text.skipToContent text.skipToNavigation

Elektrisch & Elektronisch


Minder & meer is het motto in de wereld van de elektronica en elektrotechniek. Dankzij de voortschrijdende miniaturisering zijn volgende generaties componenten telkens weer kleiner, terwijl hun prestaties juist hoger liggen. Zie de chips met hun steeds fijnere halfgeleiderstructuren. Vaak zijn de nieuwe machines die deze componenten maken juist weer een slag groter en complexer. En de installaties waarin de componenten worden toegepast moeten meer functionaliteit leveren. 

Kortom, de lat komt steeds hoger te liggen. De eisen worden strenger op allerlei aspecten, vaak samengevat onder de noemer QLTC: Quality, Logistics, Technology, Cost. Alle reden voor een machinebouwer of systeemintegrator om complexiteit en risico te reduceren. Bijvoorbeeld door meer verantwoordelijkheid bij leveranciers te leggen en als het er veel zijn hun aantal te optimaliseren. Dan ligt de bal bij de technische value-add distributeur, die voor de opdrachtgever de supply chain efficiënter kan organiseren.

Het begint al bij die kleinere componenten. Soms zijn speciale voorzieningen nodig om ze goed te kunnen verwerken. Kitten, het bundelen van componenten per machine of installatie, is een logische vervolgstap die het leven van de klant veraangenaamt. Datzelfde geldt voor het consolideren van de toelevering door het bundelen van materiaalstromen van meerdere leveranciers. Voor verdere stroomlijning van de logistiek kan de technisch distribiteur slimme oplossingen bieden op basis van just-in-time- en lean-concepten. En als aansluitend daarop de productie eveneens lean moet worden ingericht, kan hij voor de industriële automatisering niet alleen technologie maar ook advies leveren.

Een punt van aandacht, en zorg, is de almaar toenemende regelgeving. Denk aan kwaliteit, veiligheid, ESD, milieu en duurzaamheid (van gevaarlijke stoffen tot CO2-footprint). Reinheid is ook uiterst actueel, nu meer en meer systemen met vacuüm technologieën gaan werken. Componenten worden vooraf gereinigd en schoon verpakt aangeleverd. Zo ook de advisering en het inrichten van een werkruimte volgens de ESD-normering, en het nemen van noodzakelijke maatregelen. Iemand moet het allemaal in de gaten houden en dat is bij uitstek de technische value-add distributeur. 

Want die heeft het beste overzicht, van de fijne details tot het totaalplaatje.

Wellicht bent u ook hierin geïnteresseerd:

Advisering voor elektrostatische ontladingsruimte
Ook u maakt het weleens mee: een heel lichte schok, na aanraking met een persoon of object. In het dagelijks leven kan zoín elektrostatische ontlading, kortweg ESD, geen kwaad. Maar hoe anders is dat in een industriÎle omgeving. En dan meer specifiek in een ruimte zoals een cleanroom, waar componenten al onherstelbaar kunnen beschadigen door de lichtste overdracht.
lees hier verder
Industrial Automation
Veranderde de wereld van industriële automatisering ooit zó snel? De impact van het Internet of Things raast maar door, data blijkt het nieuwe goud. Terwijl de concurrentie zich voorbereidt op de toekomst, vraagt ook u zich af welke stappen u moet ondernemen. Maar waar begint u? Zomaar een oplossing implementeren doet u niet. Liever kijkt u eerst naar de feiten en context. Toch?
Lees hier verder

Deze productgroepen zijn wellicht ook interessant voor u:

Ontdek onze competenties, services en oplossingen voor uw succes: