text.skipToContent text.skipToNavigation
 

Mitsubishi Electric


 

Mitsubishi streeft ernaar om te voldoen aan de behoeften van klanten in alle aspecten van de productie- en ontwikkelingsprocessen en kwaliteit.

Het doel van Mitsubishi is om producten te ontwikkelen die de klanten veilig en betrouwbaar kunnen gebruiken en om alleen producten te leveren die volledig voldoen aan de behoeften van de klanten. Mitsubishi Electric Factory Automation staat internationaal hoog aangeschreven voor de inspanningen om de kwaliteit te verbeteren in elk proces, of het nu gaat om productontwikkeling, ontwerp of productie, maar ook de uitstekende service voor, tijdens en na de levering.
 

Japan loopt altijd voorop op het gebied van technologie en ontwikkeling met talloze innovatieve ideeën, en Mitsubishi Electric heeft dezelfde filosofie. Het bedrijf heeft veel meer innovaties voorgesteld en uitgewerkt dan enig ander topbedrijf op het gebied van industriële automatisering.


Mitsubishi Electric is een Japanse multinational die elektronica en elektrische apparatuur produceert en werd opgericht in 1920. Het is een kernbedrijf van de Mitsubishi groep, een Japanse autonome multinationale groep van bedrijven.


Het bedrijf levert wereldwijd producten als PLC besturingen, frequentieregelaars, servo & motion, bedieningspanelen, industriële robots, SCADA en software oplossingen aan vele industrieën.

Productgroepen

Alpha2
Eén ALPHA in plaats van vele componenten. De ALPHA micro controller sluit het gat tussen afzonderlijke componenten, zoals b v. relais en tijdschakelaar, en een PLC. De ALPHA biedt een hoge functionaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit bij overzienbare kosten.
Bekijk producten
iQ-F
All-in-one programmeerbare compact PLC. Deze serie is ideaal voor stand-alone gebruik tot netwerksysteemtoepassingen, ontworpen op basis van uitstekende prestaties, superieure aandrijfbesturing, compatibiliteit met IoT en gebruikersgerichte programmering.
Bekijk producten
iQ-R
De nieuwe generatie voor automatisering. De iQ-R serie is ontwikkeld op basis van veelvoorkomende issues waarmee gebruikers te maken hebben en is onderverdeeld in zeven kerngebieden: Productiviteit, Engineering, Onderhoud, Kwaliteit, Connectiviteit, Security en Compatibiliteit.
Bekijk producten
GOT2000
HMI oplossingen die aan alle eisen voldoen. De GOT2000 bedieningspanelen bieden geavanceerde functionaliteit, fungeert als een perfecte gateway naar andere industriële automatiseringsapparatuur en verhoogt tegelijkertijd de productiviteit en efficiëntie.
Bekijk producten
Frequentieregelaars
Robuust, nauwkeurig, krachtig en veelzijdig. In een snel veranderende wereld wordt er steeds meer van een frequentieregelaar verlangd. Mitsubishi Electric investeert continu in innovatie en ontwikkelingen om aan alle huidige en toekomstige wensen en eisen te voldoen.
Bekijk producten
Servo & motion
Servo systemen - Geavanceerd en Flexibel. Mitsubishi Electric biedt een grote variëteit aan servo- en motion producten die oplossingen bieden voor eenvoudige systemen met één as tot volledig gesynchroniseerde motion systemen met 192 assen.
Bekijk producten
 

Tools & Training

Mitsubishi Electric Product Selection Tool
Uw selectie tool voor al uw automatisering. Het FA Integrated Selection Tool combineert alle selectie tools van al onze producten in één handige omgeving. Zo kunt u eenvoudig een opzet creëren van de complete gewenste configuratie inclusief alle FA producten.
Lees verder!
Mitsubishi Electric e-manual viewer
Altijd de laatste versie van de manuals. Met de Mitsubishi Electric gepatenteerde e-manual viewer bent u altijd verzekerd van de laatste versie van de technische manuals. Uitstekende zoekfuncties en vanzelfsprekend de koppeling met de programmeersoftware.
Lees verder!
Mitsubishi Electric FA e-learning
Factory Automation e-learning. De nieuwe e-learning courses voor PC of tablets zijn er voor beginners en gevorderden. We introduceren de kenmerken van de producten, selectiemethoden, installatiemethoden, bedieningsmethoden, bedradingsmethoden en meer.
Lees verder!
 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

 • NEWS
  10 okt. 2023
  Mitsubishi - iQ-F PLC communicatie
  OPC UA was tot voor kort alleen beschikbaar op grote en zware controllers en PC gebaseerde besturingen. Mitsubishi Electric heeft nu ook voor de MELSEC iQ-F serie compact PLC’s een OPC UA module beschikbaar, de FX5-OPC. Dit biedt de mogelijkheid om ook voor de kleinere applicaties veilig en betrouwbaar te communiceren naar high-level IT systemen. Tevens kan een iQ-F serie met de OPC UA module als gateway gebruikt worden tussen bestaande automatisering met besturingen van verschillende fabrikanten en ERP. De iQ-F Series OPC UA server module (FX5-OPC) integreert de OPC UA server rechtstreeks in het besturingssysteem van de apparatuur als een robuust alternatief voor een computergestuurde configuratie.
  Lees verder
 • NEWS
  6 okt. 2023
  Mitsubishi - FX5S serie
  De FX5S PLC biedt de uitstekende prestaties, superieure aandrijvingsbesturing en gebruikersgerichte programmering van de compacte controllers uit de MELSEC iQ-F serie naar budgetbewuste klanten. Mitsubishi Electric Industrial Automation breidt zijn reeks compacte besturingen uit de MELSEC iQ-F serie uit met een basismodel dat OEM's voorziet van een alles-in-één controller voor kleine machines tot 60 I/O met geïntegreerde Ethernet connectiviteit. De FX5S PLC is een oplossing voor eenvoudige automatiseringstoepassingen tegen een meer betaalbare prijs dan het oorspronkelijke FX5U high-performance model en FX5UJ mid-range model.
  Lees verder
 • NEWS
  17 apr. 2023
  Mitsubishi - Mailab
  De innovatieve data science tool, MELSOFT MaiLab (Mitsubishi Electric AI Laboratory) helpt bedrijven om productiviteitsverbeteringen op productielijnen te realiseren.
  Lees verder
 • NEWS
  25 jan. 2023
  Alle processen beheren vanuit de luie stoel
  Niemand kan overal op dezelfde tijd aanwezig zijn. Het zou echter wel gemakkelijk zijn om vanuit elke locatie alle processen te kunnen bekijken en bedienen of zelfs storingen oplossen. Mitsubishi Electric vult deze vraag perfect in met GOT Mobile.
  Lees verder