text.skipToContent text.skipToNavigation
 • TRAINING
  IND-AUTOM-BAS - PLC - Industriële automatisering - basis
  Na afloop van deze introductiedag industriële automatisering kunt u een beeld vormen van de hoofdcomponenten en hun functie binnen een industriële besturingsinstallatie. Dit wordt doormiddel van praktijk voorbeelden toegelicht.
  Lees verder
 • TRAINING
  S7-BASIS - S7-300/400 Basis
  Na het volgen van deze module kan de cursist werken met het STEP7 BASIS-pakket: met STEP7 objecten en projecten leren omgaan, programma’s in de PLC laden, gebruik maken van standaard documentatiemogelijkheden en bestaande PLC-programma’s bekijken, analyseren en testen
  Lees verder
 • TRAINING
  S7-SYSTEM - S7-300/400 Systeemcursus
  Ervaren programmeurs of storingsmonteurs omscholen naar SIMATIC S7. Voor de hier genoemde doelgroep is deze cursus van 3 dagen een versneld alternatief voor S7-BASIS, S7-SERVICE en S7-PROG1, totaal 6 dagen.
  Lees verder
 • TRAINING
  S7-SERVICE - S7-300/400 Storingzoeken en inbedrijfname
  Na deze cursus kunt u problemen sneller localiseren en oplossen. Verhoog uw productiviteit door de downtime te verlagen.
  Lees verder
 • TRAINING
  S7-PROG1 - S7-300/400 Programmeren
  Na het volgen van deze cursus kunt u: een besturingsconcept maken, systematisch ontwerpen en gestructureerd programmeren, Toestand diagrammen ontwerpen en deze omzetten in S7-programma’s, basisfuncties in buildingblock programmeren, informatie uit databouwstenen gebruiken.
  Lees verder
 • TRAINING
  TIAP-BASIS - TIA Portal SIMATIC S7 Basiscursus
  Na het volgen van deze cursus kunt u simpele S7 programma’s creëren met het TIA Portal en programma modificaties.
  Lees verder
 • TRAINING
  TIAP-SERVICE - TIA Portal SIMATIC S7 Storingzoeken
  Na het volgen van deze module kan de cursist SIMATIC S7-1200, S7-1500, S7-300, S7-400 of ET200 PLC's, PROFIBUS DP en PROFINET opbouwen en aansluiten. Tevens is men in staat om zowel hard- als softwarematige fouten in SIMATIC S7 PLC’s te herkennen en op te lossen. Verhoog uw productiviteit door de downtime te verminderen.
  Lees verder
 • TRAINING
  FREQ-G120 - Workshop Siemens SINAMICS G120
  Na het volgen van deze workshop kan de cursist: omgaan met Siemens SINAMICS G120 frequentieregelaars, het toepassingsgebied herkennen en een frequentieregelaar inzetten, een frequentieregelaar inbedrijfnemen en inregelen. Tot slot kan de cursist storingsanalyse uitvoeren met behulp van foutcodes.
  Lees verder
 • TRAINING
  FREQ-FC300 - Danfoss Frequentieregelaars
  Deze cursus verschaft informatie over: omgaan met frequentieregelaars FC300 van het merk Danfoss, het toepassingsgebied herkennen en een frequentieregelaar inzetten, een frequentieregelaar inbedrijfnemen en afstellen
  Lees verder
 • TRAINING
  PROFIBUS-INST - Certified PROFIBUS Installer
  PROFIBUS is een robuuste veldbus. Velen zien echter nog niet in dat het een digitaal datacommunicatiesysteem is met eigen specifieke spelregels. Tijdens het installatiewerk zijn problemen vaak te wijten aan simpele fouten zoals een ontbrekende afsluitweerstand, verkeerde kabel, verwisselde aders etc. Daarom staat in steeds meer bestekken beschreven dat alleen gekwalificeerde installateurs het project mogen uitvoeren
  Lees verder
 • TRAINING
  SE-FREQ-Altivar - Schneider Electric Altivar frequentieregelaars
  Na deze cursus bent u in staat om Schneider Electric frequentieregelaars toe te passen, te programmeren en te onderhouden.
  Lees verder
 • TRAINING
  Fluke
  Itsme, in samenwerking met Fluke, biedt een meetcursus over de VDE-voorschriften. Onze training biedt uitgebreide, actuele technische kennis die de vaardigheden, kennis en productiviteit van uw werknemers verbetert.
  Lees verder
 • TRAINING
  Siemens Step7 Classic
  Deze cursus is bedoeld voor werknemers uit alle sectoren van de industriële sector, die weinig of geen kennis hebben van programmeerbare logische controllers \(PLC's\). Het doel van deze cursus is om deelnemers in staat te stellen de structuur en werking van een PLC te begrijpen en om eenvoudige koppelingen te maken en te testen met de STEP 7-programmeersoftware.
  Lees verder
 • TRAINING
  Siemens Frequency Converters
  In deze cursus leren de deelnemers over het ontwerp van het SINAMICS G110 / G120 aandrijfsysteem, evenals over de functies en parameterisering ervan. U leert hoe u de STARTER-inbedrijfstellingssoftware gebruikt. Tijdens de training configureert u een frequentieregelaar en voert u een foutanalyse uit op basis van foutcodes.After this training, you can create simple S7 programs with TIA Portal and program changes, as well as operating the S7 PLC, addressing the PLC and setting up a TIA Portal project.
  Lees verder
 • TRAINING
  Siemens TIA Portal
  Na deze training kunt u eenvoudige S7-programma's maken met TIA Portal en wijzigingen in het programma aanbrengen, evenals de S7 PLC, de PLC adresseren en een TIA-portaalproject opzetten.
  Lees verder
 • TRAINING
  Siemens Step5
  Het doel van deze cursus is om u de juiste kennis te geven over de structuur en gebruik van een S5 PLC en om simpele links te creëren en te testen met de STEP 5 programmeringssoftware. U verbreedt uw kennis over hardware en software probleemoplossingen en hoe dit in zijn werking gaat. Ook leert u om bestaande programma’s aan te passen. Daarnaast verbreedt u uw theoretische kennis, zodat u na deze cursus zelf error’s vindt en verhelpt.
  Lees verder