text.skipToContent text.skipToNavigation
 

SiemensIn Nederland is Siemens actief sinds 1879. De Siemens-groep behoort tot de grootste (elektro)technische ondernemingen van Nederland. Siemens richt zich op automatisering en digitalisering in de proces- en maakindustrie en op intelligente infrastructuur voor gebouwen en gedistribueerde energiesystemen. 
 

Het samenvoegen van de reële en digitale wereld maakt het mogelijk de gehele waardeketen, van ontwerp tot realisatie, naadloos te integreren en te optimaliseren met een voortdurende stroom aan data. Een echte Digital Enterprise is in staat om de ongelimiteerde kracht van data te benutten door waardevolle inzichten te verwerven om snel en met vertrouwen beslissingen te nemen - en om best-in-class producten te creëren door efficiënte productie.
 

Samen met itsme werken we aan Smart Savings. Wil je weten hoe lang jouw frequentieregelaars en Siemens onderdelen nog mee gaan en hoe je een planning kan maken om deze op termijn te vervangen zonder downtime? itsme Industrial Automation helpt jou. 
 

Productgroepen

SIRIUS Control - 3RV29 Voedingssysteem
Bespaar veel tijd, geld en ruimte met het efficiënte en flexibele energie-verdeelsysteem 3RV29 van Siemens. Speciaal ontworpen voor het voeden van motorstarters en softstarters en snel en eenvoudig in elkaar te klikken.
Bekijk producten
SENTRON COM – 5SV6 / 5SL6 / 5ST3 / 3NA
Om ons snel veranderende energienetwerk goed te kunnen managen, is intelligentie en technologie een must. Daarom breidt Siemens haar energieprotfolio uit met communicerende installatieautomaten.
Bekijk producten
PAC-meters - 7KM / 7KT
Met uitgebreide communicatiemogelijkheden vormen de PAC-meters de basis voor energiemanagement in de laagspanningsdistributie. Van inzicht in uw energieverbruik tot aan systematische energiemonitoring voor energieaudits.
Bekijk producten
SIRIUS Hybrid - 3RM1 Motorstarter
Telt elke millimeter in uw besturingskast? U kunt tot 75 % ruimte besparen in uw besturingskast met behulp van de SIRIUS 3RM1 motorstarter. Met een breedte van slechts 22,5 mm start en beschermt hij motoren tot een vermogen van 3 kW. Er is een direct en omkeerstarter verkrijgbaar, zowel standaard als fail-safe.
Bekijk producten
Siemens - SIRIUS Softstarters - 3RW Softstarter
Ons portfolio SIRIUS softstarters met intelligente functies biedt een alternatief voor bijna elke toepassing. Ze zorgen dat draaistroommotoren soepel en efficiënt opstarten en verbeteren de betrouwbaarheid van uw applicatie.
Bekijk producten
 

Control Panel Design – TIA Selection Tool
 


Intuïtief en gestructureerd werken met slechts één tool

Met de nieuwe Control Panel Design software in de offline TIA Selection Tool is het nu mogelijk om uw gehele elektrotechnische ontwerp te dimensioneren en te realiseren. Eenvoudig, accuraat en snel ontwerpen voor zowel de Europese IEC als de Noord-Amerikaanse UL richtlijnen. Met één druk op de knop ontvangt u de juiste schakel- en beveiligingsapparatuur voor uw motor of belasting, inclusief benodigde kabeldoorsneden en kortsluitwaarden.
                                    

 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

 • NEWS
  20 feb. 2024
  Siemens Integrated Control Panels
  Wilt u tijd besparen en efficiënt engineeren? Met de oplossingen van Siemens kunt u eenvoudig alle aspecten van het bouwen van het besturingspaneel optimaliseren.
  Lees verder
 • NEWS
  15 feb. 2024
  Siemens - TIA Portal V19
  Siemens heeft de nieuwste versie van het Totally Integrated Automation (TIA) portal, TIA Portal V19, geïntroduceerd. Deze versie biedt intuïtieve motion control en volledige integratie van engineering, besturing en aandrijvingen.
  Lees verder
 • NEWS
  11 okt. 2023
  Siemens - Nieuwe hardware CPU1514SP-2PN
  Samen met de release van TIA Portal V18 introduceert Siemens een uitbreiding van het hardwareportfolio: de CPU1514SP-2PN. Deze nieuwe toevoeging aan het assortiment bouwt voort op de bestaande controllers in de ET200SP-serie, waaronder de CPU 1510SP(F) en CPU 1512SP(F), en biedt een aanzienlijke verbetering qua snelheid, geheugencapaciteit en connectiviteit. Wat de ET 200SP-serie kenmerkt, blijft behouden: het compacte en ruimtebesparende ontwerp. De CPU1514SP-2PN is ontworpen om tegemoet te komen aan de groeiende behoeften van industriële automatisering. Met een krachtigere processor en een extra PROFINET IO-interface kunnen gebruikers nu netwerkscheiding implementeren. Dit opent de deur naar diverse toepassingen, zoals het scheiden van automatiserings- en IT-verbindingen. De CPU 1514SP-2PN is in vier varianten beschikbaar; een standaardvariant, een failsafe-variant, een technology-variant en een combinatie daarvan.
  Lees verder
 • NEWS
  4 sep. 2023
  Siemens - Introduceert de nieuwe generatie frequentieregelaars
  Met de Sinamics G220 serie breidt Siemens haar portfolio aan frequentieregelaars verder uit. De serie bevat meerdere varianten, er is onder andere een IP55 variant toegevoegd en een Clean Power versie waarbij de harmonischen tot 97 procent gereduceerd kunnen worden zonder externe smoorspoelen. De Sinamics G220 frequentieregelaars positioneren zich als meest high-end en allround binnen het Siemens portfolio. Vele functies en componenten zijn standaard geïntegreerd of kunnen worden toegevoegd via de optiemodules, daardoor zijn de regelaars zeer flexibel en veelzijdig in te zetten. Toevoegingen als een IP55 variant, standaard 3C3 coating, bewaking van ATEX motoren en een encoder-input maken de regelaar geschikt voor uiteenlopende sectoren zoals: offshore, chemie-, olie- en gas, voedingsmiddelen, farmacie en automotive.
  Lees verder

Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:

 • TESTIMONIAL
  15 feb. 2024
  Enduro - Compleet pakket voor het zware werk
  Enduro Softslings bouwt machines voor de eigen productie van ‘heavy lifting’ hijsbanden. Voor een nieuwe machine schakelde het itsme in voor het complete pakket: advies over de aandrijving, levering van componenten en programmering van de besturing. “We hebben het hele project in ruim een half jaar afgerond. Dat is snel voor zo’n bijzondere machine.”
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  29 nov. 2023
  Azteq - Warme samenwerking voor thermische zonne-energie
  Azteq streeft naar een Europese revolutie in groene warmtetechnologieën op industriële schaal en ontwikkelt daarvoor zonnewarmtesystemen. De Belgische start-up werkt in projecten samen met technische dienstverleners, die op hun beurt Breemes inschakelen voor advies en levering van componenten. Voor een groot project in Sevilla lagen er uitdagingen ten aanzien van de levertermijn van de decentrale PLC’s en de communicatie daartussen in de uitgestrekte installatie.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  22 nov. 2023
  BMI - Ontzorgen door drives in kaart te brengen
  Bij RBB draait de productie van betondakpannen op drives die grotendeels van Danfoss komen en tot wel twintig jaar oud zijn. Breemes, zusterbedrijf van itsme, evalueerde hun status en deed aanbevelingen voor onderhoud, vervanging en standaardisatie. Zo ontzorgde de leverancier zijn klant RBB met een hogere efficiëntie qua reservevoorraad drives en energieverbruik in productie – en uiteindelijk een betere nachtrust.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  11 okt. 2023
  Future-proof samenwerking voor de elektrificatie
  Indulec plaatst voor de elektrificatie van industrie en samenleving middenspanningscabines. De benodigde compacte en degelijke verdeelborden betrekt Indulec sinds kort van Siemens, via Breemes. Het werken met Siemens was voor de drie partijen een leerproces in het eerste project, maar dat heeft wel meteen een “heel net” resultaat opgeleverd. “De ondersteuning door Breemes was top. We gaan nu meer projecten met Siemens doen.”
  Lees verder