text.skipToContent text.skipToNavigation
 

Schoon of hygiënisch? Ervaar de RVS-sensoren uit de 53C of 55C Serie van Leuze!


Er zijn nu eenmaal plaatsen waar je geen bacteriën wenst: overal waar voedsel en drank wordt geproduceerd en verpakt bijvoorbeeld. Leuze biedt sensoroplossingen voor het betrouwbaar detecteren van het vulniveau van waterige vloeistoffen in welke pot of fles dan ook. Door de hoge doorstralingscapaciteit kan dat ook bij bont gekleurde flessen of flessen met kunststof etiketten. Door een simpele aanbouw en sensorinstelling is er altijd goed gedoseerd! 
 

Ook als een ongelijkmatige voorkant van bv. kaas– of vleeswaren gezien moet worden, om deze daarna netjes te kunnen verpakken heeft Leuze de ervaring in huis: met een optische taster met een laserlijn is elke detectie exact en wordt een vloeiende procesvoortgang gegarandeerd en liggen de plakjes netjes in de tray: de randen van deze tray blijven schoon en er kan probleemloos hygiënisch geseald worden!


Zomaar twee oplossingen waarmee Leuze u verder helpt met hun ervaring en standaard sensoroplossingen in RVS. Veel uiteenlopende varianten zijn snel leverbaar, IO-Link is standaard: 

  • Reflectorfotocellen voor glas- en PET-herkenning of foliedetectie 
  • Laser-reflectorfotocellen voor herkenning van kleine onderdelen 
  • Zender-ontvanger systemen voor herkenning van waterige vloeistoffen en voor vulniveaucontrole 
  • Tasters met achtergrondonderdrukking met een kleine lichtvlek voor detectie van glanzende en gekleurde objecten met een structuur 
  • Tasters met achtergrondonderdrukking met een langgerekte lijn-lichtvlek, voor herkenning van transparante objecten, evenals van objecten met onderbrekingen, boringen en stansingen 
  • Tasters met achtergrondonderdrukking met elektronische tastafstandinstelling en meetwaarde-uitgifte via IO-Link 
  • Tasters met achtergrondonderdrukking met speciale V-optiek, voor herkenning van transparante, vlakke, spiegelende en hoogglanzende objecten, evenals deklagen van trays met spuiten of ampullen


Leuze: sensorspecialist voor detectie, identificatie, safety, optische datatransmissie en metende sensoren. Samen met Leuze helpt itsme u verder! 

Meer weten over (optische) sensoren in een hygiënische omgeving?

Vul het formulier in en we nemen contact met je op!
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

  • NEWS
    11 apr. 2024
    Leuze - Serie 5B fotocellen
    Voor het detecteren van de meest uiteenlopende objecten is soms een simpele oplossing denkbaar: een fotocel van Leuze met een scherpe prijs en een uitstekende performance!
    Lees verder
  • NEWS
    18 aug. 2023
    Leuze - Je ziet het niet maar hoort het wel!
    Ultrasone sensoren van Leuze: Veelzijdig, compact en gunstig geprijsd! Het 60-jarige jubileum geeft al aan dat Leuze een betrouwbare schakel is voor detecteren en signaleren in de industriële automatisering. Dat is mede ontstaan door vele patenten en de aanwezigheid in veel machines, langs transportbanen, in fabriekshallen en ga zo maar door. Naast de vele mogelijkheden met optische sensoren wilt Leuze vooral ook onderstrepen dat dit niet het enige is wat ze doen. Bijvoorbeeld de nieuwste aanvulling binnen het programma ultrasone sensoren is noemenswaardig: een compleet nieuwe serie schakelende en metende ultrasoon sensoren HTU 200 en DMU 200 die u helpt als een optische- of inductieve sensor het niet aan kan! Voorzien van IO-Link en beschikbaar in standaardlengte, maar ook vele “short body” vormen beschikbaar.
    Lees verder
  • NEWS
    10 jul. 2023
    Leuze - Ingepakt door Leuze!
    Of het nu om chocola, bier, vleeswaren, chemicaliën, kaas of stapels stenen gaat: het kan zo gek niet zijn of Leuze heeft wel ergens sensoren geplaatst die detecteren of het goed gaat.
    Lees verder
  • NEWS
    12 apr. 2023
    Leuze - handjes binnenboord!
    ELC veiligheidslichtschermen van Leuze: een economische, moderne oplossing en, niet onbelangrijk in deze tijden, snel leverbaar.
    Lees verder

Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:

  • TESTIMONIAL
    19 apr. 2024
    Dymotec - Open lijnen in een ‘perfecte storm’
    Door Covid-19 en de wereldwijde componentenschaarste kwam de industrie in een ‘perfecte storm’ terecht. Industrieel automatiseerder Dymotec en Breemes hielden de telefoonlijnen continu open om met creativiteit en proactiviteit samen het schaarsteprobleem aan te pakken. Dymotec in Olen (B) legt zich toe op industriële automatisering in uiteenlopende sectoren, van food en farma tot logistiek en metaal. Het bedrijf bestaat dertig jaar en is in 2022 toegetreden tot de Jeco Energies-groep. Dymotec telt nu zo’n vijftig medewerkers en beschikt daarnaast over een flexibele schil met techniekers, programmeurs en projectengineers. Al sinds haar oprichting heeft de Kempense onderneming een relatie met (de voorgangers van) Breemes.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    15 feb. 2024
    Enduro - Compleet pakket voor het zware werk
    Enduro Softslings bouwt machines voor de eigen productie van ‘heavy lifting’ hijsbanden. Voor een nieuwe machine schakelde het itsme in voor het complete pakket: advies over de aandrijving, levering van componenten en programmering van de besturing. “We hebben het hele project in ruim een half jaar afgerond. Dat is snel voor zo’n bijzondere machine.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    17 jan. 2024
    Stimac - Goede technische support bij telkens wijzigende specificaties
    Als de omschrijving voor een automatiseringsproject vanaf het begin duidelijk is, dan is het voor de industrieel automatiseerder makkelijk om daar concrete invulling aan te geven. De praktijk is echter dat gaandeweg een project vaak nog specificaties wijzigen. Dat overkwam Stimac/SNK bij het ontwerpen van de besturingstechniek voor een tuinbouwmachine. Voor de problemen die daarbij opdoken, kwam itsme snel met een oplossing bij Stimac/SNK. “Als een klant ons belt, komen wij direct in actie. Dan is het fijn dat we zelf een leverancier als itsme hebben die ook meteen kan helpen.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    20 dec. 2023
    Innovatec - Broeden op betere inkoop
    Innovatec Hatchery Automation is vorig jaar een professionaliseringsslag voor het inkoopproces gestart. Het bedrijf ging met itsme in zee vanwege de technische kennis, de logistieke concepten en de intensieve contacten met fabrikanten. “We hadden eerst verkering, nu denken we erover om te gaan samenwonen.”
    Lees verder

Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden: