Webinar Machineveiligheid
Wat betekent de komende verordening voor jou?
Kunstmatige intelligentie die machines op hol doet slaan, het is nauwelijks nog sciencefiction te noemen. De machinerichtlijn van 2006 houdt nog geen rekening met de mogelijke gevaren van dit soort nieuwe technologieën. Per 19 juli 2023 zal mede daarom een nieuwe verordening de oude richtlijn vervangen.
De verordening vervangt de huidige wetgeving in alle EU-lidstaten. Omdat de veranderingen relatief snel worden doorgevoerd, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Weet op tijd wat voor jou relevant is in de nieuwe verordening en bekijk ons webinar over dit onderwerp.
Wat betekent de nieuwe definitie van ‘ingrijpende wijziging’ voor de CE-markering van een product? Hoe zit het nu met de NoBo-plicht voor gevaarlijke machines? Wat is er verder allemaal nieuw in verordening 2023/1230? 3 juli jongstleden werden vragen als deze beantwoord in ons webinar Machineveiligheid: de Nieuwe Verordening. We raden je aan om het terug te kijken.
Wim Vaasen is de spreker en het webinar wordt gehost door Niels Cornelissen, vestigingsmanager van itsme in Breda. Wim adviseert als eigenaar van TECplus al meer dan 25 jaar bedrijven over machineveiligheid en CE-markering. Hij kent alle hoeken en gaten van de oude richtlijn en de nieuwe verordening. Hij geeft antwoord op vragen over de veranderingen die op til zijn.
Partners van dit webinar:
De gidsen voor dit webinar zijn:
Wim Vaasen
Wim Vaasen is expert op het gebied van machineveiligheid en CE-markering. Bij waterschap Rivierenland heeft hij de machinerichtlijn bij nieuwbouw en renovaties geïmplementeerd. Zijn bedrijf TECplus is tevens gespecialiseerd in engineering management.
Niels Cornelissen
Niels Cornelissen is vestigingsmanager bij itsme in Breda. Met zijn jarenlange ervaring als technisch commercieel bedrijfskundige en brede interesse in logistieke en lean-oplossingen in de industriële automatisering voorziet hij klanten graag van maatgesneden oplossingen.
-
Sekisui AlveoLees verderSchuimproducent Sekisui Alveo heeft een grote fabriek in Roermond. Voor ondersteuning van productie en onderhoud staan verspreid over de diverse hallen magazijnen en uitgiftepunten met duizenden verschillende artikelen. Denk aan spare parts, persoonlijke beschermingsmiddelen en verbruiksartikelen. Het bedrijf werkt voor het beheer intensief samen met itsme, zoals recent bij de stapsgewijze invoering van vendor managed inventory (VMI) voor de grijpvoorraad aan mechanische artikelen.
-
IECLees verderVoor de besturing van de uitbreiding van een silopark deed engineering & constructiebedrijf IEC een beroep op Breemes. Doordat de elektrotechnische dienstverlener vanaf het begin bij de engineering werd betrokken, kon die voor zowel het laagspanningsdeel als de PLC-besturing slimme voorstellen doen. “We hebben mekaar altijd goed kunnen vinden en bij veranderingen zaten we met Breemes snel op één lijn.”
-
Heliox - Opgeladen voor leveringLees verderHeliox, ontwikkelaar en producent van laadsystemen voor elektrische bussen en vrachtwagens, werkte al met itsme toen de productie nog in Nederland plaatsvond. Inmiddels is de productie verplaatst naar Slowakije, Portugal en Moldavië, en vindt deze ook plaats in de VS. Vandaag de dag is itsme nog steeds de “onvervangbare” partner voor de levering van elektrotechnische componenten en kabelbomen.
-
BLOK System SupplyLees verderBlok System Supply en itsme onderhouden al vele jaren een intensieve relatie. Begin vorig jaar werd die verder verdiept met elektronische gegevensuitwisseling via het Smart Connected Supplier Network. “Het scheelt enorm veel tijd en vermindert het aantal fouten. We hebben automatisch altijd realtime informatie.” Op tijd voor persoonlijk contact wordt echter niet bespaard. “Dat maakt itsme juist een heel leuke partij om mee samen te werken.”
-
Siemens - Cybersecurity - Defense in DepthLees verderMet het concept “Defense in Depth” biedt Siemens een gelaagd beveiligingsmodel dat uitgebreide en diepgaande bescherming biedt voor industriële installaties. Dit concept is gebaseerd op de aanbevelingen van IEC 62443, de wereldwijd toonaangevende norm voor industriële cybersecurity.
-
Schneider Electric - Harmony signaalkolommenLees verderDe uitgebreide serie Harmony signaleringsproducten van Schneider Electric bestaat uit een assortiment bakens, signaalkolommen en meertonige sirenes. Deze signaleringsproducten zijn uitgerust met statusindicaties, stembegeleiding, instelbare licht- en geluidspatronen die tijdig attenderen op fouten en afwijkende statussen. Kenmerkend zijn eenvoudige montage, weinig onderhoud en de hoge beschermingsgraad.
-
Eaton - P1-40 lastscheidersLees verderEatons P1-40 lastscheiders overbruggen de kloof tussen de maximale nominale waarde van de vorige P1 (32 A) en de laagste nominale waarde van de bestaande P3 (63 A). Hierdoor is een hogere nominale stroom mogelijk in het compacte formaat van de P1. De nieuwe P1-40 lijn vormt dé ideale oplossing voor machinebesturing, automatisering, productielijnen, nooduitschakelingen en hoofdschakelaars.
-
Pilz - PSENopt en PSENopt IILees verderDe veiligheidslichtschermen PSENopt en PSENopt II van Pilz beschermen medewerkers en productiegoederen op een veilige, efficiënte en economische manier. Een onzichtbaar infrarood beschermingsveld beschermt de gevarenzones en maakt een optimale toegangsbeveiliging mogelijk.