text.skipToContent text.skipToNavigation
 • TESTIMONIAL
  12 jul. 2024
  DigiFlow - Leven van de klant makkelijker maken
  Als technisch dienstverlener levert Breemes PLC’s, drives en andere materialen aan klanten. Klanten als industrieel automatiseerder Digi-Flow. Omzet is echter niet de ultieme indicator van een goede relatie, vinden beide partijen. Meedenken over oplossingen en het leveren van kennis zijn ook belangrijk. Uiteindelijk moet Breemes het leven van de klant makkelijker maken, vindt CEO Eric Decant van Digi-Flow. Digi-Flow in Antwerpen begeleidt industriële bedrijven in hun transformatie naar slimme industriële omgevingen met behulp van industriële automatisering en digitalisering. Het bedrijf ontstond in 2020 uit de verzelfstandiging van ESAS Automation. Solindus, het latere ESAS, werd na de oprichting in 2003 door Eric en Robert Decant uitgebouwd tot een onderneming met 2.000 medewerkers. Met Digi-Flow wilden ze terug naar het kleinschalige ondernemerschap. Nu is Eric Decant de CEO van het bedrijf, dat ruim dertig medewerkers telt. “Ik ben nog ambitieus, maar wil niet meer dat soort zware trajecten naar die schaalgrootte afleggen.” Inmiddels is hij zijn zoon aan het inwerken om het roer over te nemen. Daarmee is Digi-Flow een echt familiebedrijf, zoals ook is terug te vinden in de kernwaarden: co-creatie, langetermijnvisie, levenslang groeien en humaan.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  11 jul. 2024
  ATR Engineering - Korte levertijden voor componenten en beslissingen
  Snel kunnen schakelen is cruciaal voor het succes van industriële automatiseringsprojecten. Dat betreft niet alleen het leveren van componenten, maar ook het nemen van beslissingen. Korte lijntjes zijn dan belangrijk. Die waren er in het project voor de besturing van een waslijn voor plastic PET-snippers, waarin ATR Engineering en itsme intensief samenwerkten. “De meerwaarde van onze samenwerking is dat we enorm snel op klantvragen kunnen anticiperen.” Met tien jaar ervaring in industriële automatisering op zak begon Adrie van Triest in 2019 zijn eigen onderneming. ATR Engineering in Berkel-Enschot legt zich met een brede aanpak toe op hardware en software engineering. “Ons specialisme is het aanbieden van totaaloplossingen voor industriële automatisering waarbij het ontwerpen van PLC-besturingen centraal staat. Wij gaan met een klant in gesprek over openstaande automatiseringsvraagstukken en vooraf bepalen we samen de eisen en wensen voor een project. Ook bieden we flexibele ondersteuning bij projecten of inbedrijfstellingen.” ATR Engineering is een klein bedrijf met op dit moment vier engineers van verschillende disciplines in dienst. Daaromheen zit een vaste ‘flexibele schil’ van engineers en monteurs om de piekmomenten op te vangen.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  10 jul. 2024
  Top Cold Control - Korte lijntjes voor energiemanagement en projectsamenwerking
  Specialist in industriële koudetechniek Top Cold Control voert complete projecten uit en daarin mag energiemanagement tegenwoordig niet ontbreken. Dat begint met heel veel meten. Voor een vrieshuis in Amsterdam ontwierp itsme in samenspraak met Top Cold Control en de klant een oplossing voor integratie van de energiemeting in de besturing. Top Cold Control uit Nieuwkuijk, gespecialiseerd in industriële koudetechniek, realiseert grote projecten bij klanten in Nederland, België, Duitsland en via hen ook elders in de wereld. Het gaat om koel- en vriesinstallaties voor onder meer slachterijen, verwerkingsbedrijven, vrieshuizen en transportbedrijven. Top Cold Control kan met alle voorkomende koudemiddelen uit de voeten, maar heeft als specialisme het toepassen van de natuurlijke koudemiddelen ammoniak (NH3) en koolzuurgas (CO2). Voor snel invriezen levert Top Cold Control geavanceerde, energiezuinige invriestunnels. “Het bedrijf onderscheidt zich door de korte lijntjes”, zegt operationeel manager Arjan Maas. “Wij zijn altijd bereikbaar en klanten krijgen bij ons meteen de juiste persoon aan de lijn.”
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  19 apr. 2024
  Dymotec - Open lijnen in een ‘perfecte storm’
  Door Covid-19 en de wereldwijde componentenschaarste kwam de industrie in een ‘perfecte storm’ terecht. Industrieel automatiseerder Dymotec en Breemes hielden de telefoonlijnen continu open om met creativiteit en proactiviteit samen het schaarsteprobleem aan te pakken. Dymotec in Olen (B) legt zich toe op industriële automatisering in uiteenlopende sectoren, van food en farma tot logistiek en metaal. Het bedrijf bestaat dertig jaar en is in 2022 toegetreden tot de Jeco Energies-groep. Dymotec telt nu zo’n vijftig medewerkers en beschikt daarnaast over een flexibele schil met techniekers, programmeurs en projectengineers. Al sinds haar oprichting heeft de Kempense onderneming een relatie met (de voorgangers van) Breemes.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  15 feb. 2024
  Enduro - Compleet pakket voor het zware werk
  Enduro Softslings bouwt machines voor de eigen productie van ‘heavy lifting’ hijsbanden. Voor een nieuwe machine schakelde het itsme in voor het complete pakket: advies over de aandrijving, levering van componenten en programmering van de besturing. “We hebben het hele project in ruim een half jaar afgerond. Dat is snel voor zo’n bijzondere machine.”
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  17 jan. 2024
  Stimac - Goede technische support bij telkens wijzigende specificaties
  Als de omschrijving voor een automatiseringsproject vanaf het begin duidelijk is, dan is het voor de industrieel automatiseerder makkelijk om daar concrete invulling aan te geven. De praktijk is echter dat gaandeweg een project vaak nog specificaties wijzigen. Dat overkwam Stimac/SNK bij het ontwerpen van de besturingstechniek voor een tuinbouwmachine. Voor de problemen die daarbij opdoken, kwam itsme snel met een oplossing bij Stimac/SNK. “Als een klant ons belt, komen wij direct in actie. Dan is het fijn dat we zelf een leverancier als itsme hebben die ook meteen kan helpen.”
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  20 dec. 2023
  Innovatec - Broeden op betere inkoop
  Innovatec Hatchery Automation is vorig jaar een professionaliseringsslag voor het inkoopproces gestart. Het bedrijf ging met itsme in zee vanwege de technische kennis, de logistieke concepten en de intensieve contacten met fabrikanten. “We hadden eerst verkering, nu denken we erover om te gaan samenwonen.”
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  13 dec. 2023
  Elektro Internationaal - Ontzorgen met Vendor Managed Inventory
  Het optimaliseren van de interne logistiek is voor paneelbouwers vaak een uitdaging, van grijpvoorraadbeheer tot grip op levertijden. Zeker als de productie over meerdere locaties is verdeeld, zoals bij Elektro Internationaal (EI) in Woerden. In 2016 zette het bedrijf al een grote stap, samen met itsme Connected Business, op de serieproductielocatie. Dat betrof de invoering van Vendor Managed Inventory (VMI) in de vorm van een 2BIN-systeem. Binnenkort hoopt EI te starten met de bouw van een nieuw pand, waar alle activiteiten weer onder één dak plaatsvinden. Dan wordt ook de logistiek voor de complete productie geoptimaliseerd.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  6 dec. 2023
  Coroos - Slimme verlichting voor verduurzaamde voedingsmiddelen
  In samenwerking met itsme Lighting Technology stapt COROOS op zijn locatie in Kapelle over op ledverlichting in de magazijnen. Samen hebben ze gekozen voor armaturen van Bever Innovations uit Zierikzee. Zij zijn voorzien van bewegingsdetectie en daglichtcompensatie. Bevers slimme regeling zorgt voor een extra energiebesparing, terwijl het verlichtingsniveau is verhoogd om te voldoen aan de nieuwste norm voor veilig werken in binnenruimten (NEN EN 12464-1).
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  29 nov. 2023
  Azteq - Warme samenwerking voor thermische zonne-energie
  Azteq streeft naar een Europese revolutie in groene warmtetechnologieën op industriële schaal en ontwikkelt daarvoor zonnewarmtesystemen. De Belgische start-up werkt in projecten samen met technische dienstverleners, die op hun beurt Breemes inschakelen voor advies en levering van componenten. Voor een groot project in Sevilla lagen er uitdagingen ten aanzien van de levertermijn van de decentrale PLC’s en de communicatie daartussen in de uitgestrekte installatie.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  22 nov. 2023
  BMI - Ontzorgen door drives in kaart te brengen
  Bij RBB draait de productie van betondakpannen op drives die grotendeels van Danfoss komen en tot wel twintig jaar oud zijn. Breemes, zusterbedrijf van itsme, evalueerde hun status en deed aanbevelingen voor onderhoud, vervanging en standaardisatie. Zo ontzorgde de leverancier zijn klant RBB met een hogere efficiëntie qua reservevoorraad drives en energieverbruik in productie – en uiteindelijk een betere nachtrust.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  15 nov. 2023
  Vicoma - Virtual reality levert werkelijk verlichtingswinst op
  Een lichtplan kan er op papier of scherm mooi uitzien, uiteindelijk telt wat de verlichting in het echt doet. Virtual reality kan helpen om daar vooraf al een goede indruk van te krijgen. Adviseur Vicoma en verlichtingsexpert itsme bewijzen het in een project voor de Koninklijke Marine. “Binnen zeven minuten waren ze eruit: ‘Zo willen we het hebben.’”
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  8 nov. 2023
  PMElektro - Groei, efficiëntie en helder licht voor ‘paneelbouwer-plus’
  Paneelbouwer PM Elektro groeide flink, verhuisde naar een groter pand en optimaliseerde meteen de interne materiaallogistiek. Leverancier itsme maakte daarvoor een kosten-batenanalyse en implementeerde een 2BIN-systeem; sinds kort beheert het de grijpvoorraad in het magazijn van PM Elektro. Voor de verlichting op de nieuwe werkvloer verzorgde itsme ook het advies en de installatie. “‘Zo, wat een licht’, roepen mensen die in de werkplaats komen.”
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  11 okt. 2023
  Future-proof samenwerking voor de elektrificatie
  Indulec plaatst voor de elektrificatie van industrie en samenleving middenspanningscabines. De benodigde compacte en degelijke verdeelborden betrekt Indulec sinds kort van Siemens, via Breemes. Het werken met Siemens was voor de drie partijen een leerproces in het eerste project, maar dat heeft wel meteen een “heel net” resultaat opgeleverd. “De ondersteuning door Breemes was top. We gaan nu meer projecten met Siemens doen.”
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  9 okt. 2023
  VDL Weweler - kiest voor Leuze
  Om de kwaliteit van luchtveerdragers te waarborgen, maakt VDL Weweler – een internationaal toonaangevende fabrikant van luchtveersystemen voor de trailerbouw – in de productie onder meer gebruik van een shotpeenmachine. Deze bewerking draagt bij aan een hogere levensduur van de producten. Toen de betreffende machine aan vervanging toe was, werd ook de machineveiligheid opnieuw onder de loep genomen. Vanwege de jarenlange samenwerkingsrelatie koos VDL Weweler bij de aanschaf en levering van de nieuwe veiligheidslichtschermen weer voor Leuze en itsme. “Onze slogan is ‘kracht door samenwerking’. We streven dan ook altijd naar partnerschappen.”
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  6 okt. 2023
  wheyco zet belangrijke stap naar condition-based onderhoud
  In de voedingsmiddelenindustrie staan productiviteit, betrouwbaarheid en beschikbaarheid altijd hoog op de agenda. Dat geldt ook voor wheyco, dat wei verwerkt tot eiwit- en permeaatpoeder. De talloze motoren voor onder meer pompen, ventilatoren en roerwerken zijn voorzien van softstarters om mechanische belasting van apparatuur zoveel mogelijk te beperken. Recent werd met de PSTX- en PSE-series van ABB een nieuwe generatie softstarters ingevoerd. itsme vormde de vitale schakel tussen ABB en wheyco.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  19 sep. 2023
  Sparck - Met lucht de lucht uit dozen halen
  Sparck Technologies in Drachten bouwt geautomatiseerde verpakkingsmachines die dozen op maat maken voor online-retailers. Het bedrijf houdt voor z’n innovatieve, snelle machines op een aantal punten vast aan energie-intensieve pneumatiek. Daarmee behalen eindklanten de meeste winst: minder lucht in de doos, minder kartonverbruik, hogere verpakkingscapaciteit en minder afhankelijkheid van menskracht. itsme levert er de Festo-standaardcomponenten voor en zorgt dat ook Sparck-specifieke pneumatiekproducten worden gemaakt.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  18 apr. 2023
  Hechte verbinding voor signaalkabels
  Sinds jaar en dag levert itsme signaalkabels aan Krohne Altometer, producent van onder meer flowmeters voor de procesindustrie. Op maat geknipt en op tijd bezorgd, al is dat laatste tegenwoordig een uitdaging vanwege de leverproblemen in de global supply chains. “Aan itsme hebben we een goede partij, die meedenkt en helpt waar het kan. Gewoon een heel betrouwbare leverancier, die zegt wat ze doen en doen wat ze zeggen”
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  12 apr. 2023
  Solide relatie uitgebreid met lucht
  Lasbedrijf en machinebouwer Leenstra heeft voor de levering van elektrotechnische materialen al meer dan twintig jaar itsme als vaste partner. Dankzij een recent machinebouwproject is de relatie verbreed naar mechanische producten, in het bijzonder de pneumatiek van Festo. Dat betrof een machine voor de fabricage van betonnen elementen. Het maakt de samenwerking tussen Leenstra en itsme alleen maar meer solide.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  6 apr. 2023
  Breemes 'Best overall supplier' van Nitto België
  Nitto België en Breemes hebben een duurzame band. Vorig jaar werd dat bekroond met de toekenning van de ‘Best overall supplier’ award aan Breemes. Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk thema in hun relatie. Als partner denkt Breemes mee met Nitto België, over oplossingen voor de wereldwijde componentenschaarste en ook over vergroening van Nitto’s producten en productie.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  4 apr. 2023
  HAK naar LED
  Verlichting is een belangrijk aspect van verduurzaming. In 2023 stopt de productie van tl-lampen en wordt de overstap naar energiezuinige led-verlichting echt urgent. Sommige bedrijven moeten er nog mee beginnen, andere zijn al jaren bezig. Zoals voedingsbedrijf HAK, dat in samenwerking met verlichtingsexpert itsme al jaren vervangingsprojecten uitvoert. Ook hierbij staan HAK’s merkwaarden gezondheid en duurzaamheid in de spotlight. HAK, bekend van de Hollandse groenten, is uitgegroeid van een traditionele conservenproducent voor de Benelux naar een merkenbedrijf in plantaardige voeding voor Noordwest-Europa. In het Noord-Brabantse Giessen produceren 150 medewerkers jaarlijks miljoenen glazen potten en - sinds enkele jaren - stazakken. “Omdat we afhankelijk zijn van de natuur, is onze grootste uitdaging om het product in goede kwaliteit in de potten en zakken te krijgen”, zegt Henk de Graaf, technisch projectleider en engineer industriële automatisering. “We hebben te maken met een seizoensproduct dat afhankelijk is van de weersomstandigheden en op het juiste moment moet worden geoogst en verwerkt.” Het productieproces is verregaand geautomatiseerd en recente investeringen zijn onder meer gericht op energie- en waterbesparing.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  18 jul. 2022
  Componentenschaarste verstevigt band itsme met Rensen
  Klimaatbeheersing is hot, zo ervaren ze elke dag bij Rensen, specialist in meet- en regeltechniek voor gebouwautomatisering. Ondanks aanhoudende prijsstijgingen is het druk in verkoop en uitvoering. De componentenschaarste die zich vorig jaar aandiende, maakt de uitdaging alleen maar groter om projecten op tijd af te ronden. itsme ondersteunt daarbij door vanaf de start van een project levertijden te monitoren, zo nodig alternatieven te zoeken en het voorraadbeheer te optimaliseren. “Ik kom hier nu bijna wekelijks.”
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  31 mei 2022
  Coatingspecialist Alural verduurzaamt z’n productie met Siemens
  Een poederlak- en anodisatiesysteem installeren dat niet enkel pakken efficiënter, maar ook stukken duurzamer is: dat was het opzet van het FOX of ‘Flash Oxidation’-project bij de Lummense aluminiumcoater Alural. Om de nieuwe installatie van stroom te voorzien, gingen Siemens-partners Breemes en IE Tech aan de slag met een Sivacon S4 energieverdeelbord. Dankzij sterke samenwerkingen verliep het project nagenoeg vlekkeloos.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  31 mei 2022
  Breemes haalt energie uit Mars
  Mars Food in het Belgische Olen produceert droge rijst in een energie-intensief proces. Vanwege het Mars-engagement in het streven naar duurzaamheid in combinatie met de druk van stijgende energieprijzen, is energie er een hot item. Breemes draagt op verschillende fronten bij aan energiebesparing, van frequentieregelaars voor efficiënter draaiende elektromotoren tot verlichtingsstudies voor een energiezuinige en veilige werkomgeving.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  31 mei 2022
  Perslucht: besparen en elektrificeren
  Perslucht is ‘dure energie’, zeker als een installatie veel lekt. Bedrijven besteden echter vaak weinig aandacht aan perslucht als kostenpost en CO2-emissiebron. Uit oogpunt van financiën en MVO laten ze dan kansen liggen. Slijpschijvenproducent Saint-Gobain Abrasives pakte de handschoen wel op en liet itsme ultrasoon onderzoek doen. Dat resulteerde in een overzicht van lekkages en besparingspotentieel. Het bedrijf heeft de meeste lekkages al verholpen en buigt zich nu, weer samen met itsme, over het elektrificeren van bepaalde aandrijvingen. Want dan vertonen ze minder slijtage en bovendien is elektriciteit goedkoper dan lucht.
  Lees verder
 • 1(current)
 • 2
 • 3