text.skipToContent text.skipToNavigation

Farma & Chemie

 

De moderne mens kan niet zonder de farma en de chemie voor zijn gezondheid en zijn dagelijkse behoeften. Toch zien beide bedrijfstakken zich vaak geconfronteerd met een kritische samenleving, onder meer vanwege de milieu-impact, (vermeende) onveiligheid en hoge prijzen. Dit betekent dat ze alles op alles moeten zetten om veilig en efficiënt te opereren, onder handhaving en verdere verhoging van hun kwaliteitsstandaard.

 

Farmaceutische en chemische bedrijven werken met complexe processen en installaties die zich kenmerken door een hoge graad van automatisering. Procesbesturing, kwaliteitsbewaking en veiligheid vereisen een ruime inzet van sensoren en actuatoren. Met het oog op flexibiliteit bij de instrumentatie van de uitgebreide installaties gebeurt de aansturing tegenwoordig bij voorkeur via een draadloos netwerk. Zo rukt het Internet of Things (IoT) in deze industrieën op.

 

Veelal is er sprake van een continuproces en is stilstand vanwege storing of onderhoud zeer ongewenst. Dit stelt hoge eisen aan het ontwerp en de uitvoering van de installaties. Die moeten betrouwbaar, robuust en tegelijkertijd ook corrosiebestending zijn. Zowel bij de productie als bij de aansluitende reiniging kunnen agressieve stoffen betrokken zijn. In sommige gevallen is explosieveiligheid eveneens aan de orde. Aan het eind van de lijn vereist de verpakking van het product speciale aandacht. Die moet zorgvuldig en veilig gebeuren, op een hoog afwerkingsniveau dat in overeenstemming is met de verpakte waarde.

 

In de farma en de chemie willen bedrijven zich meer en meer concentreren op hun kerncompetenties, de ontwikkeling en vermarkting van producten. De productieprocessen en het ‘randgebeuren’ vragen echter wel heel veel aandacht. Een partij die hen hierbij kan ontzorgen is de technische value-add distributeur. Die heeft een zeer brede kennis van industriële automatisering, inclusief IoT, en levert daarvoor de benodigde technologie. Tevens kan hij met een breed scala aan hoogwaardige componenten en producten de mechanische en elektrotechnische supply verzorgen. De logistiek en de service eromheen neemt hij eveneens voor zijn rekening en die organiseert hij efficiënt. Zo heeft deze partner een gezonde invloed op beide sectoren.

Wellicht bent u ook hierin geïnteresseerd:

Technische support desk
Maak kennis met onze Technical Support Desk. Hier werken productspecialisten. Echte techneuten, met diepgaande kennis van leveranciers, industrieën en toepassingen. Ze zijn ervaren, geven onze trainingen en kennen de praktische uitdagingen van machinefabrikanten en industriële eindgebruikers. En naast dat alles: ze zijn er voor u. Klaar om uw vragen te beantwoorden. Of u direct te helpen wanneer de situatie daarom vraagt.
Lees hier verder
Industrial Automation
Veranderde de wereld van industriële automatisering ooit zó snel? De impact van het Internet of Things raast maar door, data blijkt het nieuwe goud. Terwijl de concurrentie zich voorbereidt op de toekomst, vraagt ook u zich af welke stappen u moet ondernemen. Maar waar begint u? Zomaar een oplossing implementeren doet u niet. Liever kijkt u eerst naar de feiten en context. Toch?
Lees hier verder

Deze productgroepen zijn wellicht ook interessant voor u:

Ontdek onze competenties, services en oplossingen voor uw succes: