text.skipToContent text.skipToNavigation

Nieuwe productlijn SITOP Power voor uiteenlopende toepassingen


Siemens brengt een nieuwe productlijn van bijzonder krachtige en robuuste voedingen op de markt: De apparaten in de SITOP Power PSU6200-serie kunnen voor tal van doeleinden worden gebruikt en bieden uitgebreide functies voor gerichte diagnostiek, snelle installatie en betrouwbare werking.
  • Nieuwe standaard voeding voor 12V- en 24V-toepassingen.
  • Hoge overbelastingscapaciteit en hoge energiezuinigheid.
  • Toestandbewaking door middel van diagnostiekmonitor en -interface.
  • Robuuste ingang met groot bereik, ook geschikt voor gelijkspanning

Bovendien hebben de eenfasige 12V- en 24V-voedingen een ingang met groot bereik voor wisselspanning, die ook aansluiting op gelijkspanning mogelijk maakt en bijzonder goed bestand is tegen onder- en overspanning. Het hoge rendement tot wel 95 procent en de efficiënte warmteafvoer door de metalen behuizing houden de warmteontwikkeling laag. De compacte voedingsunits kunnen daarom plaatsbesparend worden gemonteerd, zonder tussenruimte aan de zijkanten ten opzichte van andere apparaten. Typische toepassingen zijn o.a. seriematige machine-, schakelkast- en installatiebouw in de automobiel-, textiel- en voedingsmiddelen-industrie, de farmaceutische industrie en de hernieuwbare-energiesector.

De aansluitklemmen met push-in-technologie en duidelijke labels maken een snelle en veilige bedrading mogelijk. De voedingsunits van 10 ampère en hoger informeren de gebruiker over de status van het apparaat en de bedrijfstoestand. De diagnosemonitor geeft door middel van LED’s aan of de uitgangsspanning correct is, hoe hoog de belasting is, en of het einde van de levensduur nadert. Daarnaast krijgt de gebruiker via de diagnostiekinterface informatie over spannings- en stroomwaarden, de temperatuurstatus en het aantal onderspanningen en overspanningen aan de uitgang. Voor de diagnostiek is slechts één digitale ingang van een controller (PLC) nodig. Gratis verkrijgbare functieblokken voor SIMATIC S7-1200 en S7-1500 evalueren de seriële code en faceplates vereenvoudigen de visualisatie in WinCC. De uitgebreide toestandbewaking stelt gebruikers in staat om tijdig te reageren op kritieke omstandigheden, wat de stroomvoorziening van de besturingsunit nog betrouwbaarder maakt.
Sitop-6200-new.png
 
De eenfasige voedingen zijn verkrijgbaar in verschillende vermogensklassen met nominale uitgangsstromen van 1,3 tot 20 A. De uitvoeringen vanaf 3,7 A beschikken ook over vermogensreserves (“extra power”), die de voeding tot 5 seconden veiligstellen, zelfs in het geval van 50 procent overbelasting, bijvoorbeeld tijdens inschakelprocessen. Het constante stroomgedrag beperkt de stroom bij hogere overbelastingen en houdt de uitgangsspanning zo lang mogelijk in stand. Op deze manier kunnen zelfs kortstondige kortsluitingen worden gedetecteerd. De robuuste apparaten leveren continu 20 procent meer dan hun nominale stroomsterkte, zelfs bij omgevingstemperaturen tot 45° Celsius.

​​​​​​​De betrouwbare SITOP PSU6200-lijn is de nieuwe standaard voeding die ook geschikt is voor klanten met hoge technische eisen. Zo voldoen de apparaten op dit moment al aan de EMC-norm, die pas vanaf 2020 verplicht is gesteld voor de gelijkspanningsuitgang. Gebruikers kunnen de stroomvoorzienings- units met aanvullende modules uitbreiden (Sitop add-on modules) – bijvoorbeeld met redundantie- en selectiviteitsmodules – om de betrouwbaarheid nog verder te verbeteren. De apparaten kunnen ook worden uitgebreid tot een onderbrekingsvrije 24 V-voeding (DC UPS).

Wellicht bent u ook hierin geïnteresseerd:

SIMATIC Field PG M5
Voor mobiel gebruik in industriële omgevingen biedt de SIMATIC Field PG M5 robuuste hardware en vooraf geïnstalleerde TIA Portal engineering software voor snelle en efficiënte configuratie, inbedrijfstelling, service en onderhoud. Hierbij heeft de Field PG M5 alle interfaces die nodig zijn in de industriele automatisering. De Field PG is uitgerust met zowel een PROFIBUS interface en twee snelle PROFINET interfaces. Daarnaast beschikt deze PG over geheugenkaart slots waarmee SIMATIC geheugenkaarten rechtstreeks kunnen worden geprogrammeerd. De SIMATIC Field PG is robuust uitgevoerd waardoor stoten/schokken & elektromagnetische straling ​​zo min mogelijk invloed hebben op dit systeem en de beschikbaarheid hoog blijft.
Lees hier verder
Siemens SIPLUS
De beschikbaarheid van machines en fabrieken is een basisvereiste voor productiviteit. Om ongeplande uitvaltijden te minimaliseren, is het noodzakelijk om de bronnen of fouten in een vroeg stadium te detecteren. Dit is precies waar de SIPLUS CMS conditiebewakingssystemen van pas komen: ze bewaken continu de conditie van mechanische componenten of uw machines - zelfs in de hele fabriek.
Lees hier verder
Schneider Electric XIOT
Hoe? Met de XIOT Cloud Connected Sensor van Telemecanique Sensors, de draadloze oplossing voor het verbinden van installaties met de cloud. Zelfs op de meest geïsoleerde locaties.
Lees hier verder
Phoenix Contact Axioline
De modulaire proxy Axioline P van Phoenix Contact koppelt PROFIBUS PA-segmenten direct met een PROFINET-netwerk. Het modulair opgebouwde station communiceert via een kopstation met een PROFINET-besturing, bijv. een Distributed Control System. Naar keuze kunnen er maximaal acht PROFIBUS PA-segmenten compact op de afzonderlijke proxy-uitgangen worden aangesloten. Voor de stoorvastheid van de afzonderlijke segmenten staat een bijbehorende schermaansluittechniek ter beschikking.
Lees hier verder

Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:

  • TESTIMONIAL
    19 apr. 2024
    Dymotec - Open lijnen in een ‘perfecte storm’
    Door Covid-19 en de wereldwijde componentenschaarste kwam de industrie in een ‘perfecte storm’ terecht. Industrieel automatiseerder Dymotec en Breemes hielden de telefoonlijnen continu open om met creativiteit en proactiviteit samen het schaarsteprobleem aan te pakken. Dymotec in Olen (B) legt zich toe op industriële automatisering in uiteenlopende sectoren, van food en farma tot logistiek en metaal. Het bedrijf bestaat dertig jaar en is in 2022 toegetreden tot de Jeco Energies-groep. Dymotec telt nu zo’n vijftig medewerkers en beschikt daarnaast over een flexibele schil met techniekers, programmeurs en projectengineers. Al sinds haar oprichting heeft de Kempense onderneming een relatie met (de voorgangers van) Breemes.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    15 apr. 2024
    Coroos - Slimme verlichting voor verduurzaamde voedingsmiddelen
    In samenwerking met itsme Lighting Technology stapt COROOS op zijn locatie in Kapelle over op ledverlichting in de magazijnen. Samen hebben ze gekozen voor armaturen van Bever Innovations uit Zierikzee. Zij zijn voorzien van bewegingsdetectie en daglichtcompensatie. Bevers slimme regeling zorgt voor een extra energiebesparing, terwijl het verlichtingsniveau is verhoogd om te voldoen aan de nieuwste norm voor veilig werken in binnenruimten (NEN EN 12464-1).
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    15 feb. 2024
    Enduro - Compleet pakket voor het zware werk
    Enduro Softslings bouwt machines voor de eigen productie van ‘heavy lifting’ hijsbanden. Voor een nieuwe machine schakelde het itsme in voor het complete pakket: advies over de aandrijving, levering van componenten en programmering van de besturing. “We hebben het hele project in ruim een half jaar afgerond. Dat is snel voor zo’n bijzondere machine.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    29 nov. 2023
    Azteq - Warme samenwerking voor thermische zonne-energie
    Azteq streeft naar een Europese revolutie in groene warmtetechnologieën op industriële schaal en ontwikkelt daarvoor zonnewarmtesystemen. De Belgische start-up werkt in projecten samen met technische dienstverleners, die op hun beurt Breemes inschakelen voor advies en levering van componenten. Voor een groot project in Sevilla lagen er uitdagingen ten aanzien van de levertermijn van de decentrale PLC’s en de communicatie daartussen in de uitgestrekte installatie.
    Lees verder

Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:

  • TRAINING
    22 jul. 2022
    TIAP-NETWORK
    Ontwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
    Lees verder
  • TRAINING
    PCS7-SYST v9
    De deelnemer leert aan de hand van voorbeelden en oefeningen om met PCS7 V9.1 een proces te implementeren, te onderhouden of beheren.
    Lees verder
  • TRAINING
    PCS7-PRO v9
    De deelnemer leert aan de hand van voorbeelden en oefeningen om met PCS7 V9.1 een proces te implementeren, te onderhouden of beheren.
    Lees verder
  • TRAINING
    PROFIBUS-INST
    PROFIBUS is een robuuste veldbus. Velen zien echter nog niet in dat het een digitaal datacommunicatiesysteem is met eigen specifieke spelregels. Tijdens het installatiewerk zijn problemen vaak te wijten aan simpele fouten zoals een ontbrekende afsluitweerstand, verkeerde kabel, verwisselde aders etc. Daarom staat in steeds meer bestekken beschreven dat alleen gekwalificeerde installateurs het project mogen uitvoeren. Vanaf nu kunnen de installateurs in de Benelux ook aan deze eisen voldoen en zich onderscheiden van de niet gecertificeerde uitvoerders, doordat zij zich bekwaam hebben gemaakt in de spelregels en hun werk kunnen valideren. Dit geeft de aannemers een garantie dat de installatie door bekwame installateurs wordt uitgevoerd. Als deelnemer leert u hoe u een PROFIBUS probleem moet analyseren, identificeren en aanpakken. Theorie over bekabeling, afscherming, aarding, busparameters en meetinstrumenten vormt de basis van deze kennis. Met de hulp van praktische oefeningen op echte netwerken leert u hoe u deze theorie in de praktijk moet brengen.
    Lees verder

Kijkt u ook eens naar deze aanbiedingen: