text.skipToContent text.skipToNavigation


Fluorescentie maakt plaats voor LED!

Nieuw licht vanuit Brussel

 

Uitfasering en richtlijnen

De RoHS-richtlijn van de Europese Unie beperkt het gebruik van bepaalde schadelijke stoffen in elektrische en elektronische apparatuur, zoals het gebruik van kwik in verlichtingsproducten. De oude richtlijn bevatte uitzonderingen voor een reeks producten die nu zijn herzien door de Europese Commissie - met grote consequenties voor fluorescente verlichtingsproducten.



Daarnaast, faseert SLR  (de Ecodesign-richtlijn, van kracht sinds september 2021) ook producten uit die niet voldoen aan de efficiëntierichtlijnen. Samen helpen deze richtlijnen bij het beschermen van het milieu en de volksgezondheid door klimaatvriendelijke en duurzame verlichting te verplichten.

De SLR legt naast energie-efficiency ook andere functionele eisen op. Denk hierbij aan het stand-by vermogen van voorschakelapparatuur. Of aan TLA: Temporal Light Artefacts, zoals de Pst (meetgrootheid voor flicker) en SVM (meetgrootheid voor stroboscopie) van lichtbronnen.





Leveranciers van producten

Fabrikanten, importeurs etc. van de betreffende producten gaan zélf aangeven welke producten door deze verordening uit hun portfolio zullen gaan verdwijnen en welke alternatieven daarvoor in de plaats zullen komen. Daarnaast vereist de Single Lighting Regulation ook dat fabrikanten, importeurs etc. van de betreffende producten, informatie verstrekken over de vervangbaarheid of niet-vervangbaarheid van lichtbronnen en voorschakelapparatuur. Ook moeten ze aangeven of vervanging door gekwalificeerde personen moet worden uitgevoerd, of dat eindgebruikers zelf vervanging mogen uitvoeren.

Wat betekent dit voor jou

Wil je weten wat deze verordeningen in jouw concrete situatie betekenen? 

Aarzel niet en neem contact op met een van de specialisten van itsme.  Wij kunnen de “itsme-Factory-Scan” uitvoeren om je op weg te helpen. 

 

Vraag nu de itsme Factory Scan aan en ontvang gratis de brochure; Licht vernieuwen naar Led

 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

  • NEWS
    17 mei 2024
    Eaton - Signaalzuil compact
    Eaton introduceert de meest recente innovatie op gebied van visuele akoestische signalering: de Signaalzuil Compact. Dit eenvoudige product biedt hoge zicht- en hoorbaarheid voor een hele reeks aan toepassingen. De zuil combineert de hoogst beschikbare industriële functionaliteit met kwaliteit en een strak compact design.
    Lees verder
  • NEWS
    6 mei 2024
    Festo - Proportioneel drukregelventiel VPPI
    Bij het proportionele drukregelventiel VPPI worden alle nominale afmetingen direct aangestuurd; zonder de noodzaak van stuurventielen of voortrappen. Door het drukcompenserende element regelt het ventiel dynamische en nauwkeurig; ook bij de grotere nominale afmetingen. De krachtige en wrijvingsarme voice coil maakt de VPPI hoogdynamisch. De geïntegreerde positieregelaar draagt bij een aan hoge stabiliteit.
    Lees verder
  • NEWS
    6 mei 2024
    Phoenix Contact - CONTACTRON-speedstarter
    Frequentieomvormers worden vaak gebruikt in toepassingen waar bijv. een variabel toerental wordt gebruikt of waar het opstarten en uitschakelen van de motor moet worden geregeld. In het gebruik combineert de CONTACTRON-speedstarter de voordelen van een compacte motorstarter met de essentiële eigenschappen van een frequentieomvormer voor talrijke toepassingen:
    Lees verder

Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:

  • TESTIMONIAL
    19 apr. 2024
    Dymotec - Open lijnen in een ‘perfecte storm’
    Door Covid-19 en de wereldwijde componentenschaarste kwam de industrie in een ‘perfecte storm’ terecht. Industrieel automatiseerder Dymotec en Breemes hielden de telefoonlijnen continu open om met creativiteit en proactiviteit samen het schaarsteprobleem aan te pakken. Dymotec in Olen (B) legt zich toe op industriële automatisering in uiteenlopende sectoren, van food en farma tot logistiek en metaal. Het bedrijf bestaat dertig jaar en is in 2022 toegetreden tot de Jeco Energies-groep. Dymotec telt nu zo’n vijftig medewerkers en beschikt daarnaast over een flexibele schil met techniekers, programmeurs en projectengineers. Al sinds haar oprichting heeft de Kempense onderneming een relatie met (de voorgangers van) Breemes.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    15 feb. 2024
    Enduro - Compleet pakket voor het zware werk
    Enduro Softslings bouwt machines voor de eigen productie van ‘heavy lifting’ hijsbanden. Voor een nieuwe machine schakelde het itsme in voor het complete pakket: advies over de aandrijving, levering van componenten en programmering van de besturing. “We hebben het hele project in ruim een half jaar afgerond. Dat is snel voor zo’n bijzondere machine.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    17 jan. 2024
    Stimac - Goede technische support bij telkens wijzigende specificaties
    Als de omschrijving voor een automatiseringsproject vanaf het begin duidelijk is, dan is het voor de industrieel automatiseerder makkelijk om daar concrete invulling aan te geven. De praktijk is echter dat gaandeweg een project vaak nog specificaties wijzigen. Dat overkwam Stimac/SNK bij het ontwerpen van de besturingstechniek voor een tuinbouwmachine. Voor de problemen die daarbij opdoken, kwam itsme snel met een oplossing bij Stimac/SNK. “Als een klant ons belt, komen wij direct in actie. Dan is het fijn dat we zelf een leverancier als itsme hebben die ook meteen kan helpen.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    20 dec. 2023
    Innovatec - Broeden op betere inkoop
    Innovatec Hatchery Automation is vorig jaar een professionaliseringsslag voor het inkoopproces gestart. Het bedrijf ging met itsme in zee vanwege de technische kennis, de logistieke concepten en de intensieve contacten met fabrikanten. “We hadden eerst verkering, nu denken we erover om te gaan samenwonen.”
    Lees verder

Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:

  • TRAINING
    22 jul. 2022
    TIAP-NETWORK
    Ontwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
    Lees verder
  • TRAINING
    PCS7-SYST v9
    De deelnemer leert aan de hand van voorbeelden en oefeningen om met PCS7 V9.1 een proces te implementeren, te onderhouden of beheren.
    Lees verder
  • TRAINING
    PCS7-PRO v9
    De deelnemer leert aan de hand van voorbeelden en oefeningen om met PCS7 V9.1 een proces te implementeren, te onderhouden of beheren.
    Lees verder
  • TRAINING
    PROFIBUS-INST
    PROFIBUS is een robuuste veldbus. Velen zien echter nog niet in dat het een digitaal datacommunicatiesysteem is met eigen specifieke spelregels. Tijdens het installatiewerk zijn problemen vaak te wijten aan simpele fouten zoals een ontbrekende afsluitweerstand, verkeerde kabel, verwisselde aders etc. Daarom staat in steeds meer bestekken beschreven dat alleen gekwalificeerde installateurs het project mogen uitvoeren. Vanaf nu kunnen de installateurs in de Benelux ook aan deze eisen voldoen en zich onderscheiden van de niet gecertificeerde uitvoerders, doordat zij zich bekwaam hebben gemaakt in de spelregels en hun werk kunnen valideren. Dit geeft de aannemers een garantie dat de installatie door bekwame installateurs wordt uitgevoerd. Als deelnemer leert u hoe u een PROFIBUS probleem moet analyseren, identificeren en aanpakken. Theorie over bekabeling, afscherming, aarding, busparameters en meetinstrumenten vormt de basis van deze kennis. Met de hulp van praktische oefeningen op echte netwerken leert u hoe u deze theorie in de praktijk moet brengen.
    Lees verder

Kijkt u ook eens naar deze aanbiedingen: