text.skipToContent text.skipToNavigation
 

Weidmüller

Of het nu gaat om industriële besturingen in de voedselindustrie, de elektriciteitsproductie, het watermanagement of gebouwbeheersystemen, bijna geen enkele van de huidige branches kan zonder elektronica en elektrische connectiviteit. 

In deze geïnternationaliseerde, technologisch veranderende wereld neemt de complexiteit van de vereisten snel toe door de opkomst van nieuwe markten. Nieuwe, meer gevarieerde uitdagingen moeten worden overwonnen, en de oplossingen daarvoor zullen niet alleen in hightechproducten worden gevonden.
 

Connectiviteit is de sleutel, of het nu gaat om stroom, signalen en gegevens, eisen en oplossingen of theorie en praktijk. Industrial Connectivity heeft verbindingen nodig. En dat is precies waar we voor staan.

Weidmüller Configurator

Bewezen configuratieontwerpen in 3D
De geïntegreerde plausibiliteitscontrole met de volledige digitale documentatie zorgt ervoor dat u 100% kunt vertrouwen op uw configuratie

Naadloze E-CAD integratie
Geïntegreerde interfaces maken de eenvoudige uitwisseling van productgegevens mogelijk tussen het WMC en alle gangbare engineering tools, zoals Zuken E³ of EPLAN Electric P8.

Interfaces voor geautomatiseerde productie
Voor verdere assemblage, etikettering met M-Print® PRO en bekabeling biedt het WMC alle digitale informatie die nodig is voor een volledige procesautomatisering. Dit stelt ons in staat om een Fast Delivery Service aan te bieden
 

Gegevens gebaseerd op industriestandaard ECLASS
Gebruik digitale productinformatie op basis van de geavanceerde ECLASS standaard: hoge kwaliteit en toekomstbestendig.


Wire Processing Center


Weidmüller Wire Processing Center (WPC) - Halfautomatische kabelassemblage en markering - Modulair systeem voor communicatiegeschikte kabelverwerkingsmachines en printers - Directe EPLAN import en andere CAE programma's via CSV-bestand - Alle machines kunnen ook stand-alone worden gebruikt.

Compact werkstation

Kabelassemblage, bedrading en markering in de paneelbouw zijn nog steeds tijdrovende bezigheden. Er bestaan volautomatische systemen voor grootschalige productie, maar deze zijn niet geschikt of rendabel voor de projectbusiness van paneelbouwers, die vaak klassieke gereedschappen moeten gebruiken. Dit is precies waar het Wire Processing Center (WPC) van Weidmüller voordelig is - perfect op elkaar afgestemde componenten die zijn ondergebracht op een mobiel werkstation. Dit betekent dat het compacte werkstation kan worden verplaatst en geplaatst waar het nodig is. Geïmproviseerd werken aan het paneel en voortdurend heen en weer moeten lopen tussen de plaats van installatie en het werkstation behoren tot het verleden.

Snippen, strippen, krimpen en printen

De WPC omvat een snipmachine, een automatische stripper en krimper en een thermotransfer printer. Verder zijn er kabeltoevoersystemen voor kabelhaspels direct op de WPC of de toevoer van voorgeschakelde systemen, zoals voor grotere kartonnen dozen. Een reksysteem voor het opbergen van verbruiksartikelen is eveneens inbegrepen. Met de WPC kunnen ook draaddoorsneden van 0,5 mm2 tot 2,5 mm2 (~ AWG 20 - 14) worden verwerkt.
 

Productassortiment

Knipgereedschap
Weidmüller is een specialist in het knippen van koperen of aluminium kabels. Ons assortiment strekt zich uit van knippers voor kleine doorsneden met directe krachttoepassing tot knippers voor grote diameters. De mechanische aandrijving en speciaal ontworpen snijvorm minimaliseren de benodigde inspanning. Met ons brede assortiment knipproducten voldoen wij aan alle criteria voor professionele kabelverwerking.
Bekijk producten
Krimpgereedschap
Krimpen vormt een veilige verbinding tussen geleider en contact en heeft het solderen grotendeels vervangen. Een niet-verwijderbare verbinding kan alleen worden gemaakt met hoogwaardig precisiegereedschap. Wij bieden u een breed scala aan hoogwaardige en praktische mechanische krimpgereedschappen. Krimpverbindingen gemaakt met Weidmüller gereedschap voldoen aan de internationale normen en voorschriften.
Bekijk producten
Tool Chest
In een klassiek paneelbouwproject is 72 % van de arbeidstijd in de installatie nodig voor mechanische montage en bedrading. Wat als u een verhoging van 10% in efficiëntie zou kunnen bereiken door standaardisatie? Dit is mogelijk met de Weidmüller paneelbouw gereedschapskist, die speciaal is ontwikkeld volgens de 5S en lean principes. Met de toolchest kunnen gereedschappen en werkmaterialen optimaal worden georganiseerd voor snelle en efficiënte toegang op elk gewenst moment. Hij combineert de beste kwaliteit met intelligente functies. Dat bespaart tijd en verlaagt de kosten.
Bekijk producten
Stripgereedschap
Of het nu om kleine of grote draaddoorsneden gaat: onze professionele stripgereedschappen garanderen een foutloze verwerking met steeds betrouwbare resultaten. Dit wordt bereikt door een exacte afstemming van isolatie en draaddoorsnede. Met ons brede assortiment aan stripproducten voldoen wij aan alle criteria van professionele draadverwerking.
Bekijk producten

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

 • NEWS
  28 feb. 2024
  Weidmüller - Schakelende voedingen PROtop
  Met onze innovatieve PROtop-oplossing blijf je concurrerend, dankzij de verlaging van de energiekosten op lange termijn, de verhoogde beschikbaarheid van het systeem en de hoge MTBF-waarden.
  Lees verder
 • NEWS
  19 dec. 2023
  Weidmüller - Schakelende voedingen
  Zowel bij 24 uur per dag productie-installaties en toepassingen met de hoogste veiligheidseisen, als bij eenvoudige toepassingen in de seriematige machinebouw zijn drie doorslaggevende factoren van bijzonder belang voor de rentabiliteit: de beschikbaarheid van de installatie, de onderhoudskosten en de energiebehoefte. De eisen die aan schakelende voedingen worden gesteld, zijn dan ook hoog. Bij de keuze van de juiste stroomvoorziening moet dan ook bijzondere aandacht worden besteed aan de levensduur, energie-efficiëntie en betrouwbaarheid. Hoewel ruimtebesparende oplossingen steeds meer voor de hand liggen door het steeds grotere aantal functies, speelt ook de mogelijkheid tot communicatie een steeds doorslaggevender rol.
  Lees verder
 • NEWS
  27 jul. 2023
  Weidmüller - Managed Switches
  Het opzetten van een Industrieel netwerk dat voldoet aan de vereisen van een toekomstbestendige infrastructuur met hoge beschikbaarheid, betrouwbaarheid en transparantie wordt steeds belangrijker.
  Lees verder
 • NEWS
  31 mei 2022
  SNAP IN
  Met SNAP IN kunnen installatie- en onderhoudswerkzaamheden net zo snel worden uitgevoerd als het knippen van je vingers. De nieuwe verbinding is in principe net zo eenvoudig als het gebruik ervan: De gestripte geleider wordt direct in open aansluitpunten gestoken en de klikt met een hoorbare klik op zijn plaats. Het is net zo snel andersom. Door eenvoudig op de drukker te drukken, kan de drukker het verbindingspunt weer openen en de aangesloten geleider verwijderen.
  Lees verder

Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:

 • TESTIMONIAL
  4 mei 2021
  Wanneer tijdsdruk de agenda beheert
  Ontwerp en aflevering van industriële turnkeyprojecten, het automatiseren van besturingssystemen; Mario Claes, eigenaar van Etec Systems in Balen \(België\), put hiervoor al veertien jaar uit een continu groeiende bron aan ervaring. Elke situatie legt weer unieke uitdagingen bloot. Elke oplossing draagt bij aan een bredere kennis
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  4 mrt. 2021
  Duurzaam tot aan het plafond
  Aan de rand van Hengelo-Zuid krijgen tonnen afval jaarlijks een nieuwe bestemming. Door verbranding, scheiding en compostering worden er energie en grondstoffen gewonnen die hun weg terug naar de samenleving vinden. Met de warmte die vrijkomt bij de verbranding wekt Twence bijvoorbeeld elektriciteit op, genoeg om ongeveer de helft van alle Twentse huishoudens van stroom te voorzien. Om de continuïteit van alle centrales te garanderen, houden operators regelmatig controlerondes door de installaties, waarbij goed zicht belangrijk is. Bij de overstap van TL-verlichting naar LED riep Twence de hulp in van itsme.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  8 feb. 2021
  Heldere communicatie is het halve werk
  eReM legt complete elektra aan voor nieuwe scheepswerf in Kenia Soms lijkt een project al van voor tot achter geregeld. Maar wat als je als organisatie last-minute gevraagd wordt om te laten zien wat je kunt? Bij eReM uit Zwijndrecht kunnen ze erover meepraten. Mede dankzij een ijzersterke offerte overtuigden ze hun eindklant – een internationaal opererende, Nederlandse scheepsbouwer – met hen in zee te gaan. Letterlijk in dit geval, gezien het de aanleg betrof van het complete elektrische gedeelte van een nieuwe scheepswerf in Kenia; de onderdelen werden per zeevracht verscheept. De uitdaging? In het voortraject moet alles 100% kloppen. Dat vroeg om een grondige voorbereiding, waarbij eReM op steun van itsme kon rekenen.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  20 jan. 2021
  Dycore tilt verlichting naar hoger niveau
  Meer veiligheid en werkcomfort door verbeterd zicht Prefab betonnen systeemvloeren voor de woning- en utiliteitsbouw. Bij Dycore weten ze er alles van. Goede verlichting bij zowel de productie als verplaatsing van de vloeren is essentieel. Veiligheid staat daarbij voorop, op de voet gevolgd door het vermijden van schade. Jos de Laat, hoofd technische dienst Dycore Breda, legt uit dat ze als specialist maar wat graag hun focus exclusief op betonvloeren richten. Andere zaken worden regelmatig uitbesteed. “Voor de verlichting vertrouw ik op het specialisme van itsme.”
  Lees verder