text.skipToContent text.skipToNavigation

Energie

 

Olie & gas zijn voorlopig nog niet uitgeput, maar hun winning vormt een oplopende kostenpost en een toenemende bedreiging voor milieu en klimaat. Bovendien zijn er politieke en ook geologische risico’s aan verbonden. Het marktaandeel van alternatieve energiebronnen neemt daarom gestaag toe, van wind- en zonne-energie tot waterkracht, biomassa en ‘oude bekende’ kernenergie. De verdere ontwikkeling van deze technologieën vergt veel innovatie gericht op een betrouwbare en betaalbare energieopwekking.

 

In onze moderne samenleving is continuïteit – naast veiligheid – in de energievoorziening immers van het grootste belang. Energiesystemen, van omvormers in solar-installaties tot generatoren voor windmolens tot turbines in waterkrachtcentrales, moeten daarom worden uitgerust met robuuste componenten. Kritische subsystemen, zoals in de besturing, dienen een redundante uitvoering te krijgen. Dit moet ongeplande stilstand, voor correctief onderhoud, zoveel mogelijk voorkomen.

 

Geplande stilstand, voor preventief of zelfs predictief onderhoud, dient echter ook tot het uiterste te worden beperkt. Uiteraard vanwege de ongewenste onderbreking van energielevering, maar ook met het oog op de kosten en de complexe organisatie van het onderhoud; denk aan windmolens op zee of kerncentrales. Naast kwaliteitsbewaking kan ook standaardisatie van componenten en een gestroomlijnde service en logistiek bijdragen aan de continuïteit, zowel operationeel als financieel.

 

Met dit alles liggen heel veel thema’s op het bordje van de bouwers en de gebruikers van energiesystemen. Een partij die hierover uitgebreid kan adviseren is de technische value-add distributeur die bijvoorbeeld ook kennis heeft van veiligheidsregelgeving en onderhoudsmethodieken zoals condition monitoring. Voor innovatie heeft deze partner tevens een breed palet aan technologie in huis. Verder kan hij vanzelfsprekend de mechanische en elektrotechnische supply, in al zijn verscheidenheid, leveren en daarvoor slimme logistieke concepten inzetten. Zo verschaft de technische value-add distributeur de sector een zonnig perspectief.

Wellicht bent u ook hierin geïnteresseerd:

Technische support desk
Maak kennis met onze Technical Support Desk. Hier werken productspecialisten. Echte techneuten, met diepgaande kennis van leveranciers, industrieën en toepassingen. Ze zijn ervaren, geven onze trainingen en kennen de praktische uitdagingen van machinefabrikanten en industriële eindgebruikers. En naast dat alles: ze zijn er voor u. Klaar om uw vragen te beantwoorden. Of u direct te helpen wanneer de situatie daarom vraagt.
Lees hier verder
Industrial Automation
Veranderde de wereld van industriële automatisering ooit zó snel? De impact van het Internet of Things raast maar door, data blijkt het nieuwe goud. Terwijl de concurrentie zich voorbereidt op de toekomst, vraagt ook u zich af welke stappen u moet ondernemen. Maar waar begint u? Zomaar een oplossing implementeren doet u niet. Liever kijkt u eerst naar de feiten en context. Toch?
Lees hier verder

Deze productgroepen zijn wellicht ook interessant voor u:

Ontdek onze competenties, services en oplossingen voor uw succes: