text.skipToContent text.skipToNavigation
 
 

Webinar Operationele Cyberveiligheid

Ontdek jouw rol en de bijbehorende regels


Weet jij wat je moet weten om kritieke industriële infrastructuur te beschermen?


De beveiliging van operationele technologie (OT) tegen digitale dreigingen wordt steeds belangrijker naarmate de grenzen tussen IT en OT verder vervagen. Ook vanuit de wetgever, zowel EU als de Rijksoverheid, worden de spreekwoordelijke wortel en stok nu ingezet om bedrijven in de goede richting te bewegen. Dat is nodig, want stilstand kan letterlijk tot stilstand leiden. Bovendien: als jouw bedrijf wordt platgelegd door een cyberaanval schaadt dat de hele keten. Reden te meer om de nodige maatregelen te nemen die passen bij jouw rol.


Hoe implementeer je maatregelen voor de beheersing van cyberveiligheidsrisico’s? Wat zijn de gouden regels? Wil je weten hoe?

Kijk dan ons webinar Operationele Cyberveiligheid terug.

Operationele Cyberveiligheid
Een webinar over cybersecurity
Bekijk het webinar

Joris van Tets – business consultant bij BMGRIP en sinds enige jaren adviseur op het gebied van informatiebeveiliging aan het groot-, midden-, en kleinbedrijf – heeft ons bijgepraat over OT en de huidige stand van de wet- en regelgeving over de beveiliging van OT. Met een aantal praktijkvoorbeelden heeft hij het belang benadrukt van IEC 62443, de wereldwijd erkende normenreeks die als basis kan dienen voor een goed cyberbeveiligingsbeleid.


Wezenlijk onderdeel van die benadering is het verdelen van de verantwoordelijkheid over verschillende rollen. De asset owner, de integration service provider en de product supplier hebben elk een bepaalde aanpak om beveiligingsrisico's te voorkomen en te beheren. Deze rollen kunnen wisselen: in verschillende delen van de OT-keten kan iemand een andere rol hebben. Met een printplaat als voorbeeld heeft Joris duidelijk gemaakt hoe dit precies zit.


De gastheer van het webinar, Fabio is sinds mei dit jaar werkzaam bij itsme Breemes als accountmanager voor de regio Kempen en Noord-Limburg.


We hopen dat u terugkijkt en meeprofiteert van de kennis die het webinar te bieden heeft.

Partners van dit webinar:


De gidsen voor dit webinar zijn:

Joris van Tets


Joris van Tets zet zich vanuit de Kader Group in voor OT-Security als spreker. Met behulp van standaarden en certificeringen worden organisaties ondersteund in het verhogen van hun digitale weerbaarheid, zowel van directie tot werkvloer, als van leveranciersketen tot eindgebruiker. 

Fabio Sierra


Fabio is de host dit webinar. Hij werkt als accountmanager voor de regio Kempen en Noord-Limburg. Hij focust zich op het samenbrengen van zowel de technische als de commerciële kant bij vragen van klanten. Zijn doel hiermee is om een langdurige samenwerking op te bouwen met de zijn klanten.

 
Safety First landing page
Bekijk meer informatie op de Safety First pagina over onze partners, het laatste nieuws en evenementen!
Naar de Safety First pagina!
Voorkomen is beter dan stilstaan
Wat houdt de itsme FactoryScan met Siemens precies in?
Klik hier voor meer informatie
 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

  • NEWS
    19 apr. 2024
    News - Fluke - 87-V digitale multimeter
    Dankzij technologische vooruitgang kunnen nu nauwkeurige elektrische metingen worden uitgevoerd tijdens installatie en onderhoud met behulp van een digitale multimeter (DMM), waardoor technici problemen kunnen diagnosticeren die tot voortijdige uitval leiden.
    Lees verder
  • NEWS
    11 apr. 2024
    Leuze - Serie 5B fotocellen
    Voor het detecteren van de meest uiteenlopende objecten is soms een simpele oplossing denkbaar: een fotocel van Leuze met een scherpe prijs en een uitstekende performance!
    Lees verder
  • NEWS
    4 apr. 2024
    Siemens - Eindschakelaars en veiligheidsschakelaars
    SIRIUS 3SE eindschakelaars en veiligheidsschakelaars zorgen voor nauwkeurige detectie van bewegende delen rond machines en installaties. Of ze nu worden gebruikt om posities te detecteren of toetreding van bewegende machinedelen te beperken.
    Lees verder
  • NEWS
    22 feb. 2024
    Lapp - Fibre Optics - Baanbrekende oplossingen voor de industrie met glasvezelkabels van LAPP
    De digitale transformatie is niet te stoppen! Mobiele apps, slimme netwerken, tv & video on demand, telegeneeskunde, intelligente voertuigen, verkeersinformatie systemen, Industrie 4.0 - de behoefte aan krachtige glasvezelkabels om een betrouwbare breedband infrastructuur te creëren groeit voortdurend. De oplossing ligt in glasvezelkabels die grote datavolumes over lange afstanden kunnen transporteren.
    Lees verder

Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:

  • TESTIMONIAL
    19 apr. 2024
    Dymotec - Open lijnen in een ‘perfecte storm’
    Door Covid-19 en de wereldwijde componentenschaarste kwam de industrie in een ‘perfecte storm’ terecht. Industrieel automatiseerder Dymotec en Breemes hielden de telefoonlijnen continu open om met creativiteit en proactiviteit samen het schaarsteprobleem aan te pakken. Dymotec in Olen (B) legt zich toe op industriële automatisering in uiteenlopende sectoren, van food en farma tot logistiek en metaal. Het bedrijf bestaat dertig jaar en is in 2022 toegetreden tot de Jeco Energies-groep. Dymotec telt nu zo’n vijftig medewerkers en beschikt daarnaast over een flexibele schil met techniekers, programmeurs en projectengineers. Al sinds haar oprichting heeft de Kempense onderneming een relatie met (de voorgangers van) Breemes.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    15 feb. 2024
    Enduro - Compleet pakket voor het zware werk
    Enduro Softslings bouwt machines voor de eigen productie van ‘heavy lifting’ hijsbanden. Voor een nieuwe machine schakelde het itsme in voor het complete pakket: advies over de aandrijving, levering van componenten en programmering van de besturing. “We hebben het hele project in ruim een half jaar afgerond. Dat is snel voor zo’n bijzondere machine.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    17 jan. 2024
    Stimac - Goede technische support bij telkens wijzigende specificaties
    Als de omschrijving voor een automatiseringsproject vanaf het begin duidelijk is, dan is het voor de industrieel automatiseerder makkelijk om daar concrete invulling aan te geven. De praktijk is echter dat gaandeweg een project vaak nog specificaties wijzigen. Dat overkwam Stimac/SNK bij het ontwerpen van de besturingstechniek voor een tuinbouwmachine. Voor de problemen die daarbij opdoken, kwam itsme snel met een oplossing bij Stimac/SNK. “Als een klant ons belt, komen wij direct in actie. Dan is het fijn dat we zelf een leverancier als itsme hebben die ook meteen kan helpen.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    20 dec. 2023
    Innovatec - Broeden op betere inkoop
    Innovatec Hatchery Automation is vorig jaar een professionaliseringsslag voor het inkoopproces gestart. Het bedrijf ging met itsme in zee vanwege de technische kennis, de logistieke concepten en de intensieve contacten met fabrikanten. “We hadden eerst verkering, nu denken we erover om te gaan samenwonen.”
    Lees verder

Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:

  • TRAINING
    22 jul. 2022
    TIAP-NETWORK
    Ontwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
    Lees verder
  • TRAINING
    S5-SERVICE
    Na het volgen van deze module kan de cursist: Werken met het STEP5 BASIS-pakket: voorinstellingen maken; programma’s in de PLC laden; gebruik maken van standaard documentatiemogelijkheden; PLC-programma’s bekijken, analyseren en testen. Hardware testen; I/O kaarten adresseren; Zowel hard- als softwarematige fouten in SIMATIC S5 PLC’s herkennen en oplossen. Deze training richt zich op de PLC's S5-90U/95U/100U/115U/135U/155U.
    Lees verder
  • TRAINING
    SIMOTION-SERV
    Een ongeplande uitval van productiemachines kan hoge kosten veroorzaken. In deze cursus leert u hoe u het control systeem SIMOTION-D en het aandrijfsysteem SINAMICS S120 kunt gebruiken in het geval er een storing optreedt. De deelnemer zal in staat zijn om storingen snel te verhelpen en kleine aanpassingen in het besturingsprogramma door te voeren waardoor stilstandtijden tot een minimum worden beperkt. Tevens leren we met de software SIMOTION Scout de diagnosemeldingen te lezen en interpreteren. De praktische oefeningen worden uitgevoerd op een control systeem met SIMOTION-D, SINAMICS S120 Booksize en SIMATIC ET200S.
    Lees verder
  • TRAINING
    TIAP-Drives
    Na het volgen van deze workshop kan de cursist: Omgaan met Siemens SINAMICS G120 frequentieregelaars; Het toepassingsgebied herkennen en een frequentieregelaar inzetten; Een frequentieregelaar inbedrijfnemen en inregelen; Storingsanalyse uitvoeren met behulp van foutcodes.
    Lees verder