text.skipToContent text.skipToNavigation

STEP 7


STEP 7 is de software voor het programmeren van programmeerbare logische controllers (PLC) van de SIMATIC S7-familie van Siemens en is de opvolger van STEP 5 voor de SIMATIC S5-controllers. Vanwege het wijdverspreide gebruik van SIMATIC-controllers (PLC en PC-gebaseerde controllers), is STEP 7 een quasi standaard geworden in Duitsland en concurreert met andere programmeertools die ook op IEC 61131-3 zijn gebaseerd.


itsme biedt de Siemens STEP7 Classic-training aan

Deze cursus is bedoeld voor werknemers uit alle sectoren van de industriële sector, die weinig of geen kennis hebben van programmeerbare logische controllers (PLC's). Het doel van deze cursus is om deelnemers in staat te stellen de structuur en werking van een PLC te begrijpen en om eenvoudige koppelingen te maken en te testen met de STEP 7-programmeersoftware.

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

S7-BASIS - S7-300/400 Basis
Na het volgen van deze module kan de cursist: Een keuze maken uit het hardwareaanbod van SIMATIC S7 PLC’s.
lees hier verder
S7-SYSTEM - S7-300/400 Systeemcursus
Ervaren programmeurs / storingsmonteurs omscholen naar SIMATIC S7. Voor de hier genoemde doelgroep is deze cursus van 3 dagen een versneld alternatief voor S7-BASIS, S7-SERVICE en S7-PROG1 \(totaal 6 dagen\).
lees hier verder
S7-SERVICE - S7-300/400 Storingzoeken en inbedrijfname
Na het volgen van deze module kan de cursist: SIMATIC S7 PLCís mechanisch en elektrisch opbouwen.
lees hier verder
S7-PROG1 - S7-300/400 Programmeren
Na het volgen van deze module kan de cursist: een besturingsconcept maken, systematisch ontwerpen en gestructureerd programmeren, toestand diagrammen ontwerpen en deze omzetten in S7-programma's, basisfuncties in bouwstenen programmeren en informatie uit databouwstenen gebruiken.
lees hier verder
 • TRAINING
  S7-SYSTEEM
  Ervaren programmeurs / storingsmonteurs omscholen naar SIMATIC S7. Voor de hier genoemde doelgroep is deze cursus van 3 dagen een versneld alternatief voor S7-BASIS, S7-SERVICE en S7-PROG1 (totaal 6 dagen).
  Lees verder
 • TRAINING
  TIAP-SYSTEM
  In deze cursus wordt aandacht geschonken aan de basiskennis van TIA Portal en S7-1200/1500 PLC’s. Tevens gaan we verder verdiepen door middel van programmeren via de standaard programmeertalen en een kennismaking met SCL en het projecteren van een eenvoudige HMI. Deze 3-daagse cursus biedt de mogelijkheid voor ervaren Siemens- en niet-Siemens gebruikers om hun kennis en ervaring efficiënt toe te passen binnen het huidige Siemens SIMATIC systeem. Voor de minder ervaren medewerker adviseren wij de cursus TIAP-BASIS als instap te gebruiken.
  Lees verder
 • TRAINING
  TIAP-Service
  Na het volgen van deze module kan de cursist SIMATIC S7-1200, S7-1500, S7-300, S7-400 of ET200 PLC's, PROFIBUS DP en PROFINET opbouwen en aansluiten. Tevens is men in staat om zowel hard- als softwarematige fouten in SIMATIC S7 PLC’s te herkennen en op te lossen.
  Lees verder
 • TRAINING
  S7-PROFINET
  Na het volgen van deze module kan de cursist: ETHERNET Configureren (hardware) Projecteren (software) Programmeren (communicatiebouwstenen) Inbedrijfnemen en storingsvrij maken PROFINET Configureren (hardware) Projecteren (software) Programmeren (communicatiebouwstenen voor Profinet IO communicatie) Inbedrijfnemen en storingvrij maken
  Lees verder