text.skipToContent text.skipToNavigation

Dezelfde taal, dezelfde drive

AASYS zet samenwerking in voor resultaat bij de klant 

Maak kennis met AASYS. Industrieel automatiseerder uit het Belgische Hoogstraten, met een breed pakket aan diensten. Ruime kennis brengt het bedrijf ver, bovendien zijn de basisvoorwaarden voor succes in orde. Want die gegarandeerde levertijden van componenten en het bijbehorende advies? Ook daaraan wordt voldaan, dankzij een krachtige samenwerking met Breemes.

Met liefde voor het vak smelten werk en hobby al snel samen. Zo weten ze ook bij AASYS in het Belgische Hoogstraten. Terwijl de ene engineer thuis volop bezig is met spraakgestuurde domotica, zet een collega PLC-techniek in voor tijdsregistratie tijdens hondenrenwedstrijden. En wat te denken van de medewerker die thuis een mini-draaibank heeft? Natúúrlijk verloopt de aandrijving via een servomotor, vertelt zaakvoerder Bart Aernouts lachend. “Het typeert ons. Techniek is voor ons een doorlopend iets, we zijn er eigenlijk altijd wel mee bezig.”

Vandaar ook de drive bij de mensen van AASYS om constant op de hoogte te zijn van wat speelt in hun werkveld. Cursussen, trainingen, beurzen: de bronnen worden volop benut.

​​​​​​​“Zonder een voortdurende investering in kennis kunnen we niet”, zo benadrukt Bart. “Onze klanten verwachten ons advies over de laatste toepassingen. Dus bieden we dat waar we kunnen, specifiek voor hun behoeften.” 


Met de vraag meegegroeid

Vanaf het eerste ontwerp tot en met de volledige besturingskast, van complexe motion en servo-oplossingen tot en met complete visionsystemen: AASYS biedt het allemaal. Zie het bedrijf dan ook als een allround specialist. Als een team van betrokken techneuten dat vanaf de oprichting acht jaar geleden is meegegroeid met de vragen bij de klant. “Software engineering voor de machinebouw is onze basis”, vertelt Bart. “Maar inmiddels bieden we veel meer dan dat. We zijn er nadrukkelijk voor de gehele automatisering.”


“Onze klanten brengen ons van Amerika tot in Azië”

AASYS telt vandaag de dag zeven vaste medewerkers. Onder hen ook Barts broer Gert, die zich toelegt op hardware engineering. Net als Bart heeft Gert het eigen werkveld zien veranderen. “Zo’n 95% van onze klanten bevindt zich in België. Maar inmiddels brengen de klanten van eindgebruikers ons ver. We starten over de hele wereld installaties mee op, van Noord-Amerika tot in Rusland en Azië.

”Dat veel klanten steeds weer bij AASYS terugkeren, ziet Bart als een mooi compliment. “Klanten worden partners, op basis van een samenwerking op de lange termijn. We kennen hun wereld en begrijpen dat ze niet dagelijks te maken hebben met complexe machines. Wij hebben die kennis wel en zetten die breed voor ze in.”


Tijdig leveren is key

Hoe internationaal en specifiek een klantvraag ook is, sommige voorwaarden gelden altijd. Eén daarvan is een tijdige levering van componenten, die AASYS onder meer afneemt bij Breemes. Dit tot grote tevredenheid bij beide broers. “We werken graag samen met partners die weten wat ze verkopen”, vertelt Gert.

“​​​​Dat klinkt logisch, maar voor ons draait het erom dat een leverancier snapt wat er in een doos zit. En dat hij kan voorzien in bijvoorbeeld een drive waarvan de configuratie simpelweg klopt. Alleen dán kunnen wij verder. Bij Breemes begrijpen ze dat en handelen ze daar ook naar.” 

“Een leverancier moet snappen wat er in die doos zit”

De juiste toepassing voor elke situatie, dat is waar het Bart en Gert om gaat. Dus werken ze merkonafhankelijk, zéker in een tijd waarin doorlooptijden van projecten soms korter zijn dan ooit.

“We binden niet in op kwaliteit”, benadrukt Bart. “In plaats daarvan tonen we ons graag flexibel, waar een partner als Breemes ons bij ondersteunt. Is een product niet meer leverbaar? Dan brengt Breemes ons tijdig op de hoogte. En blijkt er met merken als Danfoss, Schneider Electric en Siemens altijd een geschikt alternatief.”


Een kwestie van kennen

Dezelfde taal, dezelfde cultuur. Bart en Gert hechten er sterk aan. En met hen ook Peter Daems, technische afgevaardigde Industrial Automation bij Breemes.

“We kennen de belangen van AASYS, komen bij dezelfde soort bedrijven over de vloer. We zien wat daar speelt en komen zo met een klant als AASYS sneller tot de kern. Dat werkt efficiënt.”


Gert:

“Ik herinner me een project waarbij onderdelen voor een procesinstallatie moeilijk leverbaar waren. Breemes gaf ons uitgebreid advies en kwam met een alternatief waarmee we snel verder konden. Zo voldeden we alsnog aan de klantvraag, binnen de gestelde tijd. Ik vond die situatie wel typerend voor deze samenwerking. Die richt zich niet op een eenmalig succes, maar op een doorlopend partnerschap. Duurzaam en efficiënt, met twee partners die elkaar begrijpen.” 


Efficiency: o zo actueel

AASYS staat voor Aernouts Automation Systems. Zo’n acht jaar geleden opgericht door Bart Aernouts en gevestigd in Hoogstraten, dicht bij de grens met Nederland. Lag de focus in de eerste jaren op software engineering voor de machinebouw, inmiddels is AASYS er voor vrijwel alles waar het gaat om industriële automatisering. Dat daarin veel verandert, is volgens Bart slechts een understatement. Neem volgens hem alleen al de drang naar meer efficiency en het inzicht hierin.

“Dat is écht een actueel thema, vooral ook nu er steeds meer mogelijk is. Zo gebruiken wij sinds een jaar of drie de software van IXON, waarmee we machines op afstand kunnen koppelen aan een webportal. We kijken mee bij storingen en loggen in voor updates en debuggen. Dat alles doen we zonder extra tooling, zodat ook klanten van AASYS of hun eindklanten via ons portaal kunnen inloggen en zo de status van hun machines raadplegen. Zo’n oplossing werkt praktisch, voor de klant én ons.” 

Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:

  • TESTIMONIAL
    19 apr. 2024
    Dymotec - Open lijnen in een ‘perfecte storm’
    Door Covid-19 en de wereldwijde componentenschaarste kwam de industrie in een ‘perfecte storm’ terecht. Industrieel automatiseerder Dymotec en Breemes hielden de telefoonlijnen continu open om met creativiteit en proactiviteit samen het schaarsteprobleem aan te pakken. Dymotec in Olen (B) legt zich toe op industriële automatisering in uiteenlopende sectoren, van food en farma tot logistiek en metaal. Het bedrijf bestaat dertig jaar en is in 2022 toegetreden tot de Jeco Energies-groep. Dymotec telt nu zo’n vijftig medewerkers en beschikt daarnaast over een flexibele schil met techniekers, programmeurs en projectengineers. Al sinds haar oprichting heeft de Kempense onderneming een relatie met (de voorgangers van) Breemes.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    15 feb. 2024
    Enduro - Compleet pakket voor het zware werk
    Enduro Softslings bouwt machines voor de eigen productie van ‘heavy lifting’ hijsbanden. Voor een nieuwe machine schakelde het itsme in voor het complete pakket: advies over de aandrijving, levering van componenten en programmering van de besturing. “We hebben het hele project in ruim een half jaar afgerond. Dat is snel voor zo’n bijzondere machine.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    17 jan. 2024
    Stimac - Goede technische support bij telkens wijzigende specificaties
    Als de omschrijving voor een automatiseringsproject vanaf het begin duidelijk is, dan is het voor de industrieel automatiseerder makkelijk om daar concrete invulling aan te geven. De praktijk is echter dat gaandeweg een project vaak nog specificaties wijzigen. Dat overkwam Stimac/SNK bij het ontwerpen van de besturingstechniek voor een tuinbouwmachine. Voor de problemen die daarbij opdoken, kwam itsme snel met een oplossing bij Stimac/SNK. “Als een klant ons belt, komen wij direct in actie. Dan is het fijn dat we zelf een leverancier als itsme hebben die ook meteen kan helpen.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    20 dec. 2023
    Innovatec - Broeden op betere inkoop
    Innovatec Hatchery Automation is vorig jaar een professionaliseringsslag voor het inkoopproces gestart. Het bedrijf ging met itsme in zee vanwege de technische kennis, de logistieke concepten en de intensieve contacten met fabrikanten. “We hadden eerst verkering, nu denken we erover om te gaan samenwonen.”
    Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

  • NEWS
    17 mei 2024
    Eaton - Signaalzuil compact
    Eaton introduceert de meest recente innovatie op gebied van visuele akoestische signalering: de Signaalzuil Compact. Dit eenvoudige product biedt hoge zicht- en hoorbaarheid voor een hele reeks aan toepassingen. De zuil combineert de hoogst beschikbare industriële functionaliteit met kwaliteit en een strak compact design.
    Lees verder
  • NEWS
    6 mei 2024
    Festo - Proportioneel drukregelventiel VPPI
    Bij het proportionele drukregelventiel VPPI worden alle nominale afmetingen direct aangestuurd; zonder de noodzaak van stuurventielen of voortrappen. Door het drukcompenserende element regelt het ventiel dynamische en nauwkeurig; ook bij de grotere nominale afmetingen. De krachtige en wrijvingsarme voice coil maakt de VPPI hoogdynamisch. De geïntegreerde positieregelaar draagt bij een aan hoge stabiliteit.
    Lees verder
  • NEWS
    6 mei 2024
    Phoenix Contact - CONTACTRON-speedstarter
    Frequentieomvormers worden vaak gebruikt in toepassingen waar bijv. een variabel toerental wordt gebruikt of waar het opstarten en uitschakelen van de motor moet worden geregeld. In het gebruik combineert de CONTACTRON-speedstarter de voordelen van een compacte motorstarter met de essentiële eigenschappen van een frequentieomvormer voor talrijke toepassingen:
    Lees verder

Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:

  • TRAINING
    22 jul. 2022
    TIAP-NETWORK
    Ontwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
    Lees verder
  • TRAINING
    TIAP-MULTI
    Opzetten van een Multiuser Server; Multiuser project gebruiken in TIA Portal; Inbedrijfstellen vanuit Multiuser; Project Library in Multiuser.
    Lees verder
  • TRAINING
    TIAP-NET/WEB
    De verschillen kunnen begrijpen tussen Industrial Ethernet en Profinet. De juiste communicatieblokken kunnen kiezen ten aanzien van de gekozen koppeling binnen de TIA Portal "Network & Devices". De verschillende protocollen kunnen onderscheiden bij Industrial Ethernet. In staat zijn om een OPC server te configureren. In staat zijn om een PC met een applicatie (WinCC, OPC server, VB) te verbinden met een S7-1200/1500 PLC. Betekenis van een S7 connection en de specifieke eigenschappen er van (enkel binnen Tia Portal).
    Lees verder
  • TRAINING
    TIAP-OPC/UA
    OPC: Automatisering gebeurt meer en meer rond de PC. Om de datacommunicatie tussen een automatiseringsproces en de PC te beheren en te controleren, bestaat er een standaard: OPC. OPC is vandaag uitgegroeid tot een platform waarbij de PC de kern vormt van een SCADA en database beheer. Via OPC kan de automatisering van een proces geïntegreerd worden in de IT wereld. Begrippen zoals ERP en MES krijgen dan ook meer en meer betekenis. OPC was vroeger gesteund op de DCOM protocol van Microsoft. Vandaag wordt er gebruik gemaakt van SOAP. Dit opent nog meer mogelijkheden om “Live data” aan te bieden aan de standaard Microsoft pakketten. Deze cursus geeft je hier duidelijkheid in. We maken gebruik van de nieuwe Matrikon KEPP en Merz OPC servers. OPC-UA: Je leert in deze opleiding meer over de volgende generatietechnologie. Van het veilig, betrouwbaar en interoperabel transporteren van data en alarmeringen van de productievloer naar productieplanning of ERP niveau. Tevens werk je zelf zelf oefeningen uit waarbij je een koppelingen maakt tussen verschillende types PLC en “office “ georiënteerde pakketten. Uiteindelijk krijg je een werkende voorstelling van hoe een object georiënteerde datakoppeling werkt over de barrière van Firewall en domeinen heen.
    Lees verder

Deze productgroepen zijn wellicht ook interessant voor u:

Ontdek onze competenties, services en oplossingen voor uw succes: