text.skipToContent text.skipToNavigation
 

Met nieuwsgierigheid en daadkracht zijn de Sensor People van Leuze al meer dan 60 jaar toonaangevend bij innovaties en technologische mijlpalen in de industriële automatisering. Hun motivatie is het succes van hun klanten.

Gisteren. Vandaag. Morgen.
 


Tot het hightech-portfolio van dit toonaangevende technologiebedrijf behoort een veelvoud van verschillende sensoren voor de automatiseringstechniek. Bijvoorbeeld schakelende en metende sensoren, identificatiesystemen, oplossingen voor datatransmissie en beeldverwerking. Een ander focuspunt van Leuze als Safety Expert ligt bij componenten, diensten en oplossingen voor arbeidsveiligheid. 

Leuze, al vele jaren betrouwbaar partner van Itsme!

Leuze benoemt itsme tot Value Added Partner
Leuze, dé expert voor innovatieve en efficiënte sensoroplossingen in de industriële automatisering, heeft itsme officieel benoemd tot Value Added Partner (VAP).
Lees meer
Metende sensoren
Met of zonder reflector of barcodeband: tot op de millimeter nauwkeurig, zelfs fail safe positionering. Ook in diepvries!
Bekijk producten
Safety
Sensoren, systemen en totaaloplossingen, gegarandeerde machineveiligheid!
Bekijk producten
Identificatie
Industriële oplossingen voor interne transportsystemen en verpakkingsindustrie met barcode, 2D code of RFID!
Bekijk producten
Data overdracht
Zonder kabels toch met (veldbus)data naar de overkant. Ook in diepvries, tot wel 500 meter. Eenvoudige uitrichting!
Bekijk producten
Industriële Beeldverwerking
Smart camera’s of lijnprofielsensoren zorgen voor probleemloze processen in verpakking- of andere industrieën!
Bekijk producten
Schakelende sensoren
Optisch, inductief, capacitief of ultrasoon. Eenvoudig of specialistisch: alles wordt herkend!
Bekijk producten
 
 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

 • NEWS
  29 mei 2024
  Leuze - 3C Serie
  Ter grootte van een suikerklontje in onze 3C Serie sensoren: de laserafstsandsensor ODT3CL1 tot 2 meter nauwkeurig! Binnen deze Serie/bouwvorm vallen vele functieprincipes in diverse uitvoeringen. Kenmerkend zijn de vele varianten (qua detectieprincipe, - optiek, - aansluittechniek of - specifieke applicaties invullend) die vaak ook van geïntegreerde IO-Link-communicatie zijn voorzien.
  Lees verder
 • NEWS
  11 apr. 2024
  Leuze - Serie 5B fotocellen
  Voor het detecteren van de meest uiteenlopende objecten is soms een simpele oplossing denkbaar: een fotocel van Leuze met een scherpe prijs en een uitstekende performance!
  Lees verder
 • NEWS
  4 okt. 2023
  Leuze - RVS sensoren
  Er zijn nu eenmaal plaatsen waar je geen bacteriën wenst: overal waar voedsel en drank wordt geproduceerd en verpakt bijvoorbeeld. Leuze biedt sensoroplossingen voor het betrouwbaar detecteren van het vulniveau van waterige vloeistoffen in welke pot of fles dan ook. Door de hoge doorstralingscapaciteit kan dat ook bij bont gekleurde flessen of flessen met kunststof etiketten. Door een simpele aanbouw en sensorinstelling is er altijd goed gedoseerd!
  Lees verder
 • NEWS
  18 aug. 2023
  Leuze - Je ziet het niet maar hoort het wel!
  Ultrasone sensoren van Leuze: Veelzijdig, compact en gunstig geprijsd! Het 60-jarige jubileum geeft al aan dat Leuze een betrouwbare schakel is voor detecteren en signaleren in de industriële automatisering. Dat is mede ontstaan door vele patenten en de aanwezigheid in veel machines, langs transportbanen, in fabriekshallen en ga zo maar door. Naast de vele mogelijkheden met optische sensoren wilt Leuze vooral ook onderstrepen dat dit niet het enige is wat ze doen. Bijvoorbeeld de nieuwste aanvulling binnen het programma ultrasone sensoren is noemenswaardig: een compleet nieuwe serie schakelende en metende ultrasoon sensoren HTU 200 en DMU 200 die u helpt als een optische- of inductieve sensor het niet aan kan! Voorzien van IO-Link en beschikbaar in standaardlengte, maar ook vele “short body” vormen beschikbaar.
  Lees verder

Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:

 • TESTIMONIAL
  9 okt. 2023
  VDL Weweler - kiest voor Leuze
  Om de kwaliteit van luchtveerdragers te waarborgen, maakt VDL Weweler – een internationaal toonaangevende fabrikant van luchtveersystemen voor de trailerbouw – in de productie onder meer gebruik van een shotpeenmachine. Deze bewerking draagt bij aan een hogere levensduur van de producten. Toen de betreffende machine aan vervanging toe was, werd ook de machineveiligheid opnieuw onder de loep genomen. Vanwege de jarenlange samenwerkingsrelatie koos VDL Weweler bij de aanschaf en levering van de nieuwe veiligheidslichtschermen weer voor Leuze en itsme. “Onze slogan is ‘kracht door samenwerking’. We streven dan ook altijd naar partnerschappen.”
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  26 mei 2021
  Grip op je productieproces
  De bevoorrading van zorginstellingen is vaak prima geregeld. Aan de achterzijde, in het bijzonder waar het de hygiëneprocessen betreft, is er soms nog ruimte voor verbetering. Met die gedachte ging Jop van Haaren, directeur en eigenaar van Less2Care uit Raalte, ruim tien jaar geleden aan de slag. Het resultaat? De VacuSan: een geautomatiseerde oplossing voor het veilig vacumeren en afvoeren van gebruikt incontinentiemateriaal. De elektronische onderdelen van het besturingssysteem worden als kit – een klantspecifiek samengesteld pakket – door itsme geleverd. “Als klant heb je er dan geen omkijken meer naar”.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  4 mei 2021
  Wanneer tijdsdruk de agenda beheert
  Ontwerp en aflevering van industriële turnkeyprojecten, het automatiseren van besturingssystemen; Mario Claes, eigenaar van Etec Systems in Balen \(België\), put hiervoor al veertien jaar uit een continu groeiende bron aan ervaring. Elke situatie legt weer unieke uitdagingen bloot. Elke oplossing draagt bij aan een bredere kennis
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  4 mrt. 2021
  Duurzaam tot aan het plafond
  Aan de rand van Hengelo-Zuid krijgen tonnen afval jaarlijks een nieuwe bestemming. Door verbranding, scheiding en compostering worden er energie en grondstoffen gewonnen die hun weg terug naar de samenleving vinden. Met de warmte die vrijkomt bij de verbranding wekt Twence bijvoorbeeld elektriciteit op, genoeg om ongeveer de helft van alle Twentse huishoudens van stroom te voorzien. Om de continuïteit van alle centrales te garanderen, houden operators regelmatig controlerondes door de installaties, waarbij goed zicht belangrijk is. Bij de overstap van TL-verlichting naar LED riep Twence de hulp in van itsme.
  Lees verder