text.skipToContent text.skipToNavigation
 

Rittal Kennisbank


Ontdek de veelzijdigheid van Rittal 

Via de Rittal Knowledge Base wordt er moeiteloos toegang gegeven tot uitgebreide kennis. Hier vindt u details over Rittal productapprovals, de oppervlaktebescherming van Rittal, het kwaliteitsmanagement, EDI, het Rittal EMC-concept en Rittal richtlijnen voor handelingen.


Productgoedkeuringen 

In het gecertificeerde kwaliteitslaboratorium van Rittal onderwerpen zij hun producten aan uitgebreide controles en tests conform alle gangbare internationale normen. Om aan deze normen te voldoen, doorloopt elke kast of behuizing tot wel 20 verschillende tests.


Oppervlaktebescherming bij Rittal 

Rittal maakt gebruik van geavanceerde technologieën voor oppervlakteveredeling. Dankzij nanocoating zijn de producten van Rittal nu al voorzien van een maximale bescherming tegen corrosie en oppervlakteaantasting.
Rittal blijft voortdurend nieuwe methoden ontwikkelen en testen om de duurzaamheid, functionaliteit en veiligheid van zijn producten te optimaliseren. Met de implementatie van nanocoating zet Rittal nieuwe standaarden op het gebied van oppervlaktetechniek.


QM Verstrekt Informatie 
Hier vindt u details over IP- en NEMA-beschermingsklassen, ECB•S-certificering, kwaliteitsmanagement, en de ecologisch verantwoorde producten van Rittal

 
 
 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

  • NEWS
    26 apr. 2024
    Rittal - AX & KX in roestvaststalen versies nu verkrijgbaar
    Sinds 1 maart 2024 is het productassortiment van Rittal uitgebreid en worden AX-wand/vloerkasten en compacte KX-behuizingen in roestvaststalen versies aangeboden. De plaatstaal AX-behuizing wordt op grote schaal gebruikt als systeemkast voor de meest uiteenlopende toepassingen. Rittal komt nu met een variant op deze behuizing.
    Lees verder
  • NEWS
    22 apr. 2024
    Rittal - VR-sokkel
    Duik in de wereld van het VX-sokkel plintsysteem – een opvolger die jouw kastopstelling naar een hoger niveau tilt. Meer stabiliteit, maar ook een vlekkeloze installatie. Ervaar de evolutie van jouw werkruimte vandaag nog! Rittal streeft ernaar zijn producten voortdurend te verfijnen en te verbeteren. Als onderdeel van dit proces is het VX-sokkel plint systeem opnieuw ontworpen is dit product sinds 1 maart 2024 verkrijgbaar.
    Lees verder
  • NEWS
    30 okt. 2023
    Rittal - Kabelwartels verhogen ook in extreme omstandigheden de veiligheid
    Het belang van kabelwartels wordt nog wel eens onderschat. Ten onrechte, want ze dragen in heel wat branches wezenlijk bij aan de goede werking van bedrijfsapparatuur. De juiste wartel beschermt elke behuizing tegen vrij bedreigende invloeden van buitenaf, zoals stof en vocht. In extreme omstandigheden zoals arctische kou of tropische hitte zijn het de ‘heavy duty’ kabeldoorvoeren van vernikkeld messing of RVS die het verschil maken. Zelfs basen, zuren en chemicaliën houden ze tegen. Wartels zorgen voor een veilige doorvoer van kabels door panelen van en naar apparaten. Ze kunnen kasten isoleren, voor aarding en trekontlasting zorgen en beschermen tegen elektromagnetische verstoring. Er zijn ook wartels die speciaal zijn gemaakt om zware explosies te doorstaan of om onder water voor afdichting te zorgen.
    Lees verder
  • NEWS
    9 aug. 2023
    Rittal - Ontdek de Ideale Wandbehuizing
    Ontdek de perfecte wandbehuizing voor uw behoeften - de AX en KX plaatstalen uitvoeringen! Maar wanneer kiest u voor welke behuizing? De keuze tussen AX en KX hangt af van uw specifieke vereisten. Als u een breed scala aan afmetingen en accessoires wenst, is de AX-serie de ideale optie. Het 25 mm-systeemraster in combinatie met het railinterieur biedt eindeloze montage mogelijkheden. Een mooie feature is de bodemrail voor interieurmontage zonder boren. De AX behuizing blinkt uit in veelzijdige systeemtoebehoren zoals deurachteringen, kabeldoorvoer, kabelbegeleiding aan de deurzijde, schuine beschermdak, hijsogen, zwenkraam, verlichting en meerdere kabeldoorvoeropties. De standaard montageplaat zorgt voor eenvoudige installatie en potentiaalvereffening, en het gebruik van het sokkelsysteem, vergelijkbaar met het VX25 kastsysteem van Rittal, biedt extra flexibiliteit.
    Lees verder

Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:

  • TRAINING
    22 jul. 2022
    TIAP-NETWORK
    Ontwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
    Lees verder
  • TRAINING
    TIAP-SAFETY
    Introductie normen voor machineveiligheid; • Het platform van TIA Portal leren kennen aangaande ET200SP of S7-1200/1500 Failsafe PLC’s; • De programmeeromgeving TIA Portal Safety leren gebruiken; • Leren programmeren van een Safety gerelateerde toepassing; • Gebruik van de Failsafe systeemfuncties, pacificatie en herintegratie; • Gebruik van noodstop, veiligheidshek, lichtschermen en 2-handsbediening; • De specifieke periferie configureren.
    Lees verder
  • TRAINING
    TIAP-Scada
    De cursus verschaft u de kennis om een machine- en installatie specifieke Human Machine Interface te projecteren met de software WinCC op basis van TIA Portal V15 Na het volgen van deze cursus is de cursist in staat om: Een nieuw project aan te maken in WinCC TIA Portal Professional; WinCC TIA Portal projecten voor bedienen op machineniveau te editeren en grafische beelden optimaal creëren. WinCC station koppelingen maken mbv klassieke S7 drivers en TIA Portal drivers. WinCC station koppelen als OPC-cliënt zowel via klassieke OPC als via OPC UA protocol. Archiveringsconcept voor alarmen en meetwaarden kunnen implementeren. Op specifieke waarden uit SIMATIC S7 toegrijpen om op het bedien- en visualiseringssysteem te tonen en verder te bewerken. Aanmaken van faceplates. Koppelingen realiseren tussen WinCC TIA Portal Professional en “andere” systemen. Vb Excel als OPC-cliënt op TIA portal als OPC server; Export van loggin-gegevens naar Excel vanuit WinCC TIA Portal Professional; WinCC configureren als OPC-cliënt. Leren werken met web based acces en web based diagnostic.
    Lees verder
  • TRAINING
    TIAP-SCL
    Na het volgen van deze module kent de cursist de voordelen van het gebruik van een hogere programmeertaal voor het schrijven van complexere programma’s in "Structured Command Language" (SCL) en kan hij / zij met behulp van de programmeertaal SCL programma’s schrijven, documenteren en testen onder TIA Portal.
    Lees verder