text.skipToContent text.skipToNavigation
 

Over Phoenix Contact 


De energietransitie is voor Phoenix nog maar het begin. Zij dromen van een wereld waarin iedereen toegang heeft tot hernieuwbare energie: The All Electric Society. En samen met u kunnen zij die ambitie realiseren. 


Phoenix Contact 

Zij zijn wereldwijd marktleider in connectiviteit en pioniers in elektrificatie en automatisering sinds 1923. Zij voelen het als een verplichting aan hun geschiedenis, hun mensen en hun klanten om het verschil te maken en het goede voorbeeld te geven. 


Gedreven door idealisme 

Phoenix ziet de wind en de zon als onuitputtelijke bronnen van energie en als de pilaren van een schone, elektrische toekomst. Natuurlijk zijn er uitdagingen. In distributie en opslag van energie bijvoorbeeld. Want de zon gaat onder en de wind gaat liggen. Maar zij zien vooral een toekomst gebouwd op schone energie. En daar zetten zij zich iedere dag voor in. Met een gezonde mix van idealisme en pragmatisme. 


Delen brengt het doel dichterbij 

Phoenix wil bijdragen aan een eerlijke, 100% elektrische wereld. Wat zij weten en leren, delen we met de wereld. Onder andere via de Phoenix Contact Academy: een leeromgeving die elektrotechniek, industriële automatiseringstechniek en connectiviteit bundelt. Omdat zij willen dat iedereen profiteert van hun vooruitgang en dat blijft doen.  

En hoe groot Phoenix ook is: de impact van één enkele organisatie blijft beperkt. Daarom werken zij graag samen met bedrijven en organisaties die onze visie op duurzaamheid delen. Want hun droom van the All Electric Society komt zo sneller dichterbij. En zij hebben haast.  


De daad bij het woord 

Niemand weet hoe de weg naar die elektrische toekomst er precies uitziet. Maar wachten op anderen bracht de wereld nog nooit verder. Dus Phoenix zet zelf stappen. Door steeds meer producten en services te ontwikkelen die direct en indirect bijdragen aan een schonere wereld.  

Dit is Phoenix Contact. Ga samen met Phoenix op weg naar een duurzame maatschappij.

Phoenix's producten 


De oplossingen van Phoenix Contact worden overal ingezet waar processen geautomatiseerd moeten verlopen. Dat kan in industriële productie-installaties zijn, op het gebied van hernieuwbare energie, infrastructuur of bij complexe apparaataansluitingen. Hun producten worden overal gebruikt waar stroom- of gegevensstromen worden aangesloten, verdeeld en gestuurd. Het voordeel daarvan gaat hun goede functie te boven: Hun producten helpen onze partners bij de ontwikkeling van duurzame toepassingen met efficiëntere processen tegen gereduceerde kosten. 


Download de brochure over The All Electric Society

 
 
 

Bekijk meer feiten en interessante inzichten over de All Electric Society in de YouTube-video’s van Phoenix Contact. Naar de All Electric Society afspeellijst

 

Productgroepen:

 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

 • NEWS
  11 sep. 2023
  Phoenix Contact - mGuard Security-routers
  De nieuwe Gigabit Security-Routers van Phoenix Contact combineren de beproefde mGuard-security-technologie met nieuwe krachtige hardware. Onze Security-Routers worden ingezet om industriële netwerken te beschermen tegen ongeoorloofde toegang of het binnendringen van malware. De nieuwe Security-Routers hebben een verhoogde gegevensdoorvoer van bijna 1000 Mbit/s waardoor ze een hoog beveiligingsniveau creëren zonder snelheidsbeperkingen.
  Lees verder
 • NEWS
  14 jun. 2023
  Phoenix Contact - Efficiëntie van machines en installaties verhogen
  De efficiëntie van machines en installaties staat of valt met de beschikbaarheid. Storingen hebben hier direct effect op en zorgen voor hoge(re) kosten.   Om de efficiëntie van machines en installaties te waarborgen of zelfs te verhogen is een goede (preventieve) diagnose belangrijk.
  Lees verder
 • NEWS
  16 feb. 2023
  Functie-uitbreiding op PLCnext controllers met een left-side safety module van Phoenix
  De SPLC 1000 is ontwikkeld als een speciale veiligheidscontroller die voornamelijk gebruikt wordt in een gedistribueerd veiligheidssysteem. De nieuwe module maakt gebruik van het black channel-principe om te communiceren met andere Profisafe-apparaten. Deze veiligheidscontroller kan naadloos worden geïntegreerd in het open ecosysteem van de PLCnext-Technology.
  Lees verder
 • NEWS
  12 mei 2022
  Yes we can….met Phoenix
  Voor machine- en installatiebouwers die hun producten exporteren naar Noord-Amerika of binnen het geldingsbereik daarvan in het verkeer willen brengen, zijn de daar geldende wetten en voorschriften van toepassing. Een van de belangrijkste vakspecifieke normen naast de NEC is de NFPA 79. De NFPA 79 wordt om de drie jaar, aansluitend op de NEC herzien en neemt daarvan de vernieuwingen over.
  Lees verder