text.skipToContent text.skipToNavigation

Cargo Handling & Transport

 

De economie blijft groeien en dus worden er meer personen en goederen vervoerd. Het wordt drukker op de weg en het spoor en voor goederen neemt de handling en overslag toe, in distributiecentra, havens en andere vervoersknooppunten. Zo wordt de inzet van ‘assets’ intensiever en krijgt eventueel falen forse consequenties. Een stilstaande trein legt het spoor plat en een vrachtwagen met pech zorgt voor lange files. Bij een kraan die niet functioneert staan bijvoorbeeld chauffeurs duimen te draaien. Zo arriveren mensen en goederen te laat op hun bestemming.

 

Naast economische schade is er in het ergste geval ook schade aan mens of materieel. De oorzaak van het falen kan in de techniek liggen maar ook in de besturing; denk aan de uitgebreide administratie die bij transport & logistiek komt kijken. Kortom, betrouwbaarheid, veiligheid en (digitale) communicatie zijn in deze sector van het grootste belang. Mensen en goederen moeten met de grootst mogelijke zorg worden behandeld en storingen dienen te worden voorkomen. Treden ze onverhoopt toch op, dan is snel en effectief ingrijpen cruciaal. En dat terwijl technische diensten meestal niet meer de uitgebreide bezetting met mensen en materialen hebben die vroeger gewoon was.

 

Dit alles betekent robuuste componenten en modules selecteren voor eerste installatie en service & onderhoud efficiënt inrichten. Daarbij is kennis van regulering en certificering vereist om de kwaliteit en veiligheid te kunnen garanderen. Hoogwaardige automatisering moet zorgen voor een gestroomlijnde operatie in handling en vervoer. Het zijn allemaal zaken waar de technische value-add distributeur een brede kennis van heeft en diepgaand over kan adviseren. Uiteraard kan hij ook de benodigde technologie en mechanische en elektrotechnische supply leveren en daarvoor slimme logistieke concepten inzetten. Deze partner houdt de sector in beweging.

Wellicht bent u ook hierin geïnteresseerd:

Persluchtcheck
Denkt u dat de persluchtcapaciteit van uw compressor(en) te laag is? Investeer niet direct in een nieuwe compressor. Laat ons eerst een persluchtcheck uitvoeren.
Lees hier verder
Just in time
U houdt uw voorraad het liefst zo laag mogelijk. Hoe minder projecten u onderhoudt, hoe minder u hoeft uit te geven aan beheer en vierkante meters. In plaats daarvan neemt de efficiency binnen uw logistieke processen toe ñ en daarmee ook de betrouwbaarheid en kwaliteit richting uw klant. Met just in time leveringen dragen wij graag bij aan dat resultaat. Flexibel en afgestemd op uw organisatie, zodat uw spullen er zijn als u ze nodig heeft.
Lees hier verder

Deze productgroepen zijn wellicht ook interessant voor u:

Ontdek onze competenties, services en oplossingen voor uw succes: