Webinar Operationele Cyberveiligheid
Ontdek jouw rol en de bijbehorende regels
Weet jij wat je moet weten om kritieke industriële infrastructuur te beschermen?
De beveiliging van operationele technologie (OT) tegen digitale dreigingen wordt steeds belangrijker naarmate de grenzen tussen IT en OT verder vervagen. Ook vanuit de wetgever, zowel EU als de Rijksoverheid, worden de spreekwoordelijke wortel en stok nu ingezet om bedrijven in de goede richting te bewegen. Dat is nodig, want stilstand kan letterlijk tot stilstand leiden. Bovendien: als jouw bedrijf wordt platgelegd door een cyberaanval schaadt dat de hele keten. Reden te meer om de nodige maatregelen te nemen die passen bij jouw rol.
Hoe implementeer je maatregelen voor de beheersing van cyberveiligheidsrisico’s? Wat zijn de gouden regels? Wil je weten hoe?
Kijk dan ons webinar Operationele Cyberveiligheid terug.
Joris van Tets – business consultant bij BMGRIP en sinds enige jaren adviseur op het gebied van informatiebeveiliging aan het groot-, midden-, en kleinbedrijf – heeft ons bijgepraat over OT en de huidige stand van de wet- en regelgeving over de beveiliging van OT. Met een aantal praktijkvoorbeelden heeft hij het belang benadrukt van IEC 62443, de wereldwijd erkende normenreeks die als basis kan dienen voor een goed cyberbeveiligingsbeleid.
Wezenlijk onderdeel van die benadering is het verdelen van de verantwoordelijkheid over verschillende rollen. De asset owner, de integration service provider en de product supplier hebben elk een bepaalde aanpak om beveiligingsrisico's te voorkomen en te beheren. Deze rollen kunnen wisselen: in verschillende delen van de OT-keten kan iemand een andere rol hebben. Met een printplaat als voorbeeld heeft Joris duidelijk gemaakt hoe dit precies zit.
De gastheer van het webinar, Fabio is sinds mei dit jaar werkzaam bij itsme Breemes als accountmanager voor de regio Kempen en Noord-Limburg.
We hopen dat u terugkijkt en meeprofiteert van de kennis die het webinar te bieden heeft.
Partners van dit webinar:
De gidsen voor dit webinar zijn:
Joris van Tets
Joris van Tets zet zich vanuit de Kader Group in voor OT-Security als spreker. Met behulp van standaarden en certificeringen worden organisaties ondersteund in het verhogen van hun digitale weerbaarheid, zowel van directie tot werkvloer, als van leveranciersketen tot eindgebruiker.
Fabio Sierra
Fabio is de host dit webinar. Hij werkt als accountmanager voor de regio Kempen en Noord-Limburg. Hij focust zich op het samenbrengen van zowel de technische als de commerciële kant bij vragen van klanten. Zijn doel hiermee is om een langdurige samenwerking op te bouwen met de zijn klanten.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:
-
Siemens - Cybersecurity - Defense in DepthLees verderMet het concept “Defense in Depth” biedt Siemens een gelaagd beveiligingsmodel dat uitgebreide en diepgaande bescherming biedt voor industriële installaties. Dit concept is gebaseerd op de aanbevelingen van IEC 62443, de wereldwijd toonaangevende norm voor industriële cybersecurity.
-
Schneider Electric - Harmony signaalkolommenLees verderDe uitgebreide serie Harmony signaleringsproducten van Schneider Electric bestaat uit een assortiment bakens, signaalkolommen en meertonige sirenes. Deze signaleringsproducten zijn uitgerust met statusindicaties, stembegeleiding, instelbare licht- en geluidspatronen die tijdig attenderen op fouten en afwijkende statussen. Kenmerkend zijn eenvoudige montage, weinig onderhoud en de hoge beschermingsgraad.
-
Eaton - P1-40 lastscheidersLees verderEatons P1-40 lastscheiders overbruggen de kloof tussen de maximale nominale waarde van de vorige P1 (32 A) en de laagste nominale waarde van de bestaande P3 (63 A). Hierdoor is een hogere nominale stroom mogelijk in het compacte formaat van de P1. De nieuwe P1-40 lijn vormt dé ideale oplossing voor machinebesturing, automatisering, productielijnen, nooduitschakelingen en hoofdschakelaars.
-
Pilz - PSENopt en PSENopt IILees verderDe veiligheidslichtschermen PSENopt en PSENopt II van Pilz beschermen medewerkers en productiegoederen op een veilige, efficiënte en economische manier. Een onzichtbaar infrarood beschermingsveld beschermt de gevarenzones en maakt een optimale toegangsbeveiliging mogelijk.
Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:
-
Sekisui AlveoLees verderSchuimproducent Sekisui Alveo heeft een grote fabriek in Roermond. Voor ondersteuning van productie en onderhoud staan verspreid over de diverse hallen magazijnen en uitgiftepunten met duizenden verschillende artikelen. Denk aan spare parts, persoonlijke beschermingsmiddelen en verbruiksartikelen. Het bedrijf werkt voor het beheer intensief samen met itsme, zoals recent bij de stapsgewijze invoering van vendor managed inventory (VMI) voor de grijpvoorraad aan mechanische artikelen.
-
IECLees verderVoor de besturing van de uitbreiding van een silopark deed engineering & constructiebedrijf IEC een beroep op Breemes. Doordat de elektrotechnische dienstverlener vanaf het begin bij de engineering werd betrokken, kon die voor zowel het laagspanningsdeel als de PLC-besturing slimme voorstellen doen. “We hebben mekaar altijd goed kunnen vinden en bij veranderingen zaten we met Breemes snel op één lijn.”
-
Heliox - Opgeladen voor leveringLees verderHeliox, ontwikkelaar en producent van laadsystemen voor elektrische bussen en vrachtwagens, werkte al met itsme toen de productie nog in Nederland plaatsvond. Inmiddels is de productie verplaatst naar Slowakije, Portugal en Moldavië, en vindt deze ook plaats in de VS. Vandaag de dag is itsme nog steeds de “onvervangbare” partner voor de levering van elektrotechnische componenten en kabelbomen.
-
BLOK System SupplyLees verderBlok System Supply en itsme onderhouden al vele jaren een intensieve relatie. Begin vorig jaar werd die verder verdiept met elektronische gegevensuitwisseling via het Smart Connected Supplier Network. “Het scheelt enorm veel tijd en vermindert het aantal fouten. We hebben automatisch altijd realtime informatie.” Op tijd voor persoonlijk contact wordt echter niet bespaard. “Dat maakt itsme juist een heel leuke partij om mee samen te werken.”
Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:
-
PROFINET CPNELees verderWaar de Certified PROFINET Installer zich concentreert op het fysieke netwerk, gaat de Certified PROFINET Engineer dieper in op het protocol en de configuratie van het netwerk.
-
PROFIBUS CPELees verderWaar de Certified PROFIBUS Installer zich concentreert op het fysieke netwerk, gaat de Certified PROFIBUS Engineer dieper in op het protocol en de configuratie van het netwerk.
-
WinCC-SCADA2Lees verderDeze training behandelt de gevorderde elementen van WinCC SCADA
-
PCS7-SAFE V9Lees verderBegrijpen en configureren van de Safety matrix en programmeren van de veiligheidsfuncties binnen PCS7.