text.skipToContent text.skipToNavigation


Geluk bij een ongeluk​​​​​​​​​​​​​​


​​​​​​​​​​​​​​De nieuwe onderbrekingsvrije voeding QUINT DC-UPS kan in bestaande industriële netwerken worden geïntegreerd en zorgt dat installaties ook bij een netuitval zonder onderbreking blijven functioneren. Dankzij de geïntegreerde interface voor PROFINET, EtherNet/IP, EtherCAT OF USB is de voeding flexibel en eenvoudig aan het netwerk te koppelen. De voeding is leverbaar met alle netwerktechnologieën in elk van de vier vermogensklassen 5 A, 10 A, 20 A en 40 A.
 

Het intelligente Battery Management System met IQ-Technology zorgt voor een optimale benutting van de energiebuffer. De technologie voorkomt uitval door de preventieve analyse van bedrijfs- en accustatussen zoals de verwachte resterende levensduur van de energiebuffer (State of Health) en de actuele laadtoestand van de buffer (State of Charge). Dit maakt de planning voor het vervangen van de accu mogelijk aan de hand van de verwachte levensduur in maanden. Door de automatische accuherkenning worden aangesloten accutypen automatisch herkend en de aangepaste laadkarakteristiek maximaliseert de levensduur van de energiebuffer. De krachtige acculader zorgt met wel 5 A dat de energiebuffer zo snel mogelijk weer is opgeladen. Door de hoge accucapaciteiten zijn lange buffertijden mogelijk en dit waarborgt een continue beschikbaarheid van de installatie. 
 

Door de geïntegreerde interfaces is energiemonitoring, functiebewaking, parametrering van de apparaten en het uitschakelen van de installatie op elk moment en locatie-onafhankelijk mogelijk. De bewaking van uitgangsstroom en -spanning alsmede het handmatig in- en uitschakelen van de installatie verhoogt de efficiëntie van systemen. De koudestartfunctie BAT-START start de voeding ook zonder ingangsspanning. Hierdoor zijn de functietest en de inbedrijfstelling zonder netaansluiting mogelijk. Met de SFB-Technology, die gedurende 15 ms het zesvoudige van de nominale stroom levert, worden standaard instal​​​​​​​latieautomaten selectief aangesproken terwijl parallel aangesloten verbruikers blijven functioneren. Met een breedte van 35 tot 47 mm en een hoogte van 130 mm zijn de onderbrekingsvrije voedingen zeer ruimtebesparend in de schakelkast te monteren.​​​​​​​

​​​​​​​​​​​​​​
​​​​​​​


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ 

 
 
 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

  • NEWS
    21 mrt. 2024
    Phoenix Contact - HEAVYCON
    Met HEAVYCON Click-in monteren contactblokken eenvoudig, betrouwbaar en zonder gereedschap in EVO- en STANDAARD-connectorbehuizingen. De hoorbare en voelbare “klik” bevestigt de snelle installatie. 
    Lees verder
  • NEWS
    18 mrt. 2024
    Murr - Compacte Besturings- en Signaleringsmodules
    Compact, flexibel en eenvoudig te installeren – zo kunnen de nieuwe compacte besturings- en signaleringsmodules worden beschreven, waarmee Murrelektronik zijn assortiment van drukknoppen met standaard M12 aansluiting voor elektrische installaties uitbreidt.
    Lees verder
  • NEWS
    13 mrt. 2024
    Wago - Collecteer energiedata met WAGO Power Quality- en MID-modules
    Ontdek meer over de Power Quality en MID-modules van WAGO. Deze modules bieden fabrikanten nauwkeurige metingen en diepgaande analyses van energie, waardoor ze een solide basis leggen voor voorspellende onderhoudssystemen die storingen kunnen identificeren nog voordat ze optreden.
    Lees verder
  • NEWS
    7 mrt. 2024
    ABB - De volgende generatie industriële modulaire automaten
    Ontdek een nieuw niveau van prestaties, efficiëntie en veiligheid met de S300P industriële modulaire automaten. De serie vervangt de bestaande S200P-serie en biedt tal van nieuwe functionaliteiten. De S300P zorgt voor betrouwbare bescherming bij veeleisende toepassingen in industriële installaties, heavy duty OEM, marine, datacenters, batterij-oplaadsystemen. Met een hoge kortsluitvastheid van 25 kA over de volledige serie (0,2 A-63 A) wordt veiligheid verbeterd en downtime verminderd.
    Lees verder

Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:

  • TESTIMONIAL
    15 feb. 2024
    Enduro - Compleet pakket voor het zware werk
    Enduro Softslings bouwt machines voor de eigen productie van ‘heavy lifting’ hijsbanden. Voor een nieuwe machine schakelde het itsme in voor het complete pakket: advies over de aandrijving, levering van componenten en programmering van de besturing. “We hebben het hele project in ruim een half jaar afgerond. Dat is snel voor zo’n bijzondere machine.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    29 nov. 2023
    Azteq - Warme samenwerking voor thermische zonne-energie
    Azteq streeft naar een Europese revolutie in groene warmtetechnologieën op industriële schaal en ontwikkelt daarvoor zonnewarmtesystemen. De Belgische start-up werkt in projecten samen met technische dienstverleners, die op hun beurt Breemes inschakelen voor advies en levering van componenten. Voor een groot project in Sevilla lagen er uitdagingen ten aanzien van de levertermijn van de decentrale PLC’s en de communicatie daartussen in de uitgestrekte installatie.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    22 nov. 2023
    BMI - Ontzorgen door drives in kaart te brengen
    Bij RBB draait de productie van betondakpannen op drives die grotendeels van Danfoss komen en tot wel twintig jaar oud zijn. Breemes, zusterbedrijf van itsme, evalueerde hun status en deed aanbevelingen voor onderhoud, vervanging en standaardisatie. Zo ontzorgde de leverancier zijn klant RBB met een hogere efficiëntie qua reservevoorraad drives en energieverbruik in productie – en uiteindelijk een betere nachtrust.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    15 nov. 2023
    Vicoma - Virtual reality levert werkelijk verlichtingswinst op
    Een lichtplan kan er op papier of scherm mooi uitzien, uiteindelijk telt wat de verlichting in het echt doet. Virtual reality kan helpen om daar vooraf al een goede indruk van te krijgen. Adviseur Vicoma en verlichtingsexpert itsme bewijzen het in een project voor de Koninklijke Marine. “Binnen zeven minuten waren ze eruit: ‘Zo willen we het hebben.’”
    Lees verder

Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:

  • TRAINING
    22 jul. 2022
    TIAP-NETWORK
    Ontwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
    Lees verder
  • TRAINING
    FREQ-FC300
    Na het volgen van deze workshop kan de cursist: Omgaan met frequentieregelaars FC300 van het merk Danfoss; Het toepassingsgebied herkennen en een frequentieregelaar inzetten; Een frequentieregelaar inbedrijfnemen en afstellen.
    Lees verder
  • TRAINING
    Modbus
    Deze workshop heeft als doel de cursisten wegwijs te maken in de opbouw van een Modbus-telegram en inzicht te verschaffen in de configuratie en het onderhoud van een Modbus-koppeling. • De opbouw van de communicatieprotocollen binnen Modbus kunnen begrijpen. • De verschillen leren kennen tussen Modbus RTU en STCP. • De connectie kunnen opbouwen tussen 2 Modbus-deelnemers. • De verschillen begrijpen tussen Master/Slave en Server/Client opzet. • De verschillende functies binnen Modbus kunnen gebruiken. • De libraries van Siemens Modbus kunnen toepassen. • Modbus kunnen implementeren op Siemens PLC, S7-300/400 en S7-1200/1500. Deze cursus is sterk praktijkgericht: al vrij snel wordt de cursist geconfronteerd met de uitdaging 'hoe laat ik de componenten met elkaar communiceren via Modbus'.
    Lees verder
  • TRAINING
    PCS7-OPE
    Procesmensen krijgen een beter inzicht over de middelen die ze ter beschikking hebben om een proces te regelen en Operatoren krijgen meer feeling met het bedienen van faceplates en regelparameters. Hiermee kan men een beter beeld vormen van het gehele PCS7 systeem.
    Lees verder