text.skipToContent text.skipToNavigation

Siemens Step 5


STEP 5 is de programmeersoftware voor de programmeerbare logische controllers Simatic S5 van Siemens. Siemens stopte met deze software op 1 oktober 2005, omdat de Simatic S5 niet meer wordt ontwikkeld. S5 wordt opgevolgd door Simatic S7 met de STEP 7-programmeersoftware.
Met STEP 5 kunnen gebruikersprogramma's worden gemaakt voor alle Simatic S5 programmeerbare controllers.

itsme biedt de STEP5-basiscursus voor de SIMATIC S5-90 / 95/100/115/135 en 155U.

Het doel van deze cursus is om de deelnemers inzicht te geven in de structuur en de werking van een S5 PLC en om eenvoudige koppelingen te maken en te testen met de STEP 5-programmeersoftware. Je breidt je vaardigheden voor het oplossen van problemen met hardware en software uit en leert hoe je problemen kunt oplossen. Een andere focus van de cursus is het versterken van je vaardigheden om een bestaand programma aan te passen en je theoretische kennis te verdiepen. Na deze training kunt u fouten opsporen en elimineren.

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Siemens
De eisen aan moderne machines en installaties groeien gestaag in alle industrieën. Met de automatiseringssystemen van Siemens kunt u alle vereisten dekken en profiteren van maximale efficiëntie, flexibiliteit en kosteneffectiviteit.
Lees hier verder
Siemens Step7 Classic
STEP 7 is de software voor het programmeren van programmeerbare logische controllers PLC van de SIMATIC S7-familie van Siemens en is de opvolger van STEP 5 voor de SIMATIC S5-controllers. Vanwege het wijdverspreide gebruik van SIMATIC-controllers \(PLC en PC-gebaseerde controllers\), is STEP 7 een quasi standaard geworden in Duitsland en concurreert met andere programmeertools die ook op IEC 61131-3 zijn gebaseerd.
Lees hier verder
Siemens TIA Portal
Het volledig geïntegreerde automatiseringsportaal 'TIA Portal' biedt u onbeperkte toegang tot ons complete assortiment van gedigitaliseerde automatiseringsservices, van digitale planning en geïntegreerde engineering tot transparante bediening.
Lees hier verder
Siemens Frequentieregelaars
Met de SINAMICS-inverterfamilie kunt u elke afzonderlijke aandrijftaak in het laagspannings-, middenspannings- en DC-spanningsbereik oplossen. Van de Siemens-frequentieregelaar tot motoren en bedieningselementen, alle aandrijfcomponenten zijn perfect op elkaar afgestemd en kunnen eenvoudig in uw bestaande automatisering worden geïntegreerd. Met SINAMICS bent u klaar voor digitalisering. U profiteert van zeer efficiënte engineering met een verscheidenheid aan hulpmiddelen voor de gehele productontwikkeling en het productieproces. En u bespaart ook ruimte in uw schakelkast - dankzij geïntegreerde veiligheidstechnologie.
Lees hier verder