text.skipToContent text.skipToNavigation


Je weet het toch liever van te voren?



Siemens

Componenten van een automatiseringssysteem worden normaliter gedurende hun levenscyclus zeer lang gebruikt. 
Het is daarom maar de vraag of het component bij uitval nog wel verkrijgbaar is. Daarom is het belangrijk de levenscyclus pro-actief te beheren. Tijdige informatie over bijvoorbeeld beschikbaarheid van reserveonderdelen is hier een van de belangrijkste planningscriteria.
 

Siemens onderscheidt zes fasen in de product-levens-cyclus:
1.    Begin van de levering 
2.    Beschikbaarheidsperiode en actieve ondersteuning
3.    Aankondiging van product-uitfasering
4.    Product-annulering 1. Alleen nog als spare part beschikbaar
5.    Product annulering 2. Ook de spare parts niet meer leverbaar
6.    Eind van de product-levens-cyclus

 



itsme FactoryScan

Graag voeren wij een itsme FactoryScan uit bij jou op locatie, om per Siemens komponent de status te bepalen. We maken hierbij gebruik van een unieke Siemens tool die eenvoudig kan worden aangesloten op de PLC. Deze tool scant het netwerk en creëert een overzicht van alle aanwezige netwerkcomponenten. Dit overzicht wordt door itsme verrijkt met relevante data rondom huidige status, verkrijgbaarheid, beschikbaarheid in de toekomst, vervangende artikelen etc. Bepaal zelf hoe uitgebreid je het rapport wilt ontvangen door te kiezen uit de modules: “Basic” of “Extended” 

Klik op de button voor een voorbeeldrapportage

Module "Basic”

De Basic-module toont de algemene product levenscyclusstatus. De nadruk ligt hier op het analyseren van functionele veroudering. Het Basic-rapport omvat:
- Obsoleet overzicht van Siemens en andere producten. Het aantal kritieke onderdelen. Verder een lijst van onbekende en derde partij producten
- Aantal onderdelen beschikbaar voor levering als origineel onderdeel, opvolgend onderdeel of ander type 
- Informatie over reparatiemogelijkheden
- Maatregelen en aanbevelingen inzake bruikbaarheid en beschikbaarheid van reserve onderdelen

Module ‘Extended”

Deze module bevat de Basismodule én geeft informatie over de gemiddelde tijd tussen storingen (MTBF). 
Het Extended rapport omvat:
- Beschikbaarheid en risico analyses gebaseerd op de MTBF
- Bepaling van de MTBF-waarde die reeds bereikt is
- Gedetailleerd MTBF-rapport per onderdeel dat componenten markeert met een MTBF waarde van meer dan 80 procent

Samen met jou kunnen we de “itsme-Factory-scan” uitvoeren. Aan de hand van het overzicht wat hieruit ontstaat, bespreken we graag de actuele status van de aanwezige componenten. Vervolgens kunnen we een scenario bespreken over de beschikbaarheidsplanning in de toekomst. 

Ja ik wil graag weten wat de itsme- Factory- Scan voor mijn locatie kan betekenen

 
 

Wellicht bent u ook hierin geïnteresseerd:

Schneider Electric XIOT
Hoe? Met de XIOT Cloud Connected Sensor van Telemecanique Sensors, de draadloze oplossing voor het verbinden van installaties met de cloud. Zelfs op de meest geïsoleerde locaties.
Lees hier verder
Siemens Sitop
Siemens brengt een nieuwe productlijn van bijzonder krachtige en robuuste voedingen op de markt: De apparaten in de SITOP Power PSU6200-serie kunnen voor tal van doeleinden worden gebruikt en bieden uitgebreide functies voor gerichte diagnostiek, snelle installatie en betrouwbare werking.
Lees hier verder
Pilz PSENOpt II
Pilz maakt het portfolio met lichtscherrmen compleet: De lichtschermen PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor vinger- en handbescherming, maar vanaf nu ook als lichaamsbescherming. Dankzij hun hoge robuustheid bieden de PSENopt II-sensoren bescherming tegen schokken, botsingen en trillingen en zijn daardoor geschikt voor gebruik in veeleisende industriële omgevingen. Ze zijn geschikt voor de beveiliging van verpakkingsmachines, persen, toegang tot robotcellen, en zoveel meer.
Lees hier verder
Leuze ODS 110
Met het uitgebreide portfolio afstandssensoren van Leuze heeft u een grote keuze aan verschillende bouwvormen met zeer hoge reikwijdten en meerdere schakelpunten. Bij ons vindt u altijd de geschikte oplossing voor uw toepassingen in het palletmagazijn, bijvoorbeeld als het gaat om een vakbezetcontrole, doorschuifbeveiliging of botsbeveiliging
Lees hier verder

Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:

  • TESTIMONIAL
    19 apr. 2024
    Dymotec - Open lijnen in een ‘perfecte storm’
    Door Covid-19 en de wereldwijde componentenschaarste kwam de industrie in een ‘perfecte storm’ terecht. Industrieel automatiseerder Dymotec en Breemes hielden de telefoonlijnen continu open om met creativiteit en proactiviteit samen het schaarsteprobleem aan te pakken. Dymotec in Olen (B) legt zich toe op industriële automatisering in uiteenlopende sectoren, van food en farma tot logistiek en metaal. Het bedrijf bestaat dertig jaar en is in 2022 toegetreden tot de Jeco Energies-groep. Dymotec telt nu zo’n vijftig medewerkers en beschikt daarnaast over een flexibele schil met techniekers, programmeurs en projectengineers. Al sinds haar oprichting heeft de Kempense onderneming een relatie met (de voorgangers van) Breemes.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    15 apr. 2024
    Coroos - Slimme verlichting voor verduurzaamde voedingsmiddelen
    In samenwerking met itsme Lighting Technology stapt COROOS op zijn locatie in Kapelle over op ledverlichting in de magazijnen. Samen hebben ze gekozen voor armaturen van Bever Innovations uit Zierikzee. Zij zijn voorzien van bewegingsdetectie en daglichtcompensatie. Bevers slimme regeling zorgt voor een extra energiebesparing, terwijl het verlichtingsniveau is verhoogd om te voldoen aan de nieuwste norm voor veilig werken in binnenruimten (NEN EN 12464-1).
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    15 feb. 2024
    Enduro - Compleet pakket voor het zware werk
    Enduro Softslings bouwt machines voor de eigen productie van ‘heavy lifting’ hijsbanden. Voor een nieuwe machine schakelde het itsme in voor het complete pakket: advies over de aandrijving, levering van componenten en programmering van de besturing. “We hebben het hele project in ruim een half jaar afgerond. Dat is snel voor zo’n bijzondere machine.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    29 nov. 2023
    Azteq - Warme samenwerking voor thermische zonne-energie
    Azteq streeft naar een Europese revolutie in groene warmtetechnologieën op industriële schaal en ontwikkelt daarvoor zonnewarmtesystemen. De Belgische start-up werkt in projecten samen met technische dienstverleners, die op hun beurt Breemes inschakelen voor advies en levering van componenten. Voor een groot project in Sevilla lagen er uitdagingen ten aanzien van de levertermijn van de decentrale PLC’s en de communicatie daartussen in de uitgestrekte installatie.
    Lees verder

Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:

  • TRAINING
    22 jul. 2022
    TIAP-NETWORK
    Ontwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
    Lees verder
  • TRAINING
    PCS7-SYST v9
    De deelnemer leert aan de hand van voorbeelden en oefeningen om met PCS7 V9.1 een proces te implementeren, te onderhouden of beheren.
    Lees verder
  • TRAINING
    PCS7-PRO v9
    De deelnemer leert aan de hand van voorbeelden en oefeningen om met PCS7 V9.1 een proces te implementeren, te onderhouden of beheren.
    Lees verder
  • TRAINING
    PROFIBUS-INST
    PROFIBUS is een robuuste veldbus. Velen zien echter nog niet in dat het een digitaal datacommunicatiesysteem is met eigen specifieke spelregels. Tijdens het installatiewerk zijn problemen vaak te wijten aan simpele fouten zoals een ontbrekende afsluitweerstand, verkeerde kabel, verwisselde aders etc. Daarom staat in steeds meer bestekken beschreven dat alleen gekwalificeerde installateurs het project mogen uitvoeren. Vanaf nu kunnen de installateurs in de Benelux ook aan deze eisen voldoen en zich onderscheiden van de niet gecertificeerde uitvoerders, doordat zij zich bekwaam hebben gemaakt in de spelregels en hun werk kunnen valideren. Dit geeft de aannemers een garantie dat de installatie door bekwame installateurs wordt uitgevoerd. Als deelnemer leert u hoe u een PROFIBUS probleem moet analyseren, identificeren en aanpakken. Theorie over bekabeling, afscherming, aarding, busparameters en meetinstrumenten vormt de basis van deze kennis. Met de hulp van praktische oefeningen op echte netwerken leert u hoe u deze theorie in de praktijk moet brengen.
    Lees verder

Kijkt u ook eens naar deze aanbiedingen: