text.skipToContent text.skipToNavigation

Gebouw & infrastructuur

 

Automatisering dringt onze gebouwen binnen, onder de noemer domotica. Dit ter verhoging van het comfort en het gebruiksgemak. In woningen, kantoren en fabrieken kan er bijvoorbeeld de verwarming mee hoger of lager worden gezet, of is de complete klimaatbeheersing en verlichting te regelen. De beveiliging is eenvoudig in en uit te schakelen en thuis is het handig voor het openen of sluiten van de gordijnen.

 

Domotica maakt een gebouw efficiënter en ‘intelligenter’. De gebruiker kan de verschillende functies op afstand regelen, maar het kan ook automatisch volgens een programma met instellingen voor tijd, temperatuur, licht, enzovoort. Verder is detectie van personen een optie. Gaat het om een ongewenste persoon, dan gaat zo nodig automatisch een alarm af. Is er niemand aanwezig, dan mag het licht uit en de verwarming eventueel lager.

 

Wordt domotica geïnstalleerd, dan kan gelijk de verdere communicatie-infrastructuur in een gebouw op de schop. Denk aan wifi met beter bereik of een (draadloos) netwerk voor Internet of Things toepassingen. Modernisering van de gebouwinfrastructuur behelst vaak ook de toepassing van LED-verlichting. Een vooraf opgesteld lichtplan kan de lichtsterkte overal in het gebouw optimaliseren – denk aan veiligheid en arbo-normen voor werkplekken. Tevens verlaagt LED het energieverbruik en dat zorgt voor reductie van kosten en CO2-emissie (duurzaamheid). Dankzij de lange levensduur van LED-lampen nemen de onderhoudskosten eveneens af.

 

De technische value-add distributeur kan over al deze aspecten van gebouwautomatisering en -modernisering adviseren. Daarbij kan hij de vereiste technologie leveren, voor onder meer domotica, verlichting en communicatie. Desgewenst voorziet hij tevens in de benodigde mechanische en elektrotechnische supply, inclusief het conventionele installatiewerk, de kabeltechniek en zelfs het hang- en sluitwerk. Zo staat deze partner garant voor een efficiënte en intelligente aanpak van de gebouwautomatisering.

Wellicht bent u ook hierin geïnteresseerd:

Lighting Technology
Zuinige en duurzame verlichting helpt u besparen. Maar waar begint u voor uw productielocatie? Wat levert een investering in nieuwe verlichting u op en hoe snel verdient die zich terug? Binnen het enorme aanbod aan verlichtingsoplossingen is het prettig wanneer u kunt uitgaan van onafhankelijk advies. Gebaseerd op ervaring en best practices – precies zoals itsme Lighting Technology die biedt.
Lees hier verder
Technische support desk
Maak kennis met onze Technical Support Desk. Hier werken productspecialisten. Echte techneuten, met diepgaande kennis van leveranciers, industrieën en toepassingen. Ze zijn ervaren, geven onze trainingen en kennen de praktische uitdagingen van machinefabrikanten en industriële eindgebruikers. En naast dat alles: ze zijn er voor u. Klaar om uw vragen te beantwoorden. Of u direct te helpen wanneer de situatie daarom vraagt.
Lees hier verder

Deze productgroepen zijn wellicht ook interessant voor u:

Ontdek onze competenties, services en oplossingen voor uw succes: