text.skipToContent text.skipToNavigation

Een diepgaande benadering van cyberbeveiliging


Cyberbeveiligingsrisico's minimaliseren: zorg voor digitale veerkracht van uw activiteiten met Schneider Electric


Nieuwe digitale technologieën openen de deur naar meer geavanceerde, kosteneffectieve methoden voor het ontwerpen, bedienen en onderhouden van fabrieksapparatuur. Naarmate de digitale transformatie steeds meer industriële activiteiten beïnvloedt, speelt geavanceerde connectiviteit een belangrijke rol bij het verbeteren van de operationele efficiëntie. Naast nieuwe kansen brengt meer connectiviteit ook nieuwe uitdagingen en vergroot het de kwetsbaarheid. Om deze toenemende kwetsbaarheid en dreiging van cyberaanvallen beter te beheren zijn de meeste industriële bedrijven het belang gaan inzien van een cyberbeveiligingsstrategie om zichzelf beter beschermen. Kunt u uw bedrijf beschermen en toch nieuwe technologieën omarmen waarmee u kunt groeien en de best mogelijke resultaten kunt leveren? Met Schneider Electric kunt u dat.


Digitale transformatie en het beheren van cyberbeveiligingsrisico’s werken samen 

Bij projecten voor de inzet van slimme machines waarbij er verbinding wordt gemaakt met het internet of externe netwerken, moeten ook potentiële problemen op het gebied van cyberbeveiliging worden aangepakt. Digitale transformatie en cyberbeveiliging zijn voor 100% met elkaar verbonden. Om deze reden moeten fabriekseigenaren en machinebouwers oppassen dat ze niet met het een doorgaan zonder het ander. Het is aan elke organisatie om te begrijpen waar kwetsbaarheden liggen binnen hun systemen en operaties. 


De drie pijlers van cyberbeveiliging

Elke cyberbeveiligingsstrategie is zo sterk als de zwakste schakel. Daarom is het van fundamenteel belang om risico's vast te stellen en te beperken door normen en goede praktijken toe te passen in de hele verdedigingslinie, die mensen, processen en technologie moet integreren.

Mensen – sterke cyberbeveiliging vereist opgeleide en bewuste werknemers. In veel gevallen zijn uw werknemers uw eerste en laatste verdedigingslinie. Een cruciaal element op dit gebied is het creëren en het communiceren van een bedrijfsbrede beveiligingscultuur, bevorderd door continue training.

Processen – om cyberrisico’s te identificeren en te elimineren is het belangrijk om goede processen en beleidslijnen vast te stellen en deze na te leven. Bedrijven moeten beginnen met consistente en regelmatige risico- en dreigingsanalyses.

Technologie – uw cyberbeveiliging is slechts zo sterk als de technologie die wordt ingezet om uw operaties te beheren en te controleren. Dit aspect heeft alles te maken met het beschermen van wat uw bedrijf ontwikkelt, maar ook om ervoor te zorgen dat de technologie van uw leveranciers in de toeleveringsketen veilig is.  


Cybersecurity op elk niveau

Bij Schneider Electric is beveiliging standaard ingebouwd in zijn leverancier-neutrale, open en plug-and-play IoT-platform: EcoStruxure. Het EcoStruxure platform van Schneider Electric biedt krachtige digitale oplossingen en volledige OT/ IT-integratie voor de industrie. Het platform omvat een combinatie van slimme via ethernet verbonden producten, krachtige en schaalbare besturings- en controlesystemen en een op open standaarden gebaseerd portfolio van software, apps en analyse tools die zorgen voor een naadloze integratie van machines en processen in de IT-laag. End-to-end cyberbeveiliging ondersteunt toepassingen en gegevensanalyse, geïntegreerd in deze lagen, die IT- en OT-apparatuur, software en diensten samenvoegen.

Een diepgaande benadering van cyberbeveiliging

Industriële bedrijven verwachten dat de producten die zij kopen alles bevatten wat nodig is om de risico’s van cyberbeveiliging te beperken. Maar de producten alleen zijn slechts een beginpunt. De wijze waarop de systemen worden geïmplementeerd en geïntegreerd op de fabrieksvloer is ook cruciaal. Zodra de systemen operationeel zijn, moeten vele andere aspecten in aanmerking worden genomen als onderdeel van de algemene werking, afhankelijk van uw risicobeoordeling. Deze variëren van eenvoudige firewalls tot netwerksegregatie en testen. Een effectieve cyberbeveiliging omvat uw gehele OT-omgeving, van producten en systemen tot en met diensten. 


Onze best-in-class oplossingen voor het beveiligen van uw digitale transformatie

Schneider Electric zet zich in om oplossingen te bieden die uw behoeften aan cyberbeveiliging in alle soorten bedrijven en bedrijfstakken ondersteunen. Bij de ontwikkeling van onze producten en de implementatie van onze oplossingen passen we een rigoureuze mentaliteit, beleidslijnen en methodologieën toe. 

Bekwame en gecertificeerde professionals bieden specifieke diensten om u te helpen uw risico's te beoordelen, cyberspecifieke oplossingen te implementeren en uw verdediging in de loop der tijd op uw locatie te onderhouden.

Advies – onze cyberbeveiligingsadviseurs ondersteunen bij het beoordelen en herzien van uw systemen om hiaten en risico’s te ontdekken, eventuele beveiligingsmalversaties aan het licht te brengen, de beveiligingscompetenties van uw personeel te beoordelen, het bieden van noodhulpdiensten en meer.

Ontwerp en implementatie – met inzicht in uw unieke behoeften, eisen en kennis van best practices en industrienormen, kunnen onze engineers een effectieve beveiligingsarchitectuur ontwerpen, ontwikkelen en implementeren. Wij helpen uw kritieke infrastructuur te beschermen door middel van een diepgaande benadering van cyberbeveiliging die kan worden aangepast aan uw behoeften, van elementaire SL-1 compliance tot een allesomvattende oplossing.

Monitoring – de cyberbeveiligingsoplossingen worden gecontroleerd om bedreigingen te detecteren, patches toe te passen evenals het garanderen van de vlotte werking van apparaten en het systeem als geheel.

Onderhoud – het is van cruciaal belang om uw cyberbeveiliging continue te herzien en bij te werken. Wij werken met uw team om ervoor te zorgen dat uw systemen en vaardigheden up-to-date zijn en regelmatig worden getest om uw veiligheid en gemoedsrust te maximaliseren.

Opleiding – mensen zijn het belangrijkste element in voortdurende en effectieve cyberbeveiliging. Het ontwerpen en leveren van effectieve training voor verschillende rollen in uw organisatie is van cruciaal belang. Van basisbewustzijn tot vaardigheden op expertniveau, ons team kan u helpen de cyberbeveiligingscultuur van uw bedrijf te ontwikkelen door het ontwerpen en leveren van een reeks trainingen en opleidingen.


Oplossingen op het gebied van cyberbeveiliging

De oplossingen die we ontwerpen en implementeren zijn flexibel en aangepast aan uw specifieke behoeften en eisen. De meest kritieke cyberbeveiliging oplossingen worden gedefinieerd in vier categorieën.

Toestemming - beheer de toegang tot apparatuur, systemen en informatie door middel van netwerk en fysieke controles.

Beschermen - implementeren van specifieke controles als onderdeel van de operationele systemen voor continue bescherming.

Detecteren - toezicht houden op de operationele omgeving om bedreigingen op te sporen en door te geven.

Reageren - procedures en systemen ontwikkelen ter ondersteuning van een snelle reactie op cyberincidenten om aanvallen in te dammen en te beperken.


Cybersecurity assessment via Schneider Electric

Of u nu niet zeker weet waar u moet beginnen, of hulp nodig heeft bij de implementatie van een cyberbeveiligingsstrategie, onze ervaren en gekwalificeerde experts kunnen u helpen uw cyberbeveiligingsuitdagingen aan te pakken met oplossingen die passen bij uw behoeften. Wanneer fabriekseigenaren en machinebouwers validatie van hun cyberbeveiligingsaanpak nodig hebben, heeft Schneider Electric de kennis om hen bij te staan en te begeleiden. 

Het voltooien van een cybersecurity assessment is de eerste stap in het opbouwen van een betrouwbaar en robuust cyberbeveiligingsprogramma en moet het uitgangspunt zijn bij het toepassen van cyberbeveiligingseisen in een operationele technologische (OT) omgeving. 

Onze diensten op het gebied van cyberbeveiligingsbeoordeling bieden klanten inzicht in hun cyberbeveiliging door hiaten en belangrijke risicogebieden te identificeren die moeten worden verholpen. Bovendien biedt onze dienst gerichte aanbevelingen en een concreet stappenplan om uw cyberbeveiligingsdoelstellingen te bereiken. De cyberbeveiliging assessment van Schneider Electric wordt uitgevoerd conform best practices en standaarden in de branche zoals IEC 62443, NERC CIP, CFATS en ISO27001.


Meer weten over de cybersecurity assessment? Download de datasheet.


 
 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

  • NEWS
    22 apr. 2024
    Rittal - VR-sokkel
    Duik in de wereld van het VX-sokkel plintsysteem – een opvolger die jouw kastopstelling naar een hoger niveau tilt. Meer stabiliteit, maar ook een vlekkeloze installatie. Ervaar de evolutie van jouw werkruimte vandaag nog! Rittal streeft ernaar zijn producten voortdurend te verfijnen en te verbeteren. Als onderdeel van dit proces is het VX-sokkel plint systeem opnieuw ontworpen is dit product sinds 1 maart 2024 verkrijgbaar.
    Lees verder
  • NEWS
    22 apr. 2024
    Siemens - SINAMICS G220 frequentieregelaar nu ook in IP55
    Naast de eerder vrijgegeven IP20 variant van de SINAMICS G220 frequentieregelaar, is nu ook de IP55 versie van deze innovatieve regelaar leverbaar. Deze uitvoering is standaard voorzien van gecoate printplaten waarmee de regelaar ook buiten de schakelkast goed bestand is tegen agressieve invloeden in een zwaar industriële omgeving. Optioneel kan ook een op de behuizing gemonteerde werkschakelaar worden geleverd waarmee zonder overige externe componenten een veilige afschakeling van de spanning wordt gegarandeerd.
    Lees verder
  • NEWS
    19 apr. 2024
    News - Fluke - 87-V digitale multimeter
    Dankzij technologische vooruitgang kunnen nu nauwkeurige elektrische metingen worden uitgevoerd tijdens installatie en onderhoud met behulp van een digitale multimeter (DMM), waardoor technici problemen kunnen diagnosticeren die tot voortijdige uitval leiden.
    Lees verder
  • NEWS
    17 apr. 2024
    Pilz - PSENmlock mini en PSENslock 2
    Bij de beveiliging van afschermingen moet er afhankelijk van de toepassing rekening worden gehouden met de meest uiteenlopende factoren, zoals het hek type, de desbetreffende inbouwsituatie en het specifieke gebruik. Pilz breidt hiervoor zijn assortiment op het gebied van veiligheidsvergrendelingen uit met meteen twee nieuwe sensoren: PSENmlock mini voor ruimte kritische toepassingen en PSENslock 2
    Lees verder

Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:

  • TESTIMONIAL
    19 apr. 2024
    Dymotec - Open lijnen in een ‘perfecte storm’
    Door Covid-19 en de wereldwijde componentenschaarste kwam de industrie in een ‘perfecte storm’ terecht. Industrieel automatiseerder Dymotec en Breemes hielden de telefoonlijnen continu open om met creativiteit en proactiviteit samen het schaarsteprobleem aan te pakken. Dymotec in Olen (B) legt zich toe op industriële automatisering in uiteenlopende sectoren, van food en farma tot logistiek en metaal. Het bedrijf bestaat dertig jaar en is in 2022 toegetreden tot de Jeco Energies-groep. Dymotec telt nu zo’n vijftig medewerkers en beschikt daarnaast over een flexibele schil met techniekers, programmeurs en projectengineers. Al sinds haar oprichting heeft de Kempense onderneming een relatie met (de voorgangers van) Breemes.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    15 feb. 2024
    Enduro - Compleet pakket voor het zware werk
    Enduro Softslings bouwt machines voor de eigen productie van ‘heavy lifting’ hijsbanden. Voor een nieuwe machine schakelde het itsme in voor het complete pakket: advies over de aandrijving, levering van componenten en programmering van de besturing. “We hebben het hele project in ruim een half jaar afgerond. Dat is snel voor zo’n bijzondere machine.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    17 jan. 2024
    Stimac - Goede technische support bij telkens wijzigende specificaties
    Als de omschrijving voor een automatiseringsproject vanaf het begin duidelijk is, dan is het voor de industrieel automatiseerder makkelijk om daar concrete invulling aan te geven. De praktijk is echter dat gaandeweg een project vaak nog specificaties wijzigen. Dat overkwam Stimac/SNK bij het ontwerpen van de besturingstechniek voor een tuinbouwmachine. Voor de problemen die daarbij opdoken, kwam itsme snel met een oplossing bij Stimac/SNK. “Als een klant ons belt, komen wij direct in actie. Dan is het fijn dat we zelf een leverancier als itsme hebben die ook meteen kan helpen.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    20 dec. 2023
    Innovatec - Broeden op betere inkoop
    Innovatec Hatchery Automation is vorig jaar een professionaliseringsslag voor het inkoopproces gestart. Het bedrijf ging met itsme in zee vanwege de technische kennis, de logistieke concepten en de intensieve contacten met fabrikanten. “We hadden eerst verkering, nu denken we erover om te gaan samenwonen.”
    Lees verder

Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:

  • TRAINING
    22 jul. 2022
    TIAP-NETWORK
    Ontwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
    Lees verder
  • TRAINING
    TIAP-Drives
    Na het volgen van deze workshop kan de cursist: Omgaan met Siemens SINAMICS G120 frequentieregelaars; Het toepassingsgebied herkennen en een frequentieregelaar inzetten; Een frequentieregelaar inbedrijfnemen en inregelen; Storingsanalyse uitvoeren met behulp van foutcodes.
    Lees verder
  • TRAINING
    TIAP-MOTION
    Cursist kan na deze cursus/workshop zelfstandig: Een motion control project opzetten. Een basis motion control applicatie programmeren.
    Lees verder
  • TRAINING
    TIAP-MULTI
    Opzetten van een Multiuser Server; Multiuser project gebruiken in TIA Portal; Inbedrijfstellen vanuit Multiuser; Project Library in Multiuser.
    Lees verder