text.skipToContent text.skipToNavigation

Verpakking & Materiaal Transport

 

Het gaat om de inhoud, maar ook om de verpakking. Dat geldt zeker in de consumentenmarkt, waar verpakkingen de consument moeten verleiden om het product dat erin zit te kopen – of juist niet, in geval van tabakswaren. Daarbij dienen de omverpakkingen er eveneens goed uit te zien. Want veel producten worden tegenwoordig bijvoorbeeld in de doos (retail-ready) op het schap gezet, voor een strakkere presentatie en eenvoudiger vakkenvullen.

 

In de professionele markt zijn vergelijkbare ontwikkelingen te zien. Het belang van de uitstraling van producten, en hun verpakking, neemt toe en de logistiek moet vooral efficiënt verlopen. Retail-ready verpakkingen krijgen bijvoorbeeld extra perforaties en mogen door de handling geen beschadigingen oplopen. Ze mogen bij de verwerking ook niet voor storingen zorgen en moeten eenvoudig te hanteren zijn. Zo ontpopt de handling van verpakkingen maar ook van producten in het algemeen zich steeds meer tot een kritische processtap. Dat stelt hoge eisen aan de automatisering en robotisering.

 

Zo liggen er veel functionele uitdagingen op het bordje van de bouwers van verpakkingsmachines en andere handling equipment. Daarbij is naadloze integratie in complete lijnen vereist, voor de fysieke handling maar vooral ook voor de communicatie ten behoeve van de besturing. Tegelijkertijd moeten de machinebouwers en systeemintegratoren hun verpakkings- en handlingsystemen steeds sneller leveren, want investeringsbeslissingen worden meer en meer last minute genomen.

 

Dit alles vereist continue innovatie en een efficiënte organisatie van de bouw en installatie van lijnen. Standaardisatie van componenten en modules draagt daaraan bij, evenals een slim logistiek concept voor de mechanische en elektrotechnische supply. De technische value-add distributeur kan daar breed over adviseren en uiteraard de benodigde supply en technologie leveren. Deze partner weet alles van de inhoud en van de verpakking.

Wellicht bent u ook hierin geïnteresseerd:

Persluchtcheck
Denkt u dat de persluchtcapaciteit van uw compressor(en) te laag is? Investeer niet direct in een nieuwe compressor. Laat ons eerst een persluchtcheck uitvoeren.
Lees hier verder
Just in time
U houdt uw voorraad het liefst zo laag mogelijk. Hoe minder projecten u onderhoudt, hoe minder u hoeft uit te geven aan beheer en vierkante meters. In plaats daarvan neemt de efficiency binnen uw logistieke processen toe ñ en daarmee ook de betrouwbaarheid en kwaliteit richting uw klant. Met just in time leveringen dragen wij graag bij aan dat resultaat. Flexibel en afgestemd op uw organisatie, zodat uw spullen er zijn als u ze nodig heeft.
Lees hier verder

Deze productgroepen zijn wellicht ook interessant voor u:

Ontdek onze competenties, services en oplossingen voor uw succes: