text.skipToContent text.skipToNavigation

Connectiviteit in realtime


Het nieuwe I/O-systeem van Festo  in IP65 / IP67 maakt het mogelijk om krachtige I/O-modules en bestaande klepterminal-interfaces te integreren in de belangrijkste bussystemen. Gebaseerd op de innovatieve AP-systeemcommunicatie van Festo, zorgt CPX-AP-I voor continue communicatie van het werkstuk naar de cloud  -  afgestemd op uw behoeften!


Technologische excellentie

Een buscyclustijd tot 250 μs en een netto datasnelheid van 200 Mbaud maken CPX-AP-I realtime capabel en maken tot 2 kByte I / O procesdata mogelijk. Dit is ideaal voor snelle en synchrone processen. Het extreem flexibele systeem is eenvoudig schaalbaar met kabellengtes tot 50 m. Belasting en logische spanningstoevoer zijn galvanisch gescheiden.


​​​​​​​​​​​​​​Welkom in de wereld van AP

Met CPX-AP-I kunt u tot 500 modules en klepterminals aansluiten op de standaard bussystemen. Zelfs bestaande klepterminals kunnen eenvoudig worden geïntegreerd. Verbinding met de IoT-gateway, eenvoudige integratie en parametrering van IO-Link-apparaten, een webserver en een uitgebreide reeks functies met de software Festo Automation Suite maken uw systeem geschikt voor naadloze connectiviteit!
 

​​​​​​​Highlights

  • Ultralicht en compact
  • IO-Link-master en IO-Link-apparaattool
  • Korte buscyclustijden tot 250 µs
  • 2 kByte I/O-procesgegevens
  • Parallelle gegevensverwerking van realtime en niet-realtime gegevens
  • Theoretisch tot 500 modules in lijn-, ster- en boomtopologie
  • Kabellengtes tot 50 m tussen modules
  • Beste prijs / prestatieverhouding met een combinatie van klepterminals en decentrale IO
​​​​​​​

AP-systeemcommunicatie (Automation Platform)

Configureerbare I / O-modules zorgen ervoor dat elke toepassing afzonderlijk wordt geoptimaliseerd met de CPX-AP-I. Cross-communicatie tussen modules biedt volledig nieuwe mogelijkheden voor snelle toepassingen en beslissingen. Wanneer u het platform integreert in de inbedrijfstellingssoftware Festo Automation Suite, worden engineering, conditiebewaking en diagnose ook gemakkelijker voor u. Continue communicatie met alle standaard hostomgevingen is op elk moment mogelijk, zelfs zonder technische tools van Festo! En de IO-Link-technologie kan probleemloos worden gebruikt, omdat IO-Link-stations eenvoudig in het systeem kunnen worden geïntegreerd via de IO-Link-master en de IO-Link-apparaattool. Bovendien is CPXAP-I geoptimaliseerd voor huidige en toekomstige industriële Ethernet-protocollen zoals TSN.​​​​​​​


​​​​​​​Klaar voor digitalisering in het tijdperk van Industrie 4.0

Indien verbonden met de IoT-gateway van Festo, communiceert CPX-AP-I via standaard cloudprotocollen zoals OPC UA, MQTT en AMQP. Dit breidt de diagnostische opties uit en verbetert dus het onderhoud, vermindert uitvaltijden en verhoogt de algehele effectiviteit van de apparatuur (OEE), optioneel ook via dashboards. Het mooie is: de realtime mogelijkheden van het systeem worden niet beïnvloed door de verwerking van big data. Slimme functies voor voorspellend onderhoud zijn al beschikbaar, b.v. schakelcyclusteller, kabelkwaliteitsbewaking, kabellengte-indicatie en belastingvoltagebewaking. Ook het diagnoseportfolio is verbeterd voor een maximum effectiviteit met functies zoals actuator cyclustijdbewaking, extra hulpmiddelen voor inbedrijfstelling en geavanceerde connectiviteitsfuncties.


Integreren van bestaande klepterminals

De nieuwe AP-systeemcommunicatie integreert toekomstige klepterminals van Festo naadloos in uw toepassing. Bestaande ventieleilanden zoals VTUG of MPA-L kunnen ook eenvoudig worden geïntegreerd via de AP-interface van de CPX-AP-I. Met de toegevoegde nieuwe functies kunnen ze dan ook worden gebruikt als schakelcyclustellers of bijvoorbeeld voor het bewaken van de belasting. Daarnaast kunnen ze worden aangesloten op de cloud. Dit maakt het gebruik mogelijk van intelligente tools zoals dashboards voor preventief onderhoud en conditiebewaking. Nog een pluspunt: klepterminals met IO-Link-interface, b.v. VTOC, VTUB, CPV, kunnen worden aangesloten via IO-Link.


    ​​​​​​​CPX-AP-I
     

    Netto datasnelheid  200 Mbaut.
    Procesgegevens  2 kByte invoer / uitvoer.
    Kabels aansluiten  Geprefabriceerde, standaard CAT6e, 4-pins, D- M8-connector voor communicatie en stroom. Kabellengte tot 50 m, vanaf marktintroductie tot 15 m.
    TopologieDaisy chain:  lijn, ster, boom. Vanaf marktintroductie: lijn.
    Voeding 24 V DC; 2 x 4 A, gescheiden belasting / logische voeding. Extra levering op elk moment mogelijk.
    Diagnostiek    Kortsluiting / overbelasting, spanningsbewaking, logica belasting, module statusbewaking, bewaking van de systeemcommunicatie, controle van laadspanning, IO-Link-storingen.
    IP-Klasse   IP-65 / IP-67

    Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

    • NEWS
      18 mrt. 2024
      Murr - Compacte Besturings- en Signaleringsmodules
      Compact, flexibel en eenvoudig te installeren – zo kunnen de nieuwe compacte besturings- en signaleringsmodules worden beschreven, waarmee Murrelektronik zijn assortiment van drukknoppen met standaard M12 aansluiting voor elektrische installaties uitbreidt.
      Lees verder
    • NEWS
      22 feb. 2024
      Lapp - Fibre Optics - Baanbrekende oplossingen voor de industrie met glasvezelkabels van LAPP
      De digitale transformatie is niet te stoppen! Mobiele apps, slimme netwerken, tv & video on demand, telegeneeskunde, intelligente voertuigen, verkeersinformatie systemen, Industrie 4.0 - de behoefte aan krachtige glasvezelkabels om een betrouwbare breedband infrastructuur te creëren groeit voortdurend. De oplossing ligt in glasvezelkabels die grote datavolumes over lange afstanden kunnen transporteren.
      Lees verder
    • NEWS
      14 feb. 2024
      ABB - Ty-raps gratis sample
      Gratis Ty-Rap® sample. Vraag het nu aan en ontdek de voordelen van de échte Ty-Rap® van ABB.
      Lees verder
    • NEWS
      18 dec. 2023
      nVent ERICO - aardings- en verbindingsoplossingen
      nVent ERICO beschikt over de experts en de ervaring om van meet af aan de ideale aardings- en verbindingsoplossing voor uw toepassing te selecteren. De aardings- en verbindingsbehoeften variëren per toepassing. Zo kunnen deze sterk uiteen lopen voor telecommunicatie, substations van elektriciteitsbedrijven, transmissie- en distributiesystemen dan wel kathodische en bliksembeveiliging.
      Lees verder

    Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:

    • TESTIMONIAL
      19 apr. 2024
      Dymotec - Open lijnen in een ‘perfecte storm’
      Door Covid-19 en de wereldwijde componentenschaarste kwam de industrie in een ‘perfecte storm’ terecht. Industrieel automatiseerder Dymotec en Breemes hielden de telefoonlijnen continu open om met creativiteit en proactiviteit samen het schaarsteprobleem aan te pakken. Dymotec in Olen (B) legt zich toe op industriële automatisering in uiteenlopende sectoren, van food en farma tot logistiek en metaal. Het bedrijf bestaat dertig jaar en is in 2022 toegetreden tot de Jeco Energies-groep. Dymotec telt nu zo’n vijftig medewerkers en beschikt daarnaast over een flexibele schil met techniekers, programmeurs en projectengineers. Al sinds haar oprichting heeft de Kempense onderneming een relatie met (de voorgangers van) Breemes.
      Lees verder
    • TESTIMONIAL
      15 apr. 2024
      Coroos - Slimme verlichting voor verduurzaamde voedingsmiddelen
      In samenwerking met itsme Lighting Technology stapt COROOS op zijn locatie in Kapelle over op ledverlichting in de magazijnen. Samen hebben ze gekozen voor armaturen van Bever Innovations uit Zierikzee. Zij zijn voorzien van bewegingsdetectie en daglichtcompensatie. Bevers slimme regeling zorgt voor een extra energiebesparing, terwijl het verlichtingsniveau is verhoogd om te voldoen aan de nieuwste norm voor veilig werken in binnenruimten (NEN EN 12464-1).
      Lees verder
    • TESTIMONIAL
      15 feb. 2024
      Enduro - Compleet pakket voor het zware werk
      Enduro Softslings bouwt machines voor de eigen productie van ‘heavy lifting’ hijsbanden. Voor een nieuwe machine schakelde het itsme in voor het complete pakket: advies over de aandrijving, levering van componenten en programmering van de besturing. “We hebben het hele project in ruim een half jaar afgerond. Dat is snel voor zo’n bijzondere machine.”
      Lees verder
    • TESTIMONIAL
      29 nov. 2023
      Azteq - Warme samenwerking voor thermische zonne-energie
      Azteq streeft naar een Europese revolutie in groene warmtetechnologieën op industriële schaal en ontwikkelt daarvoor zonnewarmtesystemen. De Belgische start-up werkt in projecten samen met technische dienstverleners, die op hun beurt Breemes inschakelen voor advies en levering van componenten. Voor een groot project in Sevilla lagen er uitdagingen ten aanzien van de levertermijn van de decentrale PLC’s en de communicatie daartussen in de uitgestrekte installatie.
      Lees verder