text.skipToContent text.skipToNavigation

Mijnbouw Mineralen & Metalen

 

Nederland kent een stevige basisindustrie. Denk aan de metallurgische ondernemingen, de gieterijen en de producenten van bouwmaterialen, van dakpannen tot tegels en bakstenen. Het is echter niet vanzelfsprekend dat deze bedrijven in ons overbevolkte kikkerlandje kunnen blijven opereren. Overheden verbinden steeds strengere eisen aan vergunningen en omwonenden laten geregeld van zich horen.

 

Het voortbestaan van de bedrijfstak begint bij robuuste installaties die betrouwbaar opereren. Aandrijvingen en besturingen leveren grote vermogens en dienen snel te kunnen schakelen. Tegenwoordig moeten ze zo energiezuinig mogelijk draaien, met het oog op minimale kosten en CO2-emissie. De inzet van frequentieregelaars wordt daarom meer en meer gemeengoed in de sector. Dit helpt tevens om de handling in de lijn beter af te stemmen op de – soms breekbare – producten die eroverheen gaan. Zo vereist ook deze grofstoffelijke sector een hoogwaardige automatisering. De technisch distributeur kan daar breed over adviseren en uiteraard de benodigde mechanische en elektrotechnische supply en technologie leveren.

 

Daarbij moeten alle componenten in een installatie bestand zijn tegen stof, vuil en vaak ook hitte en vocht. Onder deze zware omstandigheden zullen echter onvermijdelijk storingen optreden, die zo snel mogelijk verholpen dienen te worden. Niet alleen als de continuïteit van productie in het geding is, maar zeker ook als die storingen gepaard gaan met ongewenste emissies van welke aard dan ook naar de omgeving. Dus moeten bedrijven hun onderdelenvoorziening en service op orde hebben. In nauw overleg met de technische value-add distributeur kunnen ze dat efficiënt inrichten. Zo zorgt de samenwerking met deze breed georiënteerde partner in alle opzichten voor een geruisloze operatie in de zware industrie.

Wellicht bent u ook hierin geïnteresseerd:

Luchtdruk check
Een compressor is een krachtig apparaat. Onmisbaar in veel situaties, maar bij lekken in uw leidingsysteem al snel een grootverbruiker van energie. Staat op uw locatie een compressor met een vermogen van meer dan 20 kW? En is die in de afgelopen twee jaar niet gecontroleerd? Informeer naar onze persluchtcheck. We achterhalen met een ultrasoonmeter de lekken in uw leidingnet, markeren die en beschrijven ze in een rapportage. Dit alles zonder dat u de productie stil hoeft te zetten. Na onze check weet u precies waar perslucht ontsnapt en wat de efficiëntie is van uw perslucht infrastructuur.
Lees hier verder
Just in time
U houdt uw voorraad het liefst zo laag mogelijk. Hoe minder projecten u onderhoudt, hoe minder u hoeft uit te geven aan beheer en vierkante meters. In plaats daarvan neemt de efficiency binnen uw logistieke processen toe ñ en daarmee ook de betrouwbaarheid en kwaliteit richting uw klant. Met just in time leveringen dragen wij graag bij aan dat resultaat. Flexibel en afgestemd op uw organisatie, zodat uw spullen er zijn als u ze nodig heeft.
Lees hier verder

Deze productgroepen zijn wellicht ook interessant voor u:

Ontdek onze competenties, services en oplossingen voor uw succes: