text.skipToContent text.skipToNavigation


​​​​​​​Achter de schermen is veiligheid geen issue
 

 
Bruynzeel Storage Systems kiest voor nieuwe veiligheidslichtschermen van Leuze
 

 
De innovatieve opslagoplossingen die Bruynzeel Storage Systems produceert, gaan vanuit het Limburgse Panningen de hele wereld over. Vrijwel alle producten zijn custom-made, maar dat belet hen niet om zeer scherpe levertijden neer te zetten. Des te belangrijker is een soepel draaiend machinepark. Toen er een aantal veiligheidslichtschermen aan vervanging toe waren, was snel schakelen dan ook essentieel. Ondersteuning kwam uit de samenwerking met Leuze en itsme.

Bij maatwerk denk je al gauw aan langere levertijden. Zo niet bij Bruynzeel Storage Systems. Sterker nog, de kracht van het bedrijf ligt juist in de combinatie klantspecifiek en snel produceren. “We leveren aan bedrijven in Australië en de VS, maar zijn qua levertijd nog steeds concurrerend ten opzichte van lokale spelers. En dat is inclusief de verscheping per zeevracht”, zegt Theo Rutten. Zijn opleiding tot docent Mechanische Technieken heeft hem nooit voor de klas geleid, maar komt al dertig jaar van pas bij het delen van kennis in zijn functie van hoofd Technische Dienst bij Bruynzeel Storage Systems. Samen met zijn team houdt hij alle machines in de lucht en pakt eventuele reparaties zo efficiënt mogelijk aan. 
 


Specifieke producten vragen om merkenstandaardisatie
 

Vrijwel het gehele machinepark van Bruynzeel Storage Systems is gebouwd op basis van specifieke vereisten. De gebruikte componenten zijn daardoor vaak niet standaard en dus ook niet altijd eenvoudig verkrijgbaar. Theo legt uit dat dit het belang onderstreept van goede, vaste partners én merkenstandaardisatie. “itsme levert 90% van onze elektronicacomponenten. De lijnen zijn kort, waardoor wij snel kunnen schakelen. In onze markt is dat ontzettend belangrijk. We zien itsme als servicecenter; ze handelen alles volledig voor ons af en zijn er ook voor technische ondersteuning en vragen. Zo zoeken ze uit welke vervangende onderdelen het beste alternatief bieden, waarbij een artikelnummer of product vaak al voldoende is. Dat bespaart ons veel tijd en weegt veel zwaarder dan die paar dubbeltjes die je bespaart door op internet te shoppen bij een willekeurige dozenschuiver. We werken bovendien alleen met een gestandaardiseerde merkenlijst. Door die standaardisatie zijn we verzekerd van een bepaald kennisniveau bij zowel itsme als hun leveranciers. En met een machinepark waarbij er praktisch niets standaard uit een catalogus komt, is dat ontzettend belangrijk.”

“We zien itsme als servicecenter; ze handelen alles technisch volledig voor ons af”

Een van die geselecteerde merken betreft Leuze, dat Bruynzeel Storage Systems op veiligheidsvlak veelvuldig toepast. Leuze is bovendien al jarenlang vertrouwd partner van itsme als het gaat om oplossingen in de industriële automatisering: detecteren, beveiligen en identificeren wordt op een vakkundige manier aangeboden in vele takken van de industrie. Theo vertelt dat ze direct in actie kwamen toen het veiligheidslichtscherm van een van de palletiseerrobots kapot ging. “De robot is afgeschermd, maar er is een opening waar een heftruck doorheen kan om de producten af te voeren. Op dezelfde locatie komen ook vrachtwagenchauffeurs hun lading lossen. Er hangt weliswaar een fysieke ketting, maar daar loopt men soms per ongeluk doorheen. Het veiligheidslichtscherm zorgt er in dat geval voor dat de robot stilvalt, en dat is wel zo veilig. Moet je zo’n scherm vervangen, dan wil je dat vanuit veiligheidsoverwegingen zo snel mogelijk doen.”

“Nieuwe technieken vragen om specialistische kennis. De juiste partners helpen je organisatie daarmee”

Bruynzeel ging met itsme in gesprek, vertegenwoordigd door technical sales engineer Thijs Hanssen en accountmanager Guido Hahnraths. Om direct specifieke productkennis te kunnen delen en extra snel te schakelen, schoof Raymond Leerintveld aan, accountmanager bij Leuze. Hij legt uit hoe ze van een mechanische naar een elektronische besturing zijn gegaan: “Voorheen had je te maken met conventionele communicatie richting de besturingskast. In het scherm had je nog de ouderwetse relaiscontacten. Het verschil in uitgangen, elektronisch in plaats van relais, hebben we opgevangen met een omvormer.” Theo beaamt dat een op een vervangen niet altijd mogelijk is: “Nieuwe technieken vragen om specialistische kennis. De juiste partners helpen je organisatie daarmee.” 
 

Meer flexibiliteit
 

Mede door de soepele samenwerking tussen de drie bedrijven was het nieuwe veiligheidslichtscherm binnen twee weken geïnstalleerd. Volgens Guido ligt de kracht ook in weten van elkaar waar je mee bezig bent. “Als klanten iets nodig hebben, dan vraag ik altijd of ze willen uitleggen waar het voor is. Dan kom je vanzelf tot de schakeling met de juiste fabrikant, in dit geval Leuze, zodat je samen tot de beste oplossing komt.” 
 

De nieuwe, elektrotechnische setup brengt ook een stuk flexibiliteit, zegt Theo: “We moeten die robot ooit een keer vervangen en dan is de communicatie met het scherm meteen compatibel. Bovendien kun je de veiligheidslichtschermen nu ook gewoon op een andere locatie in het bedrijf neerzetten. Daarmee zijn we ook weer voorbereid op de toekomst.”

​​​​​​​




​​​​​​​​​​​​​​



​​​​​​​

Innovator in opslagsystemen​​​​​​​


Met een team van 140 mensen wordt er in de productiefaciliteit en het hoofdkantoor van 28.000 m2 te Panningen hard gewerkt aan de ontwikkeling, productie en installatie van ruimtebesparende archiverings- en opslagsystemen. De verkoop in Europa verloopt via eigen verkoopkantoren in 9 landen.

​​​​​​​Wereldwijd beschikken ze over een netwerk van distributeurs in 50 landen. De toepassingen zijn zeer divers, waarbij het bedrijf een verschuiving ziet van de traditionele opslag van documenten en papier naar objecten. Denk daarbij aan vertical farming en ziekenhuizen, maar ook aan retail; in stadscentra waar de prijs per vierkante meter flink kan oplopen, betekent slimme opslag direct omzetverhoging. 
​​​​​​​
Inmiddels kan Bruynzeel Storage Systems zich bovendien tot de experts rekenen op het gebied van museumdepots. Het museum Boijmans Van Beuningen legt de laatste loodjes aan de bouw van een kunstdepot dat straks de complete collectie ontsluit voor bezoekers, inclusief het deel dat normaal uit het zicht is opgeslagen; een opzet die wereldwijd uniek is, met als gevolg dat musea als het Moma in New York en het Louvre in Parijs hun interesse tonen in deze innovatieve wijze van opslag.

Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:

  • TESTIMONIAL
    19 apr. 2024
    Dymotec - Open lijnen in een ‘perfecte storm’
    Door Covid-19 en de wereldwijde componentenschaarste kwam de industrie in een ‘perfecte storm’ terecht. Industrieel automatiseerder Dymotec en Breemes hielden de telefoonlijnen continu open om met creativiteit en proactiviteit samen het schaarsteprobleem aan te pakken. Dymotec in Olen (B) legt zich toe op industriële automatisering in uiteenlopende sectoren, van food en farma tot logistiek en metaal. Het bedrijf bestaat dertig jaar en is in 2022 toegetreden tot de Jeco Energies-groep. Dymotec telt nu zo’n vijftig medewerkers en beschikt daarnaast over een flexibele schil met techniekers, programmeurs en projectengineers. Al sinds haar oprichting heeft de Kempense onderneming een relatie met (de voorgangers van) Breemes.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    15 apr. 2024
    Coroos - Slimme verlichting voor verduurzaamde voedingsmiddelen
    In samenwerking met itsme Lighting Technology stapt COROOS op zijn locatie in Kapelle over op ledverlichting in de magazijnen. Samen hebben ze gekozen voor armaturen van Bever Innovations uit Zierikzee. Zij zijn voorzien van bewegingsdetectie en daglichtcompensatie. Bevers slimme regeling zorgt voor een extra energiebesparing, terwijl het verlichtingsniveau is verhoogd om te voldoen aan de nieuwste norm voor veilig werken in binnenruimten (NEN EN 12464-1).
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    15 feb. 2024
    Enduro - Compleet pakket voor het zware werk
    Enduro Softslings bouwt machines voor de eigen productie van ‘heavy lifting’ hijsbanden. Voor een nieuwe machine schakelde het itsme in voor het complete pakket: advies over de aandrijving, levering van componenten en programmering van de besturing. “We hebben het hele project in ruim een half jaar afgerond. Dat is snel voor zo’n bijzondere machine.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    29 nov. 2023
    Azteq - Warme samenwerking voor thermische zonne-energie
    Azteq streeft naar een Europese revolutie in groene warmtetechnologieën op industriële schaal en ontwikkelt daarvoor zonnewarmtesystemen. De Belgische start-up werkt in projecten samen met technische dienstverleners, die op hun beurt Breemes inschakelen voor advies en levering van componenten. Voor een groot project in Sevilla lagen er uitdagingen ten aanzien van de levertermijn van de decentrale PLC’s en de communicatie daartussen in de uitgestrekte installatie.
    Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

  • NEWS
    22 apr. 2024
    Rittal - VR-sokkel
    Duik in de wereld van het VX-sokkel plintsysteem – een opvolger die jouw kastopstelling naar een hoger niveau tilt. Meer stabiliteit, maar ook een vlekkeloze installatie. Ervaar de evolutie van jouw werkruimte vandaag nog! Rittal streeft ernaar zijn producten voortdurend te verfijnen en te verbeteren. Als onderdeel van dit proces is het VX-sokkel plint systeem opnieuw ontworpen is dit product sinds 1 maart 2024 verkrijgbaar.
    Lees verder
  • NEWS
    22 apr. 2024
    Siemens - SINAMICS G220 frequentieregelaar nu ook in IP55
    Naast de eerder vrijgegeven IP20 variant van de SINAMICS G220 frequentieregelaar, is nu ook de IP55 versie van deze innovatieve regelaar leverbaar. Deze uitvoering is standaard voorzien van gecoate printplaten waarmee de regelaar ook buiten de schakelkast goed bestand is tegen agressieve invloeden in een zwaar industriële omgeving. Optioneel kan ook een op de behuizing gemonteerde werkschakelaar worden geleverd waarmee zonder overige externe componenten een veilige afschakeling van de spanning wordt gegarandeerd.
    Lees verder
  • NEWS
    19 apr. 2024
    News - Fluke - 87-V digitale multimeter
    Dankzij technologische vooruitgang kunnen nu nauwkeurige elektrische metingen worden uitgevoerd tijdens installatie en onderhoud met behulp van een digitale multimeter (DMM), waardoor technici problemen kunnen diagnosticeren die tot voortijdige uitval leiden.
    Lees verder
  • NEWS
    17 apr. 2024
    Pilz - PSENmlock mini en PSENslock 2
    Bij de beveiliging van afschermingen moet er afhankelijk van de toepassing rekening worden gehouden met de meest uiteenlopende factoren, zoals het hek type, de desbetreffende inbouwsituatie en het specifieke gebruik. Pilz breidt hiervoor zijn assortiment op het gebied van veiligheidsvergrendelingen uit met meteen twee nieuwe sensoren: PSENmlock mini voor ruimte kritische toepassingen en PSENslock 2
    Lees verder

Kijkt u ook eens naar deze aanbiedingen:

Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:

  • TRAINING
    22 jul. 2022
    TIAP-NETWORK
    Ontwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
    Lees verder
  • TRAINING
    BASIS-PL
    Na afloop van de training kunnen de deelnemers: De werking en toepassing van Performance Level (ISO 13849-1) uitleggen De werking en toepassing van Safety Integrity Level (IEC 62061) uitleggen Blokschema's van veiligheidscircuits afleiden Met behulp van PAScal software een veiligheidscircuit op het vereiste PL valideren Bij de training verkrijgt men een PAScal licentie en certificaat van deelname.
    Lees verder
  • TRAINING
    PROFINET - Troubleshooting & Maintenance
    Deze opleiding omvat een compleet kennispakket dat zich geheel op de praktijk richt om de ontbrekende schakels van moderne Ethernetnetwerken volgens een eenvoudige methodiek eigen te maken. Het doel is om technici te professionaliseren in het omgaan met Industrieel Ethernet en PROFINET. De deelnemer leert met de benodigde gereedschappen een complexe PROFINET storing te analyseren en op te lossen.
    Lees verder
  • TRAINING
    PCS7-NET V9
    De praktijk heeft geleerd dat bij aanvang van de PCS7 Systeem- en Servicecursus de cursisten te weinig praktijkkennis hebben om goed aan de slag te kunnen met de praktijk opdrachten. Tevens kent men te weinig de mogelijkheden van S7- en TCP koppelingen om een werkende verbinding op te bouwen tussen PC en PLC. Deze cursus is dan ook uitermate geschikt als voorbereiding op de PCS7 cursus voor deelnemers met te weinig basiskennis netwerktechnologie SIMATIC S7.
    Lees verder