text.skipToContent text.skipToNavigation

Siemens SIPLUS CMS – breng uw productie op een hoger niveau


Haal digitale toegevoegde waarde uit mechanische toestandsgegevens

De beschikbaarheid van machines en fabrieken is een basisvereiste voor productiviteit. Om ongeplande uitvaltijden te minimaliseren, is het noodzakelijk om de bronnen of fouten in een vroeg stadium te detecteren. Dit is precies waar de SIPLUS CMS conditiebewakingssystemen van pas komen: ze bewaken continu de conditie van mechanische componenten of uw machines - zelfs in de hele fabriek. 

SIPLUS CMS is daarom een ​​belangrijke stap in de richting van de digitale fabriek, waar alle spelers, inclusief machines, producten en mensen in de waardeketen, een netwerk krijgen. 

SIPLUS CMS werkt samen met MindSphere, het cloudgebaseerde, open IoT-besturingssysteem van Siemens , en biedt volledig nieuwe mogelijkheden. Het krachtige cloudplatform is ontworpen voor het analyseren van grote hoeveelheden gegevens en maakt het mogelijk om machineparken over de hele wereld te monitoren voor servicedoeleinden om uitvaltijden te verminderen.


Siplus-Siemens-new.jpg
​​​​​​​

Handelen met vooruitziende blik - beschikbaarheid vergroten

SIPLUS CMS conditiebewakingssystemen vormen de voorwaarden voor de vroege detectie van schade aan machines en fabrieken en de gerichte planning- of onderhoudswerkzaamheden - voor een minimum aan uitvaltijden.

 

Transparantie op alle niveaus - met Totally Integrated Automation (TIA)

SIPLUS CMS registreert en analyseert mechanische variabelen van machines, integreert ze in de automatiseringswereld en biedt besluitvormingshulpmiddelen aan onderhoudspersoneel, operators en management. De open systeemarchitectuur en de efficiënte interactie tussen alle automatiseringscomponenten (TIA) maken fabrieksbrede conditiebewaking of mechanische componenten op alle niveaus mogelijk. Met deze aanpak kunnen controlecentra de actuele statusinformatie nauwlettend volgen. In geval van een afwijking is het mogelijk om snel in te schatten hoeveel langer veilige werking mogelijk is. Ook kunnen afwijkingen in een fabriek direct worden vergeleken met de toestand of omliggende componenten om te bepalen of een temperatuurstijging een indicatie is voor een oververhitting van de lager.

 

Uw  voordelen

​​​​​​​SIPLUS CMS is beschikbaar in drie verschillende versies - van compact en geïntegreerd tot modulair en krachtig. Welke versie u ook kiest, u profiteert van vele voordelen.

 

Systeem voordelen

  • Eenvoudige systeemconfiguratie

  • Open standaarden

  • Gemakkelijke uitbreidbaarheid
     

Hogere productiviteit

  • Hogere beschikbaarheid

  • Voorspelbaar onderhoud en reparatie

  • Eenvoudige diagnostiek

 

Onderdeel van digitalisering 

  • Mechanische variabelen opnemen en analyseren

  • Verbinding met cloudoplossingen

  • Hulpmiddelen bij het nemen van beslissingen voor service

 

Negen stappen naar een aangepaste Condition Monitoring (CM) -oplossing

  1. Het kiezen van het juiste conditiebewakingssysteem vereist enige planning. Gebruik de volgende stapsgewijze handleiding om de juiste conditiebewakingsoplossing voor uw behoeften te vinden:
  2. Definieer vereisten: beslis welke mechanische componenten moeten worden gecontroleerd op welke vorm van schade.
  3. Selecteer een CM-systeem: kies het apparaat met het juiste aantal sensoren en de juiste kenmerken.
  4. Sluit sensoren en CM-systeem aan: Let op de maximale kabellengte bij het bevestigen van de sensoren.
  5. Kies de analysemethode: kies de juiste methode uit op parameters gebaseerde, frequentieselectieve of vrij configureerbare analyse.
  6. Stel het CM-systeem in werking: stel alarm- en waarschuwingsdrempels in volgens ISO 10816-3.
  7. Stel het besturingssysteem met CM in werking: beslis welke CM-gegevens moeten worden gevisualiseerd en voor wie.
  8. Optimaliseer waarschuwings- en alarmlimieten: pas waarschuwings- en alarmlimieten aan op basis van initiële trendcurven terwijl het systeem in werking is.
  9. Profiteer van alle voordelen van MindSphere met MindConnect Edge Analytics op basis van CMS X-Tools

Wellicht bent u ook hierin geïnteresseerd:

SIMATIC Field PG M5
Voor mobiel gebruik in industriële omgevingen biedt de SIMATIC Field PG M5 robuuste hardware en vooraf geïnstalleerde TIA Portal engineering software voor snelle en efficiënte configuratie, inbedrijfstelling, service en onderhoud. Hierbij heeft de Field PG M5 alle interfaces die nodig zijn in de industriele automatisering. De Field PG is uitgerust met zowel een PROFIBUS interface en twee snelle PROFINET interfaces. Daarnaast beschikt deze PG over geheugenkaart slots waarmee SIMATIC geheugenkaarten rechtstreeks kunnen worden geprogrammeerd. De SIMATIC Field PG is robuust uitgevoerd waardoor stoten/schokken & elektromagnetische straling ​​zo min mogelijk invloed hebben op dit systeem en de beschikbaarheid hoog blijft.
Lees hier verder
Siemens Sitop
Siemens brengt een nieuwe productlijn van bijzonder krachtige en robuuste voedingen op de markt: De apparaten in de SITOP Power PSU6200-serie kunnen voor tal van doeleinden worden gebruikt en bieden uitgebreide functies voor gerichte diagnostiek, snelle installatie en betrouwbare werking.
Lees hier verder
Schneider Electric XIOT
Hoe? Met de XIOT Cloud Connected Sensor van Telemecanique Sensors, de draadloze oplossing voor het verbinden van installaties met de cloud. Zelfs op de meest geïsoleerde locaties.
Lees hier verder
Phoenix Contact Axioline
De modulaire proxy Axioline P van Phoenix Contact koppelt PROFIBUS PA-segmenten direct met een PROFINET-netwerk. Het modulair opgebouwde station communiceert via een kopstation met een PROFINET-besturing, bijv. een Distributed Control System. Naar keuze kunnen er maximaal acht PROFIBUS PA-segmenten compact op de afzonderlijke proxy-uitgangen worden aangesloten. Voor de stoorvastheid van de afzonderlijke segmenten staat een bijbehorende schermaansluittechniek ter beschikking.
Lees hier verder

Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:

  • TESTIMONIAL
    15 apr. 2024
    Coroos - Slimme verlichting voor verduurzaamde voedingsmiddelen
    In samenwerking met itsme Lighting Technology stapt COROOS op zijn locatie in Kapelle over op ledverlichting in de magazijnen. Samen hebben ze gekozen voor armaturen van Bever Innovations uit Zierikzee. Zij zijn voorzien van bewegingsdetectie en daglichtcompensatie. Bevers slimme regeling zorgt voor een extra energiebesparing, terwijl het verlichtingsniveau is verhoogd om te voldoen aan de nieuwste norm voor veilig werken in binnenruimten (NEN EN 12464-1).
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    15 feb. 2024
    Enduro - Compleet pakket voor het zware werk
    Enduro Softslings bouwt machines voor de eigen productie van ‘heavy lifting’ hijsbanden. Voor een nieuwe machine schakelde het itsme in voor het complete pakket: advies over de aandrijving, levering van componenten en programmering van de besturing. “We hebben het hele project in ruim een half jaar afgerond. Dat is snel voor zo’n bijzondere machine.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    29 nov. 2023
    Azteq - Warme samenwerking voor thermische zonne-energie
    Azteq streeft naar een Europese revolutie in groene warmtetechnologieën op industriële schaal en ontwikkelt daarvoor zonnewarmtesystemen. De Belgische start-up werkt in projecten samen met technische dienstverleners, die op hun beurt Breemes inschakelen voor advies en levering van componenten. Voor een groot project in Sevilla lagen er uitdagingen ten aanzien van de levertermijn van de decentrale PLC’s en de communicatie daartussen in de uitgestrekte installatie.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    22 nov. 2023
    BMI - Ontzorgen door drives in kaart te brengen
    Bij RBB draait de productie van betondakpannen op drives die grotendeels van Danfoss komen en tot wel twintig jaar oud zijn. Breemes, zusterbedrijf van itsme, evalueerde hun status en deed aanbevelingen voor onderhoud, vervanging en standaardisatie. Zo ontzorgde de leverancier zijn klant RBB met een hogere efficiëntie qua reservevoorraad drives en energieverbruik in productie – en uiteindelijk een betere nachtrust.
    Lees verder

Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:

  • TRAINING
    22 jul. 2022
    TIAP-NETWORK
    Ontwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
    Lees verder
  • TRAINING
    PROFIBUS-Troubleshooting & Maintenance
    Er wordt geleerd hoe men een storing moet analyseren, lokaliseren en oplossen. Dit wordt gefundeerd aan de hand van theorie over bekabeling, afscherming, aarding en meetgereedschappen. Met behulp van praktische oefeningen gaan de deelnemers de theorie toepassen in de praktijk.
    Lees verder
  • TRAINING
    PCS7-SYST v9
    De deelnemer leert aan de hand van voorbeelden en oefeningen om met PCS7 V9.1 een proces te implementeren, te onderhouden of beheren.
    Lees verder
  • TRAINING
    PCS7-PRO v9
    De deelnemer leert aan de hand van voorbeelden en oefeningen om met PCS7 V9.1 een proces te implementeren, te onderhouden of beheren.
    Lees verder