text.skipToContent text.skipToNavigation
 • NEWS
  24 nov. 2021
  Industrial Supplier
  Op woendadag 24 november 2021 is itsme de trotse winnaar geworden van de Dutch Industrial Supplier of the Year Award 2021! Op basis van het juryrapport en stemming van het publiek is itsme verkozen tot winnaar van de award uit een finale waarin 5 bedrijven in de race waren. Wij willen iedereen: onze partners, leveranciers, werknemers, de jury, relaties en in dit geval bovenal onze afnemers bedanken voor de steun en deze waardering! Wij zijn verheugd dat we kunnen hebben laten zien dat ook in deze ongekende tijden, je altijd op ons kan rekenen! Het laat ons zien dat wij op de goede weg zijn en motiveert ons om voor al onze relaties een stap extra te zetten! Ontdek hieronder wat wij jou te bieden hebben en wat ons onderscheidt!
  Lees verder
 • NEWS
  17 nov. 2021
  Uw motorbesturing klaar voor de toekomst met Schneider Electric
  Het is van essentieel belang dat uw motorbesturing klaar is voor de toekomst. Met de EcoStruxure™ Motor Control Configurator selecteert u in een paar stappen uw complete motorbesturing. Inclusief het innovatieve TeSys island load management systeem en Altivar frequentieregelaars.
  Lees verder
 • NEWS
  15 nov. 2021
  Je eigen drukkerij
  De THERMOMARK CARD 2.0 is de efficiënte oplossing voor het bedrukken van kunststof schildjes in kaart- en matformaat. Daarmee beschikt u over een hoogwaardige codering voor klemmen, aders en kabels, apparaten en installatie onderdelen. De bediening en installatie van de compacte printer is zeer eenvoudig en intuïtief.
  Lees verder
 • NEWS
  15 nov. 2021
  Een zware jongen die zelf nadenkt
  De veilige radarsensor PSENradar biedt samen met de configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 de optimale oplossing voor de veilige bewaking van beschermde ruimtes onder zware gebruiksomstandigheden zoals stof, vuil, regen, licht, vonken of trillingen: vanaf nu worden naast buitentoepassingen en gebieden in de hout- en metaalbewerking ook robottoepassingen beveiligd, omdat de oplossing een hogere veiligheidscategorie cat. 3/PL d heeft.
  Lees verder
 • NEWS
  15 nov. 2021
  CPX-HART module
  Het bewezen CPX-platform is uitgebreid met de analoge module CPX-HART! Deze analoge module beschikt over vier kanalen die naar wens zijn in te stellen als input of output. Dit maakt het mogelijk de voordelen van analoge en digitale technologie te combineren in termen van robuustheid, configureerbaarheid en foutdiagnose. Bovendien is een device driver beschikbaar waarmee de CPX remote I/O zijn te verbinden met de veldbussen PROFIBUS en PROFINET.
  Lees verder
 • NEWS
  8 nov. 2021
  Hierdoor wordt het nooit gevaarlijk
  Het werken met machines brengt risico’s met zich mee. Dit heeft betrekking op zowel de machine als op de gebruiker van de machine. Veiligheid is daarom een belangrijke factor voor machinebouwers en industriële eindgebruikers in elk marktsegment. De XCSR contactloze RFID-gecodeerde veiligheidsschakelaars van Telemecanique Sensors bieden het hoogste niveau van veiligheidsbescherming in compacte machines waar bescherming van het personeel vereist is. De basistoepassingen zijn voor het bewaken van de positie van beweegbare veiligheidsschakelaars om te voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan wanneer de veiligheidsafscherming wordt geopend.
  Lees verder
 • NEWS
  2 nov. 2021
  Hoe simpel wil je het hebben
  In het tijdperk van Industrie 4.0 moeten productielijnen niet alleen zeer flexibel zijn, ze moeten ook altijd beschikbaar en kostenefficiënt zijn. Tegelijkertijd moeten ze voldoen aan de nodige veiligheidseisen. Naarmate de eisen die vanuit de markt aan de maakindustrie worden gesteld toenemen, nemen ook de uitdagingen voor machinebouwers toe. De wereld van automatisering verandert. Processen zijn sneller geworden, taken complexer en digitalisering is tegenwoordig een basis vereiste. Alleen een integrale aanpak kan leiden tot blijvende Concurrentievoordeel. Tegenwoordig is de TIA Portal meer dan een engineering framework.
  Lees verder
 • NEWS
  29 okt. 2021
  Vraag niet naar de automatten
  Mitsubishi Electric is een van ’s werelds grootste producenten van frequentieregelaars en biedt een brede range voor zowel eenvoudige tot complexe aandrijf toepassingen (IE3, IE4 en PM). De regelaars zijn uitgerust met een zeer breed scala aan functionaliteiten zoals bijvoorbeeld PM sensorless en flux vector control, auto tuning, safety functions, energy saving function, built-in PLC function etc. Ook opties als regeneratief bedrijf, Roll-to-Roll en speciale regelaars voor kraanapplicaties met o.a. anti sway control en load slipping prevention zijn beschikbaar. Wilt u via een netwerk communiceren dan is er een ruime keuze uit diverse opties zoals serieel, Ethernet, Modbus TCP, BACnet/IP, CC-Link IE TSN, Ethernet, Profinet, Ethercat etc.
  Lees verder
 • NEWS
  27 okt. 2021
  Elektrisch met de eenvoud van pneumatiek
  Voor toepassingen waarbij de eenvoud van pneumatiek gewenst is, maar een elektrische aandrijving meer flexibiliteit biedt, is de Simplified Motion Series de perfecte oplossing. De geïntegreerde aandrijving van mechanische as, motor en besturing is geoptimaliseerd voor eenvoudige punt naar punt beweging.
  Lees verder
 • NEWS
  27 okt. 2021
  De Rolls- Royce van Schneider
  De Modicon M580S (Safety) is een controller met veiligheidsmodules en geïntegreerde veiligheidsfuncties. De Modicon M580 Safety Controller van Schneider Electric is gebouwd op het bekroonde Modicon-platform en combineert de prestaties van zijn vlaggenschip, de Modicon M580 Ethernet-programmeerbare automatiseringscontroller (ePAC), met een dubbele verwerkingscapaciteit voor de onafhankelijke besturing van veiligheids- en procesfuncties. Industriële gebruikers kunnen nu profiteren van de allerbeste M580-prestaties, netwerkfuncties en cyberbeveiliging, zonder dat zij afzonderlijke veiligheidssystemen hoeven te ontwerpen, installeren en onderhouden.
  Lees verder
 • NEWS
  20 okt. 2021
  Clean, lean & mean
  Op de wereldwijde voedingsmiddelenmarkt onderscheiden Nederlandse machinebouwers en OEM’ers zich door hun kwalitatief hoogwaardige machines. Machines die veelal op klantspecificatie zijn gebouwd en voor het personeel een veilige werkomgeving biedt. Machineveiligheid staat bij de ontwikkeling en bouw van de machines hoog op de agenda.
  Lees verder
 • NEWS
  9 sep. 2021
  Vereenvoudig uw proces met de Rittal Bewerkingsservice
  Digitalisering binnen de paneel- en machinebouw is een bekende versneller van de verschillende processtappen die door vele bedrijven nog traditioneel uitgevoerd worden. Met de online configuratie Rittal Configuration System kan ook zonder CAD-kennis intuïtief de samenstelling foutloos gemaakt worden, inclusief sparingenpatronen. Het vastleggen van de as-built wordt vooraf door het digitale ontwerp – de digitale tweeling – gedaan waardoor de benodigde data voor het mechanisch bewerken van de te gebruiken schakel- of besturingskast dus ook al beschikbaar is.
  Lees verder
 • NEWS
  16 jul. 2021
  De TL Buis gaat eruit!!
  De meest opvallende maatregel is de uitfasering van verouderde fluorescentielampen, zoals T2, T8 en T12 ( in de volksmond ook wel TL-buizen genoemd). Verder valt de uitfasering op van halogeen lampen en compact fluorescentielampen (in de volksmond ook wel spaarlampen genoemd). Deze verlichtingsbronnen moeten worden vervangen omdat ze niet energie-efficiënt zijn, en omdat er voldoende alternatieven op de markt bestaan die wél energie-efficiënt zijn. Met deze maatregel wil de commissie bijna 42 TWh besparen in 2030.
  Lees verder
 • NEWS
  16 jul. 2021
  Dat klinkt veilig
  Met de PSENmlock deurgreepmodule krijgt u een deurgreep met geïntegreerde actuator en geïntegreerde noodontgrendeling - passend bij het veiligheidsheksysteem PSENmlock. Met de gele deurgreep (buiten) kan de actuator naar buiten worden gebracht om de deur te openen of te sluiten. Met de noodontgrendeling (binnen) wordt de noodontgrendeling geactiveerd. De deurgreepmodule is zowel geschikt voor montage aan de binnen- en buitenkant van de deur als voor rechts- en linksdraaiende deuren. Hij heeft een blokkeringsinzetstuk voor maximaal 5 sloten om te voorkomen dat de machine opnieuw opstart en kan worden gebruikt met de gecodeerde en volledig gecodeerde PSENmlock schakelaars.
  Lees verder
 • NEWS
  15 jul. 2021
  Je weet het toch liever van te voren?
  Componenten van een automatiseringssysteem worden normaliter gedurende hun levenscyclus zeer lang gebruikt. Het is daarom maar de vraag of het component bij uitval nog wel verkrijgbaar is. Daarom is het belangrijk de levenscyclus pro-actief te beheren. Tijdige informatie over bijvoorbeeld beschikbaarheid van reserveonderdelen is hier een van de belangrijkste planningscriteria.
  Lees verder
 • NEWS
  15 jul. 2021
  Betrouwbaarheid is een keuze
  Een betrouwbare voedingsvoorziening is belangrijk voor de continuïteit van uw productieproces. Phoenix Contact biedt oplossingen voor een systematisch ontwerp van uw voedingsvoorziening in besturingskasten. Door oplossingen te selecteren binnen het Complete Line programma, zijn producten goed op elkaar afgestemd met als doel: een maximale uptime van uw installatie.
  Lees verder
 • NEWS
  5 jul. 2021
  Aanpassen geblazen
  Elektromotoren zijn grootverbruikers in de industrie als het gaat om energieverbruik. Maar liefst 70% van de geproduceerde elektriciteit gaat naar elektrisch aangedreven systemen. Voor zware industrieën kan dit zelfs oplopen tot 90%. Sinds 2009 stelt de EU met de Ecodesign richtlijn 640/2009 dan ook minimum energie-efficiëntie eisen aan nieuwe elektromotoren van 0,75 tot 375 kW om fabrikanten aan te sporen energiezuinigere producten op de markt te brengen.
  Lees verder
 • NEWS
  5 jul. 2021
  Twee slimme broers
  De Fluke 377 FC en 378 FC True RMS stroomtangen maken gebruik van FieldSense™- technologie om testen sneller en veiliger te maken, zonder spanningvoerende draden aan te hoeven raken. U krijgt nauwkeurige spannings en stroommetingen door de bek van de tang. Klem gewoon de zwarte testdraad aan een elektrische aardedraad, plaats de bek van de tang rond de draad en zie betrouwbare, nauwkeurige spannings- en stroomwaarden op het scherm.
  Lees verder
 • NEWS
  2 jul. 2021
  Wie rustig start, voorkomt uitval
  Ruim 40% van alle energie die wereldwijd wordt verbruikt gaat naar de industrie. Tweederde daarvan wordt verbruikt door motoren. Een niet onaanzienlijk deel daarvan draait niet optimaal. De slijtage die het gevolg is van veelvuldig starten en stoppen veroorzaakt ongeplande stilstand en verkort de operationele levensduur. Dat moet beter kunnen. En dat kan het ook: met softstarters van ABB.
  Lees verder
 • NEWS
  1 jul. 2021
  Goed voorbereid
  Je denkt misschien: “als mijn frequentieregelaar uitvalt, bestel ik meteen een nieuwe”. Maar is een één op één vervanger nog wel leverbaar? Op welk moment wil je over deze informatie beschikken? Wanneer de productie stilstaat, of wellicht ietsje eerder? Je staat er misschien niet bij stil, maar een Danfoss frequentieregelaar gaat vaak langer dan 10 jaar mee.
  Lees verder
 • NEWS
  1 jul. 2021
  Festo kan het met iedereen
  Connectiviteit op alle niveaus om machines nóg efficiënter te maken. Festo maakt het mogelijk met een automatiseringsplatform dat uit diverse hoogwaardige elektrische componenten bestaat. De CMMT servodrives zijn door de merkonafhankelijke connectiviteit met PLC, motor en mechanica eenvoudig te integreren. Daarmee is CMMT uitermate geschikt voor geavanceerde en uitdagende positioneertoepassingen
  Lees verder
 • NEWS
  1 jul. 2021
  Leuze: een streepje vóór!
  In steeds meer situaties wordt aan productidentificatie gedaan. Niet alleen om te controleren of de juiste bijsluiter in de verpakking zit, of er door tracking zekerheid gegeven moet worden bij eventueel terughalen van producten, maar ook als goederen op een transportbaan uit gesorteerd dienen te worden of dat gecontroleerd moet zijn dat het juiste product een machinebewerking ondergaat: een Leuze codelezer biedt hier uitkomst. Naast onze laserscanners bieden we een compleet scala aan oplossingen!
  Lees verder
 • NEWS
  11 jun. 2021
  Zo simpel heb ik nog nooit geld verdiend
  Het gaat ons allemaal aan: Klimaatveranderingen en de gevolgen. Daarom wordt er door bedrijven veel tijd en geld gestoken in het ontwikkelen van nieuwe technologieën en services op het gebied van energie efficiëntie. Hiermee bieden zij dat uw machines en systemen minder energie verbruiken, minder CO2-uitstoten en de bedrijfskosten worden verlaagd terwijl daardoor de duurzaamheid van uw productieprocessen toenemen.
  Lees verder
 • NEWS
  3 jun. 2021
  Bewerkingsservice calculatietool
  Onze bewerkingsservice biedt u hoogwaardige mechanische bewerkingen, montages en afwerken voor al uw type kasten. U kunt onze bewerkingsservice inzetten voor seriebewerkingen én ook voor enkelstuksbewerkingen!
  Lees verder
 • NEWS
  3 jun. 2021
  Sneller en slimmer
  Met behulp van eenvoudig te plaatsen I/O-modules op uw standaard componenten kunt u zonder de machinebesturing te herontwerpen of onderdelen te vervangen, de I/O naar de componenten toe brengen. Met één enkele kabel verbindt u met 1 klik alle I/O’s op uw normaal ‘niet intelligente’ Eaton componenten die u nu gebruikt in uw huidige conventionele besturing.
  Lees verder
 • 1(current)
 • 2
 • 3