text.skipToContent text.skipToNavigation
 

Bespaar energiekosten met een persluchtcheck


Een kleine investering in lekdetectie en -reparatie kan een veelvoud aan bespaarde energiekosten opleveren.   

Denk je dat de persluchtcapaciteit van je compressor(en) te laag is? Investeer niet direct in een nieuwe compressor, maar laat ons eerst een persluchtcheck uitvoeren. Wist je dat persluchtinstallaties gemiddeld 20 tot 35% luchtverlies hebben? Dat is vaak het gevolg van onhoorbare lekkages. Met geavanceerde apparatuur kunnen wij die deze lekkages opsporen en identificeren.
 

Onze persluchtcheck verloopt in twee stappen:
 

1. Intake

Er wordt een afspraak gemaakt met onze technical sales engineer (TSE). Deze TSE komt langs met een vracht aan informatie over de persluchtcheck en maakt, onder begeleiding van een medewerker van het bedrijf, een rondgang door de locatie, om te zien of lekdetectie noodzakelijk is. Als dat het geval is, maken we een onderzoeksplan.

Lek 17 van dag 2. Afbeelding uit een rapportage.

2. Check

Tijdens het onderzoek scant onze expert de aangewezen locatie op mogelijke lekken. Hij kan zelfstandig te werk gaan, maar het heeft de voorkeur dat iemand van het bedrijf meeloopt. Als alle lekken zijn opgespoord en in beeld zijn gebracht, worden ze verwerkt in een uitgebreide rapportage.

In de rapportage staat onder andere waar de lekkages zich bevinden, hoe de lekkages te verhelpen en wat dit aan energiekosten kan besparen. Daarnaast bevat het een duidelijk overzicht van de componenten die aan vervanging toe zijn. Als zo’n component uitloopt, wordt een alternatief aangegeven. Bovendien geven we aan of de persluchtopbrengst voldoende is en of het leidingnetwerk berekend is op de huidige afname.

Als de rapportage gereed is, komen wij die persoonlijk met je doornemen. Aan de hand van de rapportage en een offerte met betrekking tot de onderdelen die vervangen moeten worden, bespreken we wat in jouw situatie de beste vervolgstappen zijn. Je bent natuurlijk helemaal vrij om de lekkages zelf te (laten) verhelpen, maar wij kunnen daar ook voor zorgen.     
 

Hoelang duurt het en wat is de investering?

De intake is kosteloos. De check zelf is een betaalde dienst. De duur van de check en de daaraan verbonden kosten zijn afhankelijk van de grootte van de locatie en het aantal pneumatische componenten dat moet worden gemeten. Gemiddeld duurt de check tussen een halve werkdag en twee werkdagen. De totale kosten hangen af van de duur van de check en de reistijd. Een check van een werkdag is een investering van ongeveer 1500 euro. Deze indicatie is onder voorbehoud en exclusief eventueel benodigde nacalculatie.

Het verlies per lek. Detail uit een rapportage.

Wat levert het op?

Is de lekkage overal verholpen dan begint de forse besparing op je energiekosten. Een voorbeeld hiervan is het succesverhaal van Saint-Gobain, producent van slijpschijven in Eibergen.

Bijgaande grafiek geeft een idee van de ‘weggelekte’ energiekosten. Voor relatief bescheiden lekpercentages van 5% en 10% zie je het aandeel in de totale energiekosten van de persluchtinstallatie. Het is een rekenvoorbeeld uit 2022, gebaseerd op een compressor van 90 kW die 90% van een 24/7-dienst draait. De precieze cijfers van dit rekenvoorbeeld vind je hier.
 

Vakwerk

We voeren de persluchtcheck uit met vakmensen. Zij kunnen je adviseren over de beste manier om je huidige situatie direct aan te pakken. Bel +31 (0)76 578 28 79 en maak geheel vrijblijvend een belafspraak met onze TSE, of vul onderstaand formulier in.

Wat kan een persluchtcheck voor mijn locatie betekenen?

Vul het formulier in en we nemen contact met je op!
 
 

Wellicht bent u ook hierin geïnteresseerd:

Pneumatische re-engineering
Onze re-engineering van uw pneumatische installatie begint met een inventarisatie. Daarbij kijken we allereerst naar de compressor. Vervolgens worden ook het leidingnetwerk, de koppelingen en de slangen die nodig zijn voor het aansturen van de pneumatische componenten gecontroleerd. Wanneer bepaalde componenten door nieuwe versies moeten worden vervangen, wordt dit in de rapportage vermeld.
lees hier verder
Technische support desk
Maak kennis met onze Technical Support Desk. Hier werken productspecialisten. Echte techneuten, met diepgaande kennis van leveranciers, industrieën en toepassingen. Ze zijn ervaren, geven onze trainingen en kennen de praktische uitdagingen van machinefabrikanten en industriële eindgebruikers. En naast dat alles: ze zijn er voor u. Klaar om uw vragen te beantwoorden. Of u direct te helpen wanneer de situatie daarom vraagt.
Lees hier verder
Training
In de snel veranderende wereld van industriële automatisering houdt u uw kennis graag op peil. Een training of expert-workshop ligt dan voor de hand, al moet het aanbod uiteraard aansluiten bij wat een programmeur of service engineer wil leren. Kies daarom voor lesstof op maat, met één van de ruim 65 trainingen door itsme Industrial Automation. U leert niet zozeer van een trainer, maar vooral van een techneut. Van iemand die uw wereld kent en uitgaat van de praktijk.
Lees hier verder

Deze productgroepen zijn wellicht ook interessant voor u:

Ontdek onze competenties, services en oplossingen voor uw succes: