text.skipToContent text.skipToNavigation


Yes we can….met Phoenix 
 

Voor machine- en installatiebouwers die hun producten exporteren naar Noord-Amerika of binnen het geldingsbereik daarvan in het verkeer willen brengen, zijn de daar geldende wetten en voorschriften van toepassing. Een van de belangrijkste vakspecifieke normen naast de NEC is de NFPA 79. De NFPA 79 wordt om de drie jaar, aansluitend op de NEC herzien en neemt daarvan de vernieuwingen over.

Lees hier aan welke verplichtingen voor elektrische machines volgens NFPA 79 moet worden voldaan voor de toepassing van overspanningsbeveiligingsmodulen (SPD's). Met ons speelt u op safe.

Welke editie geldt, wordt bepaald door de deelstaat, waarin de machine wordt gebruikt. Daardoor zijn overal in Noord-Amerika verschillende edities geldig. Het is daarom raadzaam om altijd de meest recente editie in acht te nemen.
 






NFPA 79 – Editie 2021

  • Overspanningsbeveiliging is verplicht voor industriële machines met veiligheidsgerelateerde circuits (Safety), die nog niet voldoende tegen overspanningen zijn beschermd.
  • Overspanningsbeveiligingsmodulen (SPD) moeten een UL-registratie hebben.
  • Een SPD-type 4 in de schakelkast moet overeenkomen met het type locatie van de machine en dienovereenkomstig zijn aangeduid.
  • Een SPD-type 4 mag alleen door de fabrikant van de schakelkast worden geïnstalleerd.


NFPA 79 – Editie 2018

  • Overspanningsbeveiliging is verplicht voor industriële machines met veiligheidsgerelateerde circuits (Safety).
  • Overspanningsbeveiligingsmodulen (SPD) moeten een UL-registratie hebben.
  • Een SPD-type 4 in de schakelkast moet overeenkomen met het type locatie van de machine en moet aangeduid zijn.








Onze oplossing – uw voordelen

  • VAL-US-producten zijn UL-Listed en kunnen universeel op alle locatietypen worden toegepast
  • Geen overschrijding van de kortsluitstroom dankzij een hoge kortsluitvastheid van 200 kA
  • Vereenvoudigde keuring van de installatie door inspecteurs, omdat de voorschriften volgens NFPA 79 worden nageleefd
  • Producten in heel Europa verkrijgbaar, te gebruiken en te monteren door CE-markering


Download hier de guideline

 
 
 
 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

  • NEWS
    11 apr. 2024
    Leuze - Serie 5B fotocellen
    Voor het detecteren van de meest uiteenlopende objecten is soms een simpele oplossing denkbaar: een fotocel van Leuze met een scherpe prijs en een uitstekende performance!
    Lees verder
  • NEWS
    29 mrt. 2024
    Hager - Bedradingskanalen Tehalit
    De BA6 en BA7 kanalen van Tehalit zijn essentiële componenten in moderne elektrische installaties. Deze kanalen vormen een cruciaal onderdeel van de bekabelingssystemen die worden gebruikt in residentiële, commerciële en industriële gebouwen.
    Lees verder
  • NEWS
    27 mrt. 2024
    HARTING - Field attachable connectoren
    Field-attachable connectoren bieden flexibele en eenvoudige oplossingen voor het installeren en onderhouden van elektrische verbindingen op locatie, zonder speciaal gereedschap. Deze connectoren vinden hun toepassing in diverse sectoren, zoals fabrieksautomatisering, windenergie, railvoertuigen en gebouwinstallaties, waar betrouwbare en robuuste verbindingen nodig zijn zonder uitgebreide planning. Het gebruik van deze connectoren vereist slechts basishulpmiddelen, zoals een zijsnijder, schroevendraaier en tangen, waardoor snelle reparaties mogelijk zijn zonder nieuwe crimpcontacten of gespecialiseerd gereedschap.
    Lees verder
  • NEWS
    25 mrt. 2024
    Danfoss - Condition-based Monitoring
    Danfoss's intelligente frequentieregelaars waarschuwen vroegtijdig voor stilstand door gegevens van sensoren te verzamelen, evalueren en opslaan. Resultaten worden beschikbaar gesteld in de cloud of lokaal, voor voorspellend onderhoud. Dit verbetert prestaties, efficiëntie en uptime, verlengt componentlevensduur en vermindert complexiteit. Installatie is eenvoudig: de regelaar leert automatisch of de gebruiker voert een identificatierun uit.
    Lees verder

Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:

  • TESTIMONIAL
    15 apr. 2024
    Coroos - Slimme verlichting voor verduurzaamde voedingsmiddelen
    In samenwerking met itsme Lighting Technology stapt COROOS op zijn locatie in Kapelle over op ledverlichting in de magazijnen. Samen hebben ze gekozen voor armaturen van Bever Innovations uit Zierikzee. Zij zijn voorzien van bewegingsdetectie en daglichtcompensatie. Bevers slimme regeling zorgt voor een extra energiebesparing, terwijl het verlichtingsniveau is verhoogd om te voldoen aan de nieuwste norm voor veilig werken in binnenruimten (NEN EN 12464-1).
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    15 feb. 2024
    Enduro - Compleet pakket voor het zware werk
    Enduro Softslings bouwt machines voor de eigen productie van ‘heavy lifting’ hijsbanden. Voor een nieuwe machine schakelde het itsme in voor het complete pakket: advies over de aandrijving, levering van componenten en programmering van de besturing. “We hebben het hele project in ruim een half jaar afgerond. Dat is snel voor zo’n bijzondere machine.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    29 nov. 2023
    Azteq - Warme samenwerking voor thermische zonne-energie
    Azteq streeft naar een Europese revolutie in groene warmtetechnologieën op industriële schaal en ontwikkelt daarvoor zonnewarmtesystemen. De Belgische start-up werkt in projecten samen met technische dienstverleners, die op hun beurt Breemes inschakelen voor advies en levering van componenten. Voor een groot project in Sevilla lagen er uitdagingen ten aanzien van de levertermijn van de decentrale PLC’s en de communicatie daartussen in de uitgestrekte installatie.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    22 nov. 2023
    BMI - Ontzorgen door drives in kaart te brengen
    Bij RBB draait de productie van betondakpannen op drives die grotendeels van Danfoss komen en tot wel twintig jaar oud zijn. Breemes, zusterbedrijf van itsme, evalueerde hun status en deed aanbevelingen voor onderhoud, vervanging en standaardisatie. Zo ontzorgde de leverancier zijn klant RBB met een hogere efficiëntie qua reservevoorraad drives en energieverbruik in productie – en uiteindelijk een betere nachtrust.
    Lees verder

Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:

  • TRAINING
    22 jul. 2022
    TIAP-NETWORK
    Ontwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
    Lees verder
  • TRAINING
    S5-SERVICE
    Na het volgen van deze module kan de cursist: Werken met het STEP5 BASIS-pakket: voorinstellingen maken; programma’s in de PLC laden; gebruik maken van standaard documentatiemogelijkheden; PLC-programma’s bekijken, analyseren en testen. Hardware testen; I/O kaarten adresseren; Zowel hard- als softwarematige fouten in SIMATIC S5 PLC’s herkennen en oplossen. Deze training richt zich op de PLC's S5-90U/95U/100U/115U/135U/155U.
    Lees verder
  • TRAINING
    S7-BASIS
    Na het volgen van deze module kan de cursist: Een keuze maken uit het hardwareaanbod van SIMATIC S7 PLC’s. Werken met het STEP7 BASIS-pakket: met STEP7 objecten en projecten leren omgaan; programma’s in de PLC laden (downloaden); gebruik maken van standaard documentatiemogelijkheden; bestaande PLC-programma’s bekijken, analyseren en testen.
    Lees verder
  • TRAINING
    S7-GRAPH
    Na deze cursus kan men zelfstandig een besturing maken met toestandsdiagrammen middels de S7-GRAPH ontwikkelsoftware.
    Lees verder