Siemens - SINAMICS G220 frequentieregelaar nu ook in IP55
Naast de eerder vrijgegeven IP20 variant van de SINAMICS G220 frequentieregelaar, is nu ook de IP55 versie van deze innovatieve regelaar leverbaar. Deze uitvoering is standaard voorzien van gecoate printplaten waarmee de regelaar ook buiten de schakelkast goed bestand is tegen agressieve invloeden in een zwaar industriële omgeving. Optioneel kan ook een op de behuizing gemonteerde werkschakelaar worden geleverd waarmee zonder overige externe componenten een veilige afschakeling van de spanning wordt gegarandeerd.
Wanneer frequentieregelaars buiten de besturingskast worden geplaatst zijn IP55 behuizingen vaak vereist. Soms zijn hierbij ook lange kabels nodig tussen de regelaar en de motor. Omdat de G220 regelaars standaard worden voorzien van een geïntegreerde DC link smoorspoel is het mogelijk om zonder externe filters tot 150 meter motorkabel te gebruiken in een C2 omgeving.
Voor de bediening en diagnose wordt de Sinamics G220 standaard voorzien van een SDI, Smart Drive Interface, het operator panel aan de voorzijde van de regelaar. Dit kleine kleurendisplay geeft alle informatie om via dit paneel de regelaar in werking te zetten. Optioneel kan een SDI Pro worden toegepast, dit is een groter display voor meer gebruiksgemak die direct op de IP55 varianten gemonteerd kan worden.
Ook in de procesindustrie waar, vanwege de ATEX-richtlijn, geregeld explosieveilige motoren worden toegepast bieden de G220 regelaars uitkomst. Normaliter is hier, vanwege de veiligheid, namelijk een separaat ATEX-gecertificeerd thermistorrelais nodig naast de frequentieregelaar.
De G220 regelaars kunt u echter uitbreiden met een ATEX-gecertificeerd Smart Motor Temperature module die u eenvoudig in de regelaar plugt. Dankzij deze uitbreidingsmodule is het mogelijk om motoren in explosieveilige omgevingen aan te sturen zonder externe componenten.
Daarnaast is de SINAMICS G220 geschikt voor S2 redundantie. Hiermee kan in kritieke situaties een tweede PLC de procesbesturing automatisch overnemen wanneer een besturingsfout of storing in de primaire PLC optreedt, ook wel Bumpless Switchover genoemd.
Bijvoorbeeld bij een machines in voedselverwerkende, farmaceutische- of chemische industrie is dit van belang. Een storing kan hier namelijk grote consequenties hebben waarbij complete batches worden vernietigd of een fabriek geheel moet worden gereinigd.
Met behulp van de Startdrive optie binnen TIA Portal kan de regelaar direct worden geconfigureerd binnen het automatiseringsplatform van Siemens. De regelaar wordt zo een integraal onderdeel in uw automatiseringsproject en kan samen met de PLC, HMI, motorstarters en andere componenten in één softwareomgeving worden geconfigureerd.
Om de Time to Market van machines en applicaties zo kort mogelijk te houden kan binnen TIA Portal met DriveSim Advanced een zogenaamde Digital Twin worden gecreëerd van de regelaar. Uw applicatie kan hiermee worden getest zonder dat hier al een fysieke machine en regelaar voor nodig is. Aan de hand van het bewegingsprofiel en ingegeven belasting worden motor en machine gesimuleerd. Eventuele fouten komen zo snel boven water en aanpassingen zijn te maken zonder fysieke wijzigingen door te moeten voeren.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:
-
Siemens - Cybersecurity - Defense in DepthLees verderMet het concept “Defense in Depth” biedt Siemens een gelaagd beveiligingsmodel dat uitgebreide en diepgaande bescherming biedt voor industriële installaties. Dit concept is gebaseerd op de aanbevelingen van IEC 62443, de wereldwijd toonaangevende norm voor industriële cybersecurity.
-
Siemens - SIRIUS 3RC7 ILMLees verderMet de SIRIUS 3RC7 intelligente linkmodule (ILM) biedt Siemens nu een snelle en gemakkelijke manier om volledige datatransparantie tot op veldniveau te verkrijgen door conventionele motorstarters intelligent te maken. De plug-and-play uitbreidingsmodule combineert informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) met minimale installatie- en inbedrijfstellingsinspanning. Dit betekent dat de beschikbare gegevens van verbruikers in het veld efficiënt kunnen worden gebruikt.
-
Siemens - Schaalbare en Flexibele VeiligheidsconceptenLees verderSiemens biedt een digitale workflow die helpt bij elke stap van een veilig machineontwerp. Door een geïntegreerde toolketen—van risicobeoordeling en veiligheidsevaluatie tot hardware selectie, engineering en validatie—wordt het proces gestroomlijnd en worden documentatie-inspanningen geminimaliseerd.
-
News - Siemens - SIRIUS 8WD46 signaalzuilLees verderHoge systeembeschikbaarheid en efficiënte engineering met deze flexibele signaalzuil. Elk segment individueel configureerbaar. Siemens heeft haar portfolio van SIRIUS 8WD4 signaalzuilen verder uitgebreid met een nieuwe high-performance signaalzuil, die standaard elektronisch configureerbaarheid is. Waardoor hij bijzonder eenvoudig kan worden aangepast aan individuele toepassingswensen.
Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:
-
IECLees verderVoor de besturing van de uitbreiding van een silopark deed engineering & constructiebedrijf IEC een beroep op Breemes. Doordat de elektrotechnische dienstverlener vanaf het begin bij de engineering werd betrokken, kon die voor zowel het laagspanningsdeel als de PLC-besturing slimme voorstellen doen. “We hebben mekaar altijd goed kunnen vinden en bij veranderingen zaten we met Breemes snel op één lijn.”
-
TR Service - Future-proof laagspanningspaneelLees verderTR-Service verzorgt industrieel onderhoud met inzet van alle disciplines, van elektrisch en mechanisch tot hydraulisch en pneumatisch. Met ondersteuning van Breemes installeerde het bedrijf een groot laagspanningspaneel. “Nadat ik met hen mijn summiere plan had besproken, besloot ik het gewoon te gaan doen”, vertelt directeur-eigenaar Raoul Tielens. Op suggestie van Breemes is het paneel future-proof gemaakt door het voor te bereiden op power monitoring.
-
Kusters - Gewicht in de schaal leggenLees verderKusters zocht voor zijn machines voor ontwaarding van bankbiljetten een weegoplossing die eenvoudig was te integreren in de Siemens-besturing. Via itsme kwamen ze in contact met de juiste kennisdragers bij Siemens. “Voor ons als Kusters is itsme naast leverancier ook een kennisbron, waarmee we bepaalde onderdelen en processtappen co-engineeren, zoals dit weegsysteem.”
-
Van de Kar - Meer efficiëntie en diepgang met maatwerktrainingLees verderVan de Kar Elektrotechniek heeft al vanaf de start in 2003 een relatie met itsme, voor de levering van materialen en ook voor Siemens-trainingen. Dit voorjaar werd er voor het eerst bedrijfsintern een maatwerktraining gegeven. “Dat is efficiënter. Onze jongens hebben al een bepaalde achtergrond, waardoor ze basiszaken kunnen overslaan en op specifieke onderdelen juist meer diepgang kunnen maken.”
Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:
-
PROFINET CPNELees verderWaar de Certified PROFINET Installer zich concentreert op het fysieke netwerk, gaat de Certified PROFINET Engineer dieper in op het protocol en de configuratie van het netwerk.
-
PROFIBUS CPELees verderWaar de Certified PROFIBUS Installer zich concentreert op het fysieke netwerk, gaat de Certified PROFIBUS Engineer dieper in op het protocol en de configuratie van het netwerk.
-
WinCC-SCADA2Lees verderDeze training behandelt de gevorderde elementen van WinCC SCADA
-
PCS7-SAFE V9Lees verderBegrijpen en configureren van de Safety matrix en programmeren van de veiligheidsfuncties binnen PCS7.