel door de comprimeerbaarheid van de lucht.

Normcilinders zijn pneumatische cilinders met gestandaardiseerde afmetingen en bevestigingsinterfaces. Wat deze afmetingen betreft, zijn normcilinders identiek aan een norm. Er bestaan normen voor zuigerstangcilinders in ronde uitvoering (ISO 6432), in compacte uitvoering (ISO 21287) en voor grote cilinders (ISO 15552).
 

 
 

Simplified Motion Series

De stap naar elektrische automatiseringstechniek is niet eenvoudig. Naast uitgebreide kennis van elektriciteit en software heeft u ook een relatief hoog budget nodig. Het is dan ook geen wonder dat de voordelen van elektrische automatisering tot nu toe voorbehouden zijn aan complexe bewegingsspecificaties. Dat is nu aan het veranderen: met de Simplified Motion Serie bieden wij u een automatiseringsoplossing die de kloof overbrugt tussen eenvoudig te installeren pneumatiek en slimme elektrische automatisering. Maak uw productie efficiënter: eenvoudig met plug-and-work.
 

 

Elektrische aandrijvingen en naadloze connectiviteit
 

Naadloze connectiviteit!


Mechanisch, elektrisch en intelligent: het unieke, schaalbare elektrische automatiseringsplatform combineert elektrische verscheidenheid en beproefde servotechnologie.

Op weg naar een naadloze automatisering van machines en installaties, 
Festo biedt een uniek scala aan oplossingen. Wij helpen u om uw 
en modules met elkaar te verbinden, zodat ze altijd 
op elk moment, mechanisch, elektrisch en intelligent op elkaar inwerken. 

Zo kunt u talrijke toepassingen realiseren, van eenvoudige 
machine- en besturingssystemen tot de voorbewerking van complexe mechatronische subsystemen.
 

 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

 • NEWS
  16 nov. 2022
  Prijsinformatie
  Prijswijzigingen zijn op dit moment aan de orde van de dag. We informeren je op deze pagina zo snel en compleet mogelijk over de prijswijzigingen die fabrikanten en leveranciers door zullen voeren.
  Lees verder
 • NEWS
  14 nov. 2022
  Ty-Rap® detecteerbare kabelbinders van ABB, een logische keuze
  Wet- en regelgeving drukken in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie een steeds grotere stempel op productie- en opslagruimtes. Detecteerbare kabelbinders worden in deze en andere industrieën speciaal aanbevolen om resten van kabelbinder
  Lees verder
 • NEWS
  27 okt. 2022
  ’s Werelds meest energiezuinige compacte koelaggregaat
  In 2016 introduceerde Rittal het meest energiezuinige koelaggregaat voor besturingskasten ooit: de Blue e+. Nu laat Rittal u kennis maken met het nieuwste lid van de familie: het compacte Blue e+ S koelaggregaat met een kleiner vermogen.
  Lees verder
 • NEWS
  14 okt. 2022
  Een diepgaande benadering van cyberbeveiliging
  Nieuwe digitale technologieën openen de deur naar meer geavanceerde, kosteneffectieve methoden voor het ontwerpen, bedienen en onderhouden van fabrieksapparatuur. Naarmate de digitale transformatie steeds meer industriële activiteiten beïnvloedt, speelt geavanceerde connectiviteit een belangrijke rol bij het verbeteren van de operationele efficiëntie. Naast nieuwe kansen brengt meer connectiviteit ook nieuwe uitdagingen en vergroot het de kwetsbaarheid.
  Lees verder