text.skipToContent text.skipToNavigation


Hoe simpel wil je het hebben?




Geïntegreerde veiligheidsoplossingen; eenvoudig – efficiënt – overzichtelijk 

In het tijdperk van Industrie 4.0 moeten productielijnen niet alleen zeer flexibel zijn, ze moeten ook altijd beschikbaar en kostenefficiënt zijn. Tegelijkertijd moeten ze voldoen aan de nodige veiligheidseisen. Naarmate de eisen die vanuit de markt aan de maakindustrie worden gesteld toenemen, nemen ook de uitdagingen voor machinebouwers toe.
 

De wereld van automatisering verandert. Processen zijn sneller geworden, taken complexer en digitalisering is tegenwoordig een basis vereiste. Alleen een integrale aanpak kan leiden tot blijvende concurrentievoordeel.  Tegenwoordig is de TIA Portal meer dan een engineering framework.





Eenvoudige engineering in TIA Portal

De TIA Portal maakt de integratie van veiligheidstechnologie eenvoudiger en efficiënter in uw automatiseringsoplossing dan ooit tevoren. Alle configuratie- en programmeertools die nodig zijn voor de realisatie van een failsafe programma zijn geïntegreerd in de SIMATIC STEP 7 gebruikersinterface. Deze maakt gebruik van een gemeenschappelijke projectstructuur.


Een gemeenschappelijke gebruikersinterface voor standaard en veiligheidsgerelateerde taken maakt de fail-safe controller toegankelijker en eenvoudiger te programmeren. Met andere woorden, het systeem van hardware en software biedt het voordeel dat veiligheidsfunctionaliteit is ingebouwd vanaf de start en er is geen ander extra systeem nodig.
 







Altijd de juiste controller

SIMATIC Safety Integrated staat voor de naadloze en gemakkelijke integratie van veiligheidstechnologie in standaard automatisering toepassingen. Dit betekent één controller, één techniek, één communicatie voor standaard en failsafe automatisering.

SIMATIC Safety Integrated zorgt voor de hoogste betrouwbaarheid en bespaart tijd en kosten.
 

Siemens biedt de juiste controller voor het hele spectrum van automatiseringseisen. Het assortiment SIMATIC-controllers omvat Basic, Advanced, Distributed en Software Controller met Safety Integrated. Altijd inzetbaar met zijn schaalbaarheid en functionele consistentie, waardoor een uniforme indeling van alle veiligheidsfuncties, inclusief diagnose, mogelijk is. 
 

De failsafe SIMATIC S7-1200-controllers zijn gebaseerd op de S7-1200 standaard-CPU's en bieden extra veiligheidsgerelateerde functies. Het portfolio omvat 3 CPU's met veiligheidsfunctionaliteit die elk twee verschillende varianten bieden.



De SIMATIC S7-1500 is zijn krachtige broer. SIMATIC S7-1500-controllers zijn ontworpen voor gebruik in alle gebieden van productieautomatisering. Ze demonstreren hun speciale sterke punten in toepassingen voor middelgrote en high-end machines, wanneer hoge prestaties, een breed scala aan technologische functies, flexibiliteit en veelzijdige communicatiefuncties vereist zijn. 
 

SIMATIC-controllers kunnen op elk moment flexibel worden uitgebreid met plug-in I/O-modules en communicatiemodules. Door het modulaire ontwerp is het SIMATIC ET 200-systemen eenvoudig in kleine stappen op te schalen, bijvoorbeeld om uit te breiden met fail-safe I/O-modules. De producten kunnen met PROFINET en/of PROFIBUS via PROFIsafe in het automatiseringssysteem worden geïntegreerd. SIMATIC-controllers en I/O modules zijn gecertificeerd voor toepassingen in overeenstemming met IEC 62061 tot SIL 3 en EN ISO 13849-1 tot PL e
 


 
 
 

Wellicht bent u ook hierin geïnteresseerd:

Schneider Electric XIOT
Hoe? Met de XIOT Cloud Connected Sensor van Telemecanique Sensors, de draadloze oplossing voor het verbinden van installaties met de cloud. Zelfs op de meest geïsoleerde locaties.
Lees hier verder
Siemens Sitop
Siemens brengt een nieuwe productlijn van bijzonder krachtige en robuuste voedingen op de markt: De apparaten in de SITOP Power PSU6200-serie kunnen voor tal van doeleinden worden gebruikt en bieden uitgebreide functies voor gerichte diagnostiek, snelle installatie en betrouwbare werking.
Lees hier verder
Pilz PSENOpt II
Pilz maakt het portfolio met lichtscherrmen compleet: De lichtschermen PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor vinger- en handbescherming, maar vanaf nu ook als lichaamsbescherming. Dankzij hun hoge robuustheid bieden de PSENopt II-sensoren bescherming tegen schokken, botsingen en trillingen en zijn daardoor geschikt voor gebruik in veeleisende industriële omgevingen. Ze zijn geschikt voor de beveiliging van verpakkingsmachines, persen, toegang tot robotcellen, en zoveel meer.
Lees hier verder
Leuze ODS 110
Met het uitgebreide portfolio afstandssensoren van Leuze heeft u een grote keuze aan verschillende bouwvormen met zeer hoge reikwijdten en meerdere schakelpunten. Bij ons vindt u altijd de geschikte oplossing voor uw toepassingen in het palletmagazijn, bijvoorbeeld als het gaat om een vakbezetcontrole, doorschuifbeveiliging of botsbeveiliging
Lees hier verder

Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:

  • TESTIMONIAL
    19 apr. 2024
    Dymotec - Open lijnen in een ‘perfecte storm’
    Door Covid-19 en de wereldwijde componentenschaarste kwam de industrie in een ‘perfecte storm’ terecht. Industrieel automatiseerder Dymotec en Breemes hielden de telefoonlijnen continu open om met creativiteit en proactiviteit samen het schaarsteprobleem aan te pakken. Dymotec in Olen (B) legt zich toe op industriële automatisering in uiteenlopende sectoren, van food en farma tot logistiek en metaal. Het bedrijf bestaat dertig jaar en is in 2022 toegetreden tot de Jeco Energies-groep. Dymotec telt nu zo’n vijftig medewerkers en beschikt daarnaast over een flexibele schil met techniekers, programmeurs en projectengineers. Al sinds haar oprichting heeft de Kempense onderneming een relatie met (de voorgangers van) Breemes.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    15 apr. 2024
    Coroos - Slimme verlichting voor verduurzaamde voedingsmiddelen
    In samenwerking met itsme Lighting Technology stapt COROOS op zijn locatie in Kapelle over op ledverlichting in de magazijnen. Samen hebben ze gekozen voor armaturen van Bever Innovations uit Zierikzee. Zij zijn voorzien van bewegingsdetectie en daglichtcompensatie. Bevers slimme regeling zorgt voor een extra energiebesparing, terwijl het verlichtingsniveau is verhoogd om te voldoen aan de nieuwste norm voor veilig werken in binnenruimten (NEN EN 12464-1).
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    15 feb. 2024
    Enduro - Compleet pakket voor het zware werk
    Enduro Softslings bouwt machines voor de eigen productie van ‘heavy lifting’ hijsbanden. Voor een nieuwe machine schakelde het itsme in voor het complete pakket: advies over de aandrijving, levering van componenten en programmering van de besturing. “We hebben het hele project in ruim een half jaar afgerond. Dat is snel voor zo’n bijzondere machine.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    29 nov. 2023
    Azteq - Warme samenwerking voor thermische zonne-energie
    Azteq streeft naar een Europese revolutie in groene warmtetechnologieën op industriële schaal en ontwikkelt daarvoor zonnewarmtesystemen. De Belgische start-up werkt in projecten samen met technische dienstverleners, die op hun beurt Breemes inschakelen voor advies en levering van componenten. Voor een groot project in Sevilla lagen er uitdagingen ten aanzien van de levertermijn van de decentrale PLC’s en de communicatie daartussen in de uitgestrekte installatie.
    Lees verder

Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:

Kijkt u ook eens naar deze aanbiedingen: