text.skipToContent text.skipToNavigation

Ty-Rap® detecteerbare kabelbinders van ABB, een logische keuze


Wet- en regelgeving drukken in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie een steeds grotere stempel op productie- en opslagruimtes. Detecteerbare kabelbinders worden in deze en andere industrieën speciaal aanbevolen om resten van kabelbinder.


Ty-Rap® van ABB: hoogwaardige kabelbinders

Ty-Rap®-kabelbinders staan synoniem voor kwaliteit en innovatie. Want alhoewel Ty-Raps al zo’n 63 jaar bestaan, worden nog steeds nieuwe en verbeterde uitvoeringen van deze kabelbinder ontwikkeld. Tegenwoordig omvat het Ty-Rap®-portfolio kabelbinders die voor specifieke toepassingen zijn ontworpen. Of het nu gaat om kabelbinders die bestand zijn tegen extreme temperaturen, vlammen, continu zonlicht, UV-straling, agressieve chemicaliën of om kabelbinders met een hoge spankracht: ABB heeft altijd de juiste oplossing. Naast kabelbinders worden ook de gereedschappen geleverd die het montage- of installatieproces gemakkelijker en sneller laten verlopen. Een compleet overzicht van producten en oplossingen wordt gegeven op de speciale Ty-Rap-pagina van ABB.


Ty-Rap® detecteerbare kabelbinders

Eén van de innovatieve Ty-Rap®-uitvoeringen is de detecteerbare kabelbinder. Deze ondersteunt bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie door besmettingsrisico's te beperken en mogelijke terugroepacties of – erger nog – reputatieschade te voorkomen. Met de detecteerbare Ty-Rap® kan een HACCP-conform systeem (Hazard Analysis Critical Control Points) worden opgezet dat voldoet aan de regelgeving voor voedselveiligheid.
De detecteerbare Ty-Rap®-kabelbinder van ABB is eenvoudig te detecteren door metaal-, röntgen- en visuele detectiesystemen en heeft een opvallende helderblauwe kleur die met name van belang is bij toepassing in de voedselverwerkende industrie.


Twee materiaaluitvoeringen

Ty-Rap® detecteerbare kabelbinders zijn leverbaar in twee materiaaluitvoeringen: nylon detecteerbare kabelbinders (NDT) en detecteerbare kabelbinders van polypropyleen (PDT). Beide varianten voldoen aan de FDA-voorschriften en kunnen dan ook worden gebruikt in omgevingen waar voedsel wordt bewerkt, verwerkt of verpakt. De kabelbinders bevatten een unieke samenstelling die kan worden gedetecteerd door röntgenapparatuur, metaaldetectoren en visuele inspectie. De polypropyleen uitvoering van de kabelbinder blijft bovendien drijven zodat deze gemakkelijk visueel detecteerbaar is bij toepassingen in de drankenindustrie.


Succesvol getest

Testen volgens de Europese plastic-verordening wijzen uit dat voedingsmiddelen- en drankenproducenten het gebruik van detecteerbare kabelbinders in hun gehele installatie kunnen voorschrijven. Zelfs bij langdurig contact met alle soorten voedingsmiddelen (PDT-banden) en langdurig contact met vette levensmiddelen (NDT-banden) is er geen risico op migratie. Daarbij weten zij zich niet alleen verzekerd van de flexibiliteit en duurzaamheid van Ty-Rap®-kabelbinders, maar ook van een materiaal dat hun voedingsprocédé niet zal verontreinigen. 


 

 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

  • NEWS
    21 mrt. 2024
    Phoenix Contact - HEAVYCON
    Met HEAVYCON Click-in monteren contactblokken eenvoudig, betrouwbaar en zonder gereedschap in EVO- en STANDAARD-connectorbehuizingen. De hoorbare en voelbare “klik” bevestigt de snelle installatie. 
    Lees verder
  • NEWS
    18 mrt. 2024
    Murr - Compacte Besturings- en Signaleringsmodules
    Compact, flexibel en eenvoudig te installeren – zo kunnen de nieuwe compacte besturings- en signaleringsmodules worden beschreven, waarmee Murrelektronik zijn assortiment van drukknoppen met standaard M12 aansluiting voor elektrische installaties uitbreidt.
    Lees verder
  • NEWS
    13 mrt. 2024
    Wago - Collecteer energiedata met WAGO Power Quality- en MID-modules
    Ontdek meer over de Power Quality en MID-modules van WAGO. Deze modules bieden fabrikanten nauwkeurige metingen en diepgaande analyses van energie, waardoor ze een solide basis leggen voor voorspellende onderhoudssystemen die storingen kunnen identificeren nog voordat ze optreden.
    Lees verder
  • NEWS
    7 mrt. 2024
    ABB - De volgende generatie industriële modulaire automaten
    Ontdek een nieuw niveau van prestaties, efficiëntie en veiligheid met de S300P industriële modulaire automaten. De serie vervangt de bestaande S200P-serie en biedt tal van nieuwe functionaliteiten. De S300P zorgt voor betrouwbare bescherming bij veeleisende toepassingen in industriële installaties, heavy duty OEM, marine, datacenters, batterij-oplaadsystemen. Met een hoge kortsluitvastheid van 25 kA over de volledige serie (0,2 A-63 A) wordt veiligheid verbeterd en downtime verminderd.
    Lees verder

Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:

  • TESTIMONIAL
    15 feb. 2024
    Enduro - Compleet pakket voor het zware werk
    Enduro Softslings bouwt machines voor de eigen productie van ‘heavy lifting’ hijsbanden. Voor een nieuwe machine schakelde het itsme in voor het complete pakket: advies over de aandrijving, levering van componenten en programmering van de besturing. “We hebben het hele project in ruim een half jaar afgerond. Dat is snel voor zo’n bijzondere machine.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    29 nov. 2023
    Azteq - Warme samenwerking voor thermische zonne-energie
    Azteq streeft naar een Europese revolutie in groene warmtetechnologieën op industriële schaal en ontwikkelt daarvoor zonnewarmtesystemen. De Belgische start-up werkt in projecten samen met technische dienstverleners, die op hun beurt Breemes inschakelen voor advies en levering van componenten. Voor een groot project in Sevilla lagen er uitdagingen ten aanzien van de levertermijn van de decentrale PLC’s en de communicatie daartussen in de uitgestrekte installatie.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    22 nov. 2023
    BMI - Ontzorgen door drives in kaart te brengen
    Bij RBB draait de productie van betondakpannen op drives die grotendeels van Danfoss komen en tot wel twintig jaar oud zijn. Breemes, zusterbedrijf van itsme, evalueerde hun status en deed aanbevelingen voor onderhoud, vervanging en standaardisatie. Zo ontzorgde de leverancier zijn klant RBB met een hogere efficiëntie qua reservevoorraad drives en energieverbruik in productie – en uiteindelijk een betere nachtrust.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    15 nov. 2023
    Vicoma - Virtual reality levert werkelijk verlichtingswinst op
    Een lichtplan kan er op papier of scherm mooi uitzien, uiteindelijk telt wat de verlichting in het echt doet. Virtual reality kan helpen om daar vooraf al een goede indruk van te krijgen. Adviseur Vicoma en verlichtingsexpert itsme bewijzen het in een project voor de Koninklijke Marine. “Binnen zeven minuten waren ze eruit: ‘Zo willen we het hebben.’”
    Lees verder

Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:

  • TRAINING
    22 jul. 2022
    TIAP-NETWORK
    Ontwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
    Lees verder
  • TRAINING
    S5-SERVICE
    Na het volgen van deze module kan de cursist: Werken met het STEP5 BASIS-pakket: voorinstellingen maken; programma’s in de PLC laden; gebruik maken van standaard documentatiemogelijkheden; PLC-programma’s bekijken, analyseren en testen. Hardware testen; I/O kaarten adresseren; Zowel hard- als softwarematige fouten in SIMATIC S5 PLC’s herkennen en oplossen. Deze training richt zich op de PLC's S5-90U/95U/100U/115U/135U/155U.
    Lees verder
  • TRAINING
    S7-BASIS
    Na het volgen van deze module kan de cursist: Een keuze maken uit het hardwareaanbod van SIMATIC S7 PLC’s. Werken met het STEP7 BASIS-pakket: met STEP7 objecten en projecten leren omgaan; programma’s in de PLC laden (downloaden); gebruik maken van standaard documentatiemogelijkheden; bestaande PLC-programma’s bekijken, analyseren en testen.
    Lees verder
  • TRAINING
    S7-GRAPH
    Na deze cursus kan men zelfstandig een besturing maken met toestandsdiagrammen middels de S7-GRAPH ontwikkelsoftware.
    Lees verder