text.skipToContent text.skipToNavigation
 

RITTAL

Ontdek de veelzijdigheid van Rittal


Van start-up tot global player 

Innovatie zit vanaf de oprichting in 1961 al in het DNA van de Rittal. Ontdek op deze pagina meer over de mijlpalen van dit familiebedrijf met wortels in Midden-Hessen, over hun visie en over hun verantwoordelijkheid voor de mensen in onze regio. 


Complex eenvoudig maken 

Dat is de leidraad. Het is de drijfveer achter de ontwikkelingen van Rittal. Van begin af aan. Het inspireerde ze voor de eerste standaardisering van kastsystemen. En het is voor nu en in de toekomst de kerngedachte achter al hun innovaties. Het is overal te vinden. In talloze kleine kastfuncties, in omvangrijke processen van de gehele keten voor de besturings- en paneelbouw, maar ook in wereldwijde IT-oplossingen. 

Rittal's producten bieden tastbare voordelen. Ze versnellen processen, verhogen je productiviteit en lossen problemen op. De kastsystemen van Rittal zijn eenvoudig en snel te configureren. Met een modulair systeem creëer je oplossingen die exact op jouw wensen zijn afgestemd. Met slimme koeloplossingen die gemiddeld 75 procent minder energie verbruiken en een hoge CO2-besparing realiseren, is het mogelijk te anticiperen op het benodigde onderhoud en service. Met innovatieve rackoplossingen kan je sneller dan ooit nieuwe IT-infrastructuren bouwen – ongeacht of dit een enkele netwerkbehuizing is of een complete computerruimte. En ook dit is uniek: zij leveren standaardartikelen binnen 24 uur vanaf het moment van bestellen. Sneller kan niet. 

 

Productgroepen

Kastsystemen
Innovatieve kast- en behuizingstechnologie
Bekijk producten
Klimatisering
Energiebesparende en milieuvriendelijke klimatiseringsoplossingen
Bekijk producten
Stroomverdeling
Betrouwbare stroomverdeling en back-up
Bekijk producten
IT-Infrastructuren
Van serverrack tot complete computerruimte
Bekijk producten
 

Kennisgroepen

Referenties
Hoe wordt u een koploper? Of het nu gaat om auto's, windturbines, cruiseschepen of luchthavens, de oplossingen van Rittal kunnen in de meest uiteenlopende toepassingen worden gebruikt.
Lees verder!
Kennisbank
Met deze kennisbank willen wij u een eenvoudige toegang tot onze kennis geven. Hier vindt u informatie over onze producttoelatingen, de Rittal-oppervlaktebescherming, ons kwaliteitsmanagement, EDI, het Rittal EMC-concept en onze handlingsrichtlijnen.
Lees verder!
Digitalisering & Industrie 4.0
Hogere efficiëntie en nieuwe bedrijfsmodellen door de intelligente fabriek
Lees verder!
 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

 • NEWS
  3 jun. 2024
  Rittal - Blue e+ ventilatoren
  Als onderdeel van het proces van Rittal doorvoert om zijn producten continu te blijven verbeteren zijn er sinds 1 mei 2024 nieuwe ventilatoren beschikbaar. Deze nieuwe ventilatoren zullen de huidige gaan vervangen.
  Lees verder
 • NEWS
  26 apr. 2024
  Rittal - AX & KX in roestvaststalen versies nu verkrijgbaar
  Sinds 1 maart 2024 is het productassortiment van Rittal uitgebreid en worden AX-wand/vloerkasten en compacte KX-behuizingen in roestvaststalen versies aangeboden. De plaatstaal AX-behuizing wordt op grote schaal gebruikt als systeemkast voor de meest uiteenlopende toepassingen. Rittal komt nu met een variant op deze behuizing.
  Lees verder
 • NEWS
  22 apr. 2024
  Rittal - VR-sokkel
  Duik in de wereld van het VX-sokkel plintsysteem – een opvolger die jouw kastopstelling naar een hoger niveau tilt. Meer stabiliteit, maar ook een vlekkeloze installatie. Ervaar de evolutie van jouw werkruimte vandaag nog! Rittal streeft ernaar zijn producten voortdurend te verfijnen en te verbeteren. Als onderdeel van dit proces is het VX-sokkel plint systeem opnieuw ontworpen is dit product sinds 1 maart 2024 verkrijgbaar.
  Lees verder
 • NEWS
  30 okt. 2023
  Rittal - Kabelwartels verhogen ook in extreme omstandigheden de veiligheid
  Het belang van kabelwartels wordt nog wel eens onderschat. Ten onrechte, want ze dragen in heel wat branches wezenlijk bij aan de goede werking van bedrijfsapparatuur. De juiste wartel beschermt elke behuizing tegen vrij bedreigende invloeden van buitenaf, zoals stof en vocht. In extreme omstandigheden zoals arctische kou of tropische hitte zijn het de ‘heavy duty’ kabeldoorvoeren van vernikkeld messing of RVS die het verschil maken. Zelfs basen, zuren en chemicaliën houden ze tegen. Wartels zorgen voor een veilige doorvoer van kabels door panelen van en naar apparaten. Ze kunnen kasten isoleren, voor aarding en trekontlasting zorgen en beschermen tegen elektromagnetische verstoring. Er zijn ook wartels die speciaal zijn gemaakt om zware explosies te doorstaan of om onder water voor afdichting te zorgen.
  Lees verder