text.skipToContent text.skipToNavigation

Hijsen & Heffen

 

In bedrijfstakken als de logistiek (overslag), de industrie (metaal) en de bouw moeten regelmatig zware lasten worden verplaatst. Die sectoren kunnen dus niet zonder hijs- en hefwerk. Gaat daarbij iets mis, zoals een last die uit een kraan valt, dan kunnen de personele en materiële consequenties zeer ernstig zijn. Veiligheid heeft dus de hoogste prioriteit en daarnaast is continuïteit van groot belang. Als hijs- of hefapparatuur defect is, ligt er werk stil op het overslagpunt, in de fabriek of op de bouwplaats. Met alle economische schade van dien.

 

Bij een goede organisatie van het hijs- en hefwerk gaan veiligheid en continuïteit hand in hand. Het begint bij een degelijke constructie van kranen en andere apparatuur, die op hun taken met de bijbehorende belastingen zijn berekend. Dat betekent selectie van de juiste componenten voor eerste installatie en een robuuste montage. Vervolgens dienen inspectie en onderhoud nauwgezet te worden uitgevoerd, om eventueel falen vroegtijdig te onderkennen en op die manier te voorkomen. Vanzelfsprekend moeten alle installaties voldoen aan de vereiste certificeringen.

 

Naast de statische constructie is de dynamische operatie van kranen en andere installaties van cruciaal belang voor de veiligheid. De besturing van het hijsen en heffen moet ervoor zorgen dat de lasten veilig overkomen. Denk aan de stabiliteit van de lading tijdens verplaatsing en het bepalen van de exacte eindbestemming. Een betrouwbare automatisering vergt de inzet van kwaliteitscomponenten, kritische systemen die zo nodig redundant zijn uitgevoerd en een zorgvuldige programmering.

 

Vanuit zijn brede expertise kan de technische value-add distributeur adviseren over de thema’s veiligheid en continuïteit en ook over efficiënte operatie. Want hijs- en hefwerk wordt toch vooral gezien als een kostenpost. Hij levert er de mechanische en elektrotechnische supply voor en hanteert daarbij slimme logistieke concepten. Tegelijkertijd staat ook in deze sector innovatie hoog op de agenda, vanwege de strikte regelgeving, de aanhoudende prijsdruk en de noodzaak tot verduurzaming. Daarvoor kan de technische value-add distributeur de benodigde technologie leveren. Zo brengt deze partner de sector naar grote hoogte.

Wellicht bent u ook hierin geïnteresseerd:

Technische werkplaats advisering
Hoe geavanceerd een machine in uw werkplaats ook is, hoe zit het met alles eromheen? Is er genoeg licht? Hebben u en uw collega’s alles bij de hand, is de klimaatbeheersing op orde? En minstens zo belangrijk: kunt u er veilig werken? De beste werkomgeving is die waarin het de medewerker aan niets ontbreekt. Dus is het precies dat wat wij u bieden, met onze diensten voor de optimalisatie van uw werkplaats.
Lees hier verder
Sourcing
Ooit zorgde een klein deel van het assortiment bij veel bedrijven voor de meeste omzet. Hoe anders is dat nu, in een tijd waarin het internet ervoor zorgt dat we minder kopen van meer producten. Long tail heeft de toekomst. En daar springen we bij itsme op in, door voor u binnen en buiten ons enorme assortiment juist dat product te vinden waar u naar zocht. Klantspecifiek, via sourcing op maat.
Lees hier verder

Deze productgroepen zijn wellicht ook interessant voor u:

Ontdek onze competenties, services en oplossingen voor uw succes: