text.skipToContent text.skipToNavigation
 • NEWS
  24 nov. 2023
  Uitreiking DISCA-awards 2023
  Dit jaar bereikte itsme wederom de finale van de Dutch Industrial Suppliers & Customer Awards. Op 24 november werd in de Hoeve Merelveld de vorig jaar behaalde titel met verve verdedigd. Na een spannende strijd werd itsme in de categorie Best Parts & Process Supplier nipt tweede achter Refitech Composites.
  Lees verder
 • NEWS
  6 nov. 2023
  3M - Cubitron3
  Al meer dan 40 jaar hebben 3M™ Cubitron™ Performance schuurmaterialen altijd maximale productiviteit opgeleverd, maar nu zijn de beste nog beter geworden! Maak kennis met 3M™ Cubitron™ 3 Performance schuurmaterialen – de volgende generatie geweldige producten. Onze nieuwe productlijn maakt gebruik van baanbrekende ontwikkelingen op het gebied van nauwkeurig gevormde korrels om 3 keer zoveel levensduur en snijsnelheid te leveren als ooit tevoren. Ontdek het verschil van 3M™ Cubitron™ 3 Performance schuurmaterialen en ervaar verbeteringen op elk gebied in uw werkplaats door de productiviteit, veiligheid van de werknemers en duurzaamheid.
  Lees verder
 • NEWS
  30 okt. 2023
  Rittal - Kabelwartels verhogen ook in extreme omstandigheden de veiligheid
  Het belang van kabelwartels wordt nog wel eens onderschat. Ten onrechte, want ze dragen in heel wat branches wezenlijk bij aan de goede werking van bedrijfsapparatuur. De juiste wartel beschermt elke behuizing tegen vrij bedreigende invloeden van buitenaf, zoals stof en vocht. In extreme omstandigheden zoals arctische kou of tropische hitte zijn het de ‘heavy duty’ kabeldoorvoeren van vernikkeld messing of RVS die het verschil maken. Zelfs basen, zuren en chemicaliën houden ze tegen. Wartels zorgen voor een veilige doorvoer van kabels door panelen van en naar apparaten. Ze kunnen kasten isoleren, voor aarding en trekontlasting zorgen en beschermen tegen elektromagnetische verstoring. Er zijn ook wartels die speciaal zijn gemaakt om zware explosies te doorstaan of om onder water voor afdichting te zorgen.
  Lees verder
 • NEWS
  17 okt. 2023
  Festo - Proportioneel drukregelventiel VPPI
  Bij het proportionele drukregelventiel VPPI worden alle nominale afmetingen direct aangestuurd; zonder de noodzaak van stuurventielen of voortrappen. Door het drukcompenserende element regelt het ventiel dynamische en nauwkeurig; ook bij de grotere nominale afmetingen. De krachtige en wrijvingsarme voice coil maakt de VPPI hoogdynamisch. De geïntegreerde positieregelaar draagt bij een aan hoge stabiliteit.
  Lees verder
 • NEWS
  16 okt. 2023
  Nieuwe draadgoot Fasclic+
  Het Fasclic+ assortiment van Legrand biedt een robuuste oplossing met snelle en eenvoudige installatie, de nieuwe draadgoten hebben namelijk geïntegreerde automatische klikkoppelingen die te gebruiken zijn voor vele toepassingen. Met een zeer uitgebreid assortiment dat bestaat uit 4 hoogtes, breedtes van 50 tot en met 600mm en beschikbaar in verschillende materiaalsoorten is voor iedere toepassing een juiste oplossing te bieden.
  Lees verder
 • NEWS
  13 okt. 2023
  LAPP - Innovatieve zeroCM®-technologie voorkomt elektromagnetische interferentie
  Wanneer digitalisering en connectiviteit bij elkaar komen, ontstaat er ruimte voor de slimme fabriek, waar machines en systemen steeds vaker in een netwerk moeten worden opgenomen. Dit verhoogt de eisen met betrekking tot elektromagnetische compatibiliteit. Daarom heeft LAPP op de SPS-beurs in Neurenberg een nieuwe, innovatieve EMS-oplossing met zeroCM®-technologie gepresenteerd.
  Lees verder
 • NEWS
  12 okt. 2023
  Finder - Serie 7M - Slimme Energiemeter
  De Serie 7M van Finder vertegenwoordigt een reeks slimme energiemeters. De meters zijn voorzien van een multifunctionele aanraaktoets en een heldere LCD-uitlezing met achtergrondverlichting. Daarnaast zijn de energiemeters nog te programmeren en uit te lezen via NFC met een smartphone en de bijbehorende Finder Toolbox App. Dit alles bij elkaar opgeteld is de Serie 7M energiemeters gebruiksvriendelijk en snel te configureren.
  Lees verder
 • NEWS
  11 okt. 2023
  Eaton - XH300
  Met de XH300 serie webpanels kun je eenvoudig en flexibel HTML 5 webcontent weergeven. Dankzij zeer snelle quad-processoren en een fors werkgeheugen vormt zelfs de meest complexe webcontent geen probleem voor Eaton’s nieuwe HMI-lijn. Een breed scala aan applicaties kan ermee worden bediend: van productiemachines en systeemapplicaties tot gebouwautomatiserings- en IoT-toepassingen. Het capacitieve multi-touchscreen van het webpanel is beschikbaar in drie maten. Dankzij de geïntegreerde Ethernet interface kan de gebruiker ook met andere webserver-apparaten verbinding maken.
  Lees verder
 • NEWS
  11 okt. 2023
  Siemens - Nieuwe hardware CPU1514SP-2PN
  Samen met de release van TIA Portal V18 introduceert Siemens een uitbreiding van het hardwareportfolio: de CPU1514SP-2PN. Deze nieuwe toevoeging aan het assortiment bouwt voort op de bestaande controllers in de ET200SP-serie, waaronder de CPU 1510SP(F) en CPU 1512SP(F), en biedt een aanzienlijke verbetering qua snelheid, geheugencapaciteit en connectiviteit. Wat de ET 200SP-serie kenmerkt, blijft behouden: het compacte en ruimtebesparende ontwerp. De CPU1514SP-2PN is ontworpen om tegemoet te komen aan de groeiende behoeften van industriële automatisering. Met een krachtigere processor en een extra PROFINET IO-interface kunnen gebruikers nu netwerkscheiding implementeren. Dit opent de deur naar diverse toepassingen, zoals het scheiden van automatiserings- en IT-verbindingen. De CPU 1514SP-2PN is in vier varianten beschikbaar; een standaardvariant, een failsafe-variant, een technology-variant en een combinatie daarvan.
  Lees verder
 • NEWS
  10 okt. 2023
  Mitsubishi - iQ-F PLC communicatie
  OPC UA was tot voor kort alleen beschikbaar op grote en zware controllers en PC gebaseerde besturingen. Mitsubishi Electric heeft nu ook voor de MELSEC iQ-F serie compact PLC’s een OPC UA module beschikbaar, de FX5-OPC. Dit biedt de mogelijkheid om ook voor de kleinere applicaties veilig en betrouwbaar te communiceren naar high-level IT systemen. Tevens kan een iQ-F serie met de OPC UA module als gateway gebruikt worden tussen bestaande automatisering met besturingen van verschillende fabrikanten en ERP. De iQ-F Series OPC UA server module (FX5-OPC) integreert de OPC UA server rechtstreeks in het besturingssysteem van de apparatuur als een robuust alternatief voor een computergestuurde configuratie.
  Lees verder
 • NEWS
  9 okt. 2023
  EMMA - Crossforce veiligheidsschoenen
  De veiligheid van veiligheidsschoenen is vastgelegd in wet- en regelgeving. Mooi natuurlijk, want veilig en gezond werken is belangrijk voor werkgever en werknemer. Producten van veiligheidsschoenen moeten dus vernieuwen en innoveren. Dat is niet altijd makkelijk, omdat schoenen ook comfortabel moeten zitten. En dat geldt al helemaal als die producent een droom koestert: Maximale veiligheid combineren met een minimale footprint.
  Lees verder
 • NEWS
  9 okt. 2023
  Eaton - PKE-communicatiemodule
  De PKE-communicatiemodule, die snel en eenvoudig in bestaande systemen kan worden geïntegreerd, biedt een open en gestandaardiseerde interface voor de veelgebruikte Modbus RTU-veldbus. Net zoals de basisapparaten eenvoudig kunnen worden uitgebreid via plug-in tripblokken, hoeft de PKE-communicatiemodule alleen maar op de motorbeveiligingsschakelaar te worden geplaatst waarna deze in een netwerk kan worden opgenomen. Hiermee kan niet alleen de volledige status van de motor, maar ook de stroomopname, en daarmee de energie van de motor gedetecteerd worden.
  Lees verder
 • NEWS
  6 okt. 2023
  Mitsubishi - FX5S serie
  De FX5S PLC biedt de uitstekende prestaties, superieure aandrijvingsbesturing en gebruikersgerichte programmering van de compacte controllers uit de MELSEC iQ-F serie naar budgetbewuste klanten. Mitsubishi Electric Industrial Automation breidt zijn reeks compacte besturingen uit de MELSEC iQ-F serie uit met een basismodel dat OEM's voorziet van een alles-in-één controller voor kleine machines tot 60 I/O met geïntegreerde Ethernet connectiviteit. De FX5S PLC is een oplossing voor eenvoudige automatiseringstoepassingen tegen een meer betaalbare prijs dan het oorspronkelijke FX5U high-performance model en FX5UJ mid-range model.
  Lees verder
 • NEWS
  5 okt. 2023
  Hemmink - EMC-wartel van Pflitsch
  Onverklaarbare uitval van functies in je machine? Tellers die bij regelapparatuur onjuiste metingen aangeven? Besturingstechnische componenten die herhaaldelijk falen? Dit kan allemaal het gevolg zijn van elektromagnetische stralingen. Je wilt natuurlijk dat jouw machine of installatie EMC-veilig is én dat je niet te maken krijgt met onverklaarbare storingen, productie-onderbrekingen of zelfs downtime. Elektromagnetische afscherming wordt dus steeds belangrijker.
  Lees verder
 • NEWS
  4 okt. 2023
  Leuze - RVS sensoren
  Er zijn nu eenmaal plaatsen waar je geen bacteriën wenst: overal waar voedsel en drank wordt geproduceerd en verpakt bijvoorbeeld. Leuze biedt sensoroplossingen voor het betrouwbaar detecteren van het vulniveau van waterige vloeistoffen in welke pot of fles dan ook. Door de hoge doorstralingscapaciteit kan dat ook bij bont gekleurde flessen of flessen met kunststof etiketten. Door een simpele aanbouw en sensorinstelling is er altijd goed gedoseerd!
  Lees verder
 • NEWS
  13 sep. 2023
  Schneider Electric - ClimaSys: voorkom stilstand
  Stilstand wordt vaak veroorzaakt door oververhitting. Met een goede klimatisering in de kast kun je dit voorkomen. Daarnaast zorgt een goede klimatisering voor een duurzame oplossing. Er is aangetoond dat componenten tot twee keer langer mee gaan bij de juiste bedrijfstemperatuur. Voorkomen van storingen Continuïteit waarborgen en productiviteitsverhoging zijn vaak doelstellingen van fabrieken. Dit komt neer op het voorkomen van storingen die kunnen leiden tot stilstand. Een goede klimatisering binnen de kast is hierbij essentieel. Als componenten oververhit raken kan dit leiden tot uitval of verkorte levensduur. Stilstand wordt vaak veroorzaakt door oververhitting. Met een goede temperatuurhuishouding kun je dit voorkomen. Wil je de juiste keuzes te maken op het gebied van klimatisering?
  Lees verder
 • NEWS
  12 sep. 2023
  R-Stahl - Explosieveilige lineaire armaturen
  Efficiënte, robuuste explosieveilige LED-verlichting. De LED-armaturen van R. STAHL worden gebruikt in diverse industriële explosiegevaarlijke omgevingen.
  Lees verder
 • NEWS
  11 sep. 2023
  Phoenix Contact - mGuard Security-routers
  De nieuwe Gigabit Security-Routers van Phoenix Contact combineren de beproefde mGuard-security-technologie met nieuwe krachtige hardware. Onze Security-Routers worden ingezet om industriële netwerken te beschermen tegen ongeoorloofde toegang of het binnendringen van malware. De nieuwe Security-Routers hebben een verhoogde gegevensdoorvoer van bijna 1000 Mbit/s waardoor ze een hoog beveiligingsniveau creëren zonder snelheidsbeperkingen.
  Lees verder
 • NEWS
  4 sep. 2023
  Siemens - Introduceert de nieuwe generatie frequentieregelaars
  Met de Sinamics G220 serie breidt Siemens haar portfolio aan frequentieregelaars verder uit. De serie bevat meerdere varianten, er is onder andere een IP55 variant toegevoegd en een Clean Power versie waarbij de harmonischen tot 97 procent gereduceerd kunnen worden zonder externe smoorspoelen. De Sinamics G220 frequentieregelaars positioneren zich als meest high-end en allround binnen het Siemens portfolio. Vele functies en componenten zijn standaard geïntegreerd of kunnen worden toegevoegd via de optiemodules, daardoor zijn de regelaars zeer flexibel en veelzijdig in te zetten. Toevoegingen als een IP55 variant, standaard 3C3 coating, bewaking van ATEX motoren en een encoder-input maken de regelaar geschikt voor uiteenlopende sectoren zoals: offshore, chemie-, olie- en gas, voedingsmiddelen, farmacie en automotive.
  Lees verder
 • NEWS
  21 aug. 2023
  Finder - OPTA Serie 8A
  WAT IS FINDER OPTA? FINDER OPTA is de naam van een volledig nieuwe serie PROGRAMMEERBARE LOGISCHE RELAIS, ideaal voor het creëren van eenvoudige intelligente logica voor automatisering. De industriële ervaring van Finder gecombineerd met de technologische innovatie van Arduino, heeft geresulteerd in een product dat echt uniek is in de markt. DE VOORDELEN VAN FINDER OPTA EENVOUDIG Ontworpen om de integratie van elektrische apparaten met de fysieke wereld te vereenvoudigen en u een wereld van mogelijkheden voor uw projecten te bieden.
  Lees verder
 • NEWS
  18 aug. 2023
  Leuze - Je ziet het niet maar hoort het wel!
  Ultrasone sensoren van Leuze: Veelzijdig, compact en gunstig geprijsd! Het 60-jarige jubileum geeft al aan dat Leuze een betrouwbare schakel is voor detecteren en signaleren in de industriële automatisering. Dat is mede ontstaan door vele patenten en de aanwezigheid in veel machines, langs transportbanen, in fabriekshallen en ga zo maar door. Naast de vele mogelijkheden met optische sensoren wilt Leuze vooral ook onderstrepen dat dit niet het enige is wat ze doen. Bijvoorbeeld de nieuwste aanvulling binnen het programma ultrasone sensoren is noemenswaardig: een compleet nieuwe serie schakelende en metende ultrasoon sensoren HTU 200 en DMU 200 die u helpt als een optische- of inductieve sensor het niet aan kan! Voorzien van IO-Link en beschikbaar in standaardlengte, maar ook vele “short body” vormen beschikbaar.
  Lees verder
 • NEWS
  16 aug. 2023
  ABB - Just push it
  Betrouwbaar, snel en zonder gereedschap massieve kabels of kabels met adereindhuls installeren? Push-in spring installatietechniek maakt het mogelijk. ABB beschikt over een zeer compleet assortiment push-in spring oplossingen. Dat biedt u als machine- of paneelbouwer nieuwe mogelijkheden bij de bouw van besturingskasten. Just push it! Voor zowel OEM’s als machine- en paneelbouwers is efficiënt werken een must. Hierdoor is het mogelijk om hoge kwaliteitsnormen te handhaven en de winst te maximaliseren. De push-in spring oplossingen van ABB vormen een nieuwe standaard in de industrie. De nieuwe mogelijkheden die de push-in spring technologie biedt, zoals een twee keer snellere installatie, helpen u om nog sneller besturingskasten te bouwen en hiermee nieuwe efficiëntieniveaus te bereiken.
  Lees verder
 • NEWS
  9 aug. 2023
  Rittal - Ontdek de Ideale Wandbehuizing
  Ontdek de perfecte wandbehuizing voor uw behoeften - de AX en KX plaatstalen uitvoeringen! Maar wanneer kiest u voor welke behuizing? De keuze tussen AX en KX hangt af van uw specifieke vereisten. Als u een breed scala aan afmetingen en accessoires wenst, is de AX-serie de ideale optie. Het 25 mm-systeemraster in combinatie met het railinterieur biedt eindeloze montage mogelijkheden. Een mooie feature is de bodemrail voor interieurmontage zonder boren. De AX behuizing blinkt uit in veelzijdige systeemtoebehoren zoals deurachteringen, kabeldoorvoer, kabelbegeleiding aan de deurzijde, schuine beschermdak, hijsogen, zwenkraam, verlichting en meerdere kabeldoorvoeropties. De standaard montageplaat zorgt voor eenvoudige installatie en potentiaalvereffening, en het gebruik van het sokkelsysteem, vergelijkbaar met het VX25 kastsysteem van Rittal, biedt extra flexibiliteit.
  Lees verder
 • NEWS
  2 aug. 2023
  ABB - Veiligheidssensoren Eden voor veeleisende omgevingen
  ABB breidde de serie Eden veiligheidssensoren uit met Eden C. Deze veiligheidssensor biedt uitkomst in omgevingen waarin snelle temperatuurveranderingen en een hoge luchtvochtigheid een grote rol spelen, zoals de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Eden C is een contactloze veiligheidssensor die wordt gebruikt als vergrendelingsapparaat voor bijvoorbeeld deuren en veilige positiebewaking. De veiligheidssensor bestaat uit twee complementaire delen die -zonder mechanisch contact- elkaars aanwezigheid detecteren. Hierdoor is de montage veel flexibeler dan bij traditionele mechanische schakelaars. Eden C communiceert voortdurend tussen de twee delen; iedere fout leidt direct tot een stopsignaal.
  Lees verder
 • NEWS
  27 jul. 2023
  Weidmüller - Managed Switches
  Het opzetten van een Industrieel netwerk dat voldoet aan de vereisen van een toekomstbestendige infrastructuur met hoge beschikbaarheid, betrouwbaarheid en transparantie wordt steeds belangrijker.
  Lees verder
 • 1(current)
 • 2
 • 3