text.skipToContent text.skipToNavigation


”Zo simpel heb ik nog nooit geld verdiend..”


Verlaging energie kosten door luchtlekkage onderzoek 

Het gaat ons allemaal aan: Klimaatveranderingen en de gevolgen. Daarom wordt er door bedrijven veel tijd en geld gestoken in het ontwikkelen van nieuwe technologieën en services op het gebied van energie efficiëntie. Hiermee bieden zij dat uw machines en systemen minder energie verbruiken, minder CO2-uitstoten en de bedrijfskosten worden verlaagd terwijl daardoor de duurzaamheid van uw productieprocessen toenemen.

“Wie duurzaam denkt, moet technisch handelen”


Energie verbruik ​​​​​​pneumatische installatie

Eén van de grotere energieverbruikers is uw pneumatische installatie. Het kenmerkende van de pneumatische installatie is de eenvoud van montage, werking en onderhoud. Daarnaast zijn de componenten goedkoop in aanschaf. Het is daarom een van de meest toegepaste aandrijvingen in de industrie! Maar het is op stoom na, de meest dure energie bron! Het rendement van een compressor ligt tussen de 5-15%! En de perslucht wordt uiteindelijk gewoon afgeblazen in de atmosfeer. Het in bedrijf houden van een pneumatische installatie is dus een dure aangelegenheid. In het kader van milieu, klimaatverandering én kosten wordt er daarom steeds vaker kritisch gekeken naar deze installaties. 
 

Luchtverlies

Wist u dat een pneumatische installatie gemiddeld 20% tot 35% luchtverlies heeft! Een groot deel wordt veroorzaakt door lekkages. Dit kost u als ondernemer veel geld. Gelukkig zijn lekkages in een perslucht installatie eenvoudig op te sporen. Door het direct repareren van deze lekkages kunnen de kosten voor de reparatie al binnen een paar maanden worden terug terugverdiend. itsme biedt u de Perslucht Lekdetectie & Reparatie Service. Hiermee kunnen we uw perslucht installatie structureel verbeteren. Wij verzorgen naast het opsporen van de lekkages ook de reparatie hiervan! 

Meer informatie over luchtdruk vindt u via onderstaande button


 

"itsme biedt ook andere services om energiebesparing te realiseren"

Structureel verbeteren van uw perslucht installatie 

Onze werkwijze:
Met behulp van speciale ultrasone detectieapparatuur worden de lekken opgespoord. Daarnaast wordt er direct gekeken naar de mogelijkheden voor structurele verbeteringen en optimalisaties. 
Vervolgens ontvangt u een rapportage met:
⦁    totale luchtlekkage 
⦁    lekkage per gevonden lek
⦁    overzicht van energie verlies door deze lekkages
⦁    advies voor reparatie en verbeteringen 
⦁    een prijsopgave voor deze werkzaamheden
Na evaluatie en goedkeuring van deze rapportage worden de lekkages gerepareerd en eventuele verbeteringen door gevoerd.












Voor het uitvoeren van deze service werkt itsme samen met een service partner. Deze service partner heeft ruime ervaring met pneumatische installaties. Al meer dan 5 jaar zijn zij actief met lekdetectie en reparatie. Hét grote voordeel is dat zij zowel de detectie áls de reparatie uitvoeren! En juist door deze reparatie worden uiteindelijk de energieverliezen verminderd. In veel gevallen is de terugverdientijd daardoor minder dan een jaar! 
Kort de voordelen:
⦁    Lekdetectie tijdens bedrijf door deskundige medewerker
⦁    Overzichtelijke rapportage
⦁    Reparatie door de deskundige medewerker die detectie heeft uitgevoerd.
⦁    Terugverdientijd vaak < 1-2 jaar.
⦁    Kan aangemerkt worden voor ‘informatieplicht energiebesparing’ van de overheid

Op de website van Rijksoverheid vindt u meer informatie over ‘Informatieplicht Energiebesparing’.
 



​​​​Wilt u direct eenvoudig energie besparen? itsme geeft u 7 tips:
1.    Verlaag de werkdruk! Het verlagen van de druk in het persluchtsysteem met 1 bar geeft een besparing van 15% op uw compressor-energie.
2.    Schakel de perslucht af als de machine niet gebruikt wordt. Dit kan eenvoudig door een afsluiter toe te passen.
3.    Verkort de lengte van de slangen. Plaats het ventiel zo dicht mogelijk bij de cilinder. Met het verkorten van een leiding van 10 meter naar 1 meter bespaart u 6%.
4.    Werk met verschillende werkdrukken in het systeem: Gebruik 6 bar voor de uitgaande slag van cilinders en 3 bar voor de retourgaande slag. Hier wordt 25% lucht per cilinderbeweging bespaard. Door een mini reduceerunit in de leiding te plaatsen kan dit eenvoudig bereikt worden.
5.    Werk met schone lucht! Vervang regelmatig de filters in de pneumatische installatie.
6.    Kijk kritisch naar de toegepaste cilinder maten. Een kleinere cilinderdiameter levert welllicht al voldoende kracht voor de applicatie. Door bijvoorbeeld een 50 mm cilinderdiameter toe te passen in plaats van  63mm cilinderdiameter bespaart u 35% per cilinderbeweging
7.    Kijk kritisch naar uw vacuüm generatoren. De optimale werking van deze componenten liggen vaak tussen de 4-5 bar!


Wij adviseren graag wat in uw situatie van toepassing is.


 

Ja, ik wil mijn perslucht installatie verbeteren

 
 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

  • NEWS
    11 apr. 2024
    Leuze - Serie 5B fotocellen
    Voor het detecteren van de meest uiteenlopende objecten is soms een simpele oplossing denkbaar: een fotocel van Leuze met een scherpe prijs en een uitstekende performance!
    Lees verder
  • NEWS
    29 mrt. 2024
    Hager - Bedradingskanalen Tehalit
    De BA6 en BA7 kanalen van Tehalit zijn essentiële componenten in moderne elektrische installaties. Deze kanalen vormen een cruciaal onderdeel van de bekabelingssystemen die worden gebruikt in residentiële, commerciële en industriële gebouwen.
    Lees verder
  • NEWS
    27 mrt. 2024
    HARTING - Field attachable connectoren
    Field-attachable connectoren bieden flexibele en eenvoudige oplossingen voor het installeren en onderhouden van elektrische verbindingen op locatie, zonder speciaal gereedschap. Deze connectoren vinden hun toepassing in diverse sectoren, zoals fabrieksautomatisering, windenergie, railvoertuigen en gebouwinstallaties, waar betrouwbare en robuuste verbindingen nodig zijn zonder uitgebreide planning. Het gebruik van deze connectoren vereist slechts basishulpmiddelen, zoals een zijsnijder, schroevendraaier en tangen, waardoor snelle reparaties mogelijk zijn zonder nieuwe crimpcontacten of gespecialiseerd gereedschap.
    Lees verder
  • NEWS
    25 mrt. 2024
    Danfoss - Condition-based Monitoring
    Danfoss's intelligente frequentieregelaars waarschuwen vroegtijdig voor stilstand door gegevens van sensoren te verzamelen, evalueren en opslaan. Resultaten worden beschikbaar gesteld in de cloud of lokaal, voor voorspellend onderhoud. Dit verbetert prestaties, efficiëntie en uptime, verlengt componentlevensduur en vermindert complexiteit. Installatie is eenvoudig: de regelaar leert automatisch of de gebruiker voert een identificatierun uit.
    Lees verder

Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:

  • TESTIMONIAL
    15 apr. 2024
    Coroos - Slimme verlichting voor verduurzaamde voedingsmiddelen
    In samenwerking met itsme Lighting Technology stapt COROOS op zijn locatie in Kapelle over op ledverlichting in de magazijnen. Samen hebben ze gekozen voor armaturen van Bever Innovations uit Zierikzee. Zij zijn voorzien van bewegingsdetectie en daglichtcompensatie. Bevers slimme regeling zorgt voor een extra energiebesparing, terwijl het verlichtingsniveau is verhoogd om te voldoen aan de nieuwste norm voor veilig werken in binnenruimten (NEN EN 12464-1).
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    15 feb. 2024
    Enduro - Compleet pakket voor het zware werk
    Enduro Softslings bouwt machines voor de eigen productie van ‘heavy lifting’ hijsbanden. Voor een nieuwe machine schakelde het itsme in voor het complete pakket: advies over de aandrijving, levering van componenten en programmering van de besturing. “We hebben het hele project in ruim een half jaar afgerond. Dat is snel voor zo’n bijzondere machine.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    29 nov. 2023
    Azteq - Warme samenwerking voor thermische zonne-energie
    Azteq streeft naar een Europese revolutie in groene warmtetechnologieën op industriële schaal en ontwikkelt daarvoor zonnewarmtesystemen. De Belgische start-up werkt in projecten samen met technische dienstverleners, die op hun beurt Breemes inschakelen voor advies en levering van componenten. Voor een groot project in Sevilla lagen er uitdagingen ten aanzien van de levertermijn van de decentrale PLC’s en de communicatie daartussen in de uitgestrekte installatie.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    22 nov. 2023
    BMI - Ontzorgen door drives in kaart te brengen
    Bij RBB draait de productie van betondakpannen op drives die grotendeels van Danfoss komen en tot wel twintig jaar oud zijn. Breemes, zusterbedrijf van itsme, evalueerde hun status en deed aanbevelingen voor onderhoud, vervanging en standaardisatie. Zo ontzorgde de leverancier zijn klant RBB met een hogere efficiëntie qua reservevoorraad drives en energieverbruik in productie – en uiteindelijk een betere nachtrust.
    Lees verder

Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:

  • TRAINING
    22 jul. 2022
    TIAP-NETWORK
    Ontwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
    Lees verder
  • TRAINING
    SIMOTION-SYSTEM
    Een servo-as leren configureren en op te starten met de SIMOTION Control Unit en SINAMICS S120 drive. Programmeren in MCC en LAD/FDB onder de omgeving SIMOTION Scout. Omgang met de verschillende hardware platformen en SIMOTION structuur. De verschillen leren kennen tussen SIMOTION Scout “Classic” en SIMOTION Scout TIA Portal.
    Lees verder
  • TRAINING
    TIAP-BASIS
    Het vertrouwd raken met de TIA Portal software en bijhorende PLC en HMI hardware. Het begrijpen van de werking van de SIMATIC S7-1200, S7-1500, S7-300, S7-400 of ET200 PLC. Het vertrouwd raken met de opbouw van een TIA Portal project. Het uitvoeren van online functies zoals: Het maken van een online verbinding; Downloaden van een PLC en HMI project; Het testen en monitoren van de PLC en HMI; Het vergelijken van het online en offline project. Het kunnen maken van een nieuw project met een PLC en HMI. Het maken van een PLC programma door het toepassen van basis PLC instructies. Het maken van een HMI configuratie door het toepassen van basis HMI objecten
    Lees verder
  • TRAINING
    TIAP-Drives
    Na het volgen van deze workshop kan de cursist: Omgaan met Siemens SINAMICS G120 frequentieregelaars; Het toepassingsgebied herkennen en een frequentieregelaar inzetten; Een frequentieregelaar inbedrijfnemen en inregelen; Storingsanalyse uitvoeren met behulp van foutcodes.
    Lees verder