text.skipToContent text.skipToNavigation

Veilig heksysteem PSENmlock


Veilige sluiting en veilige vergrendeling in één product!

Het veilige heksysteem PSENmlock biedt veilige vergrendeling en veilige sluiting voor persoons- en procesbescherming tot en met de hoogste veiligheidscategorie PL e. De veilige sluiting wordt mogelijk gemaakt door de tweekanaals aansturing van de sluiting. Hierdoor is de schakelaar bijzonder geschikt voor gebruik op machines met een gevaarlijke naloop, waarbij een veilige sluiting tot PLd of PLe noodzakelijk is. In combinatie met besturingstechniek van Pilz beschikt u over een veilige totaaloplossing voor de bewaking van afschermingen.


PSENmlock met serieschakeling

PSENmlock met serieschakeling
Naast de basisvariant van de PSENmlock bieden wij nog een andere variant voor de serieschakeling aan. Deze maakt een voordelige installatie mogelijk dankzij minder bekabelingswerk en de serieschakeling van de veilige in- en uitgangssignalen.
In combinatie met Safety Device Diagnostics (SDD) kunnen afzonderlijke schakelaars of deuren gericht worden aangestuurd - zonder een dure afzonderlijke bedrading in de schakelkast.
SDD maakt bovendien een eenvoudige en uitgebreide diagnose van de veiligheidsschakelaars mogelijk en vermindert zo stilstandtijden. U krijgt een economische serieschakeling en minimaliseert uw bekabelingswerk.


​​​​​​​PSENmlock met noodontgrendeling

Als optioneel toebehoren kunnen de twee uitvoeringen van de noodontgrendeling met alle PSENmlock-varianten worden gecombineerd:

  • De PSENml escape release is via een stang rechtstreeks met de basismodule verbonden.

  • De PSENml escape release cordset wordt via een trek-drukkabel op de PSENmlock gemonteerd. Hij maakt een ruimtelijk gescheiden montage van het heksysteem en de noodontgrendeling mogelijk.

​​​​​​​

PSENmlock met de knoppenunit PITgatebox

PSENmlock met de knoppenunit PITgatebox300x300.jpg

Combineer PSENmlock met de knoppenunit PITgatebox en krijg extra bedieningselementen en knoppen: van noodstopknoppen en verlichte drukknoppen tot sleutelschakelaars. De PITgatebox is verkrijgbaar in vier verschillende uitvoeringen.
 

​​​​​​​PSENmlock met juiste deurgreep

PSENmlock met juiste deurgreep300x300.jpg

Wij bieden veel compatibel toebehoren aan – perfect afgestemd op het heksysteem PSENmlock. Met de juiste deurgrepen voor zwenk- en schuifdeuren krijgt u een economische en ruimtebesparende oplossing voor de beveiliging van hekken. Een extra deurgreep is niet meer nodig!
 

Voordelen van het veilige heksysteem PSENmlock

  • Voldoet aan alle eisen van EN/ISO 14119
  • Productvarianten: basisvariant en variant voor serieschakeling
  • Coderingsvarianten: gecodeerd, volledig gecodeerd, unicaat volledig gecodeerd
  • Veilige sluitkracht van 7500 N, geïntegreerde vergrendelingskracht van 30 N
  • LED's aan 3 zijden van de behuizing
  • Beschermingsgraad IP67
  • Aansluiting: M12, 8-polig, Pigtail
  • Hulpontgrendeling aan 3 zijden
  • Noodontgrendeling en verlaagde noodontgrendeling


Kenmerken van het veilige heksysteem PSENmlock

  • Voldoet aan alle eisen van EN/ISO 14119
  • Productvarianten: basisvariant en variant voor serieschakeling
  • Coderingsvarianten: gecodeerd, volledig gecodeerd, unicaat volledig gecodeerd
  • Veilige sluitkracht van 7500 N, geïntegreerde vergrendelingskracht van 30 N
  • LED's aan 3 zijden van de behuizing
  • Beschermingsgraad IP67
  • Aansluiting: M12, 8-polig, Pigtail
  • Hulpontgrendeling aan 3 zijden
  • Noodontgrendeling en verlaagde noodontgrendeling


Robuust ontwerp en hoge sluitkracht voor zware deuren

Met een sluitkracht van 7500 N voorkomt het veilige heksysteem PSENmlock het onbedoeld openen van veiligheidsvoorzieningen en biedt het de hoogste veiligheid.
Dankzij de optionele noodontgrendeling kan PSENmlock ook op begaanbare deuren naar machines met slecht zichtbare gevarenzones worden gebruikt. De verlaagde noodontgrendeling biedt daarbij de mogelijkheid om de hekschakelaar op een voor de bediener niet toegankelijke plaats te monteren. Zo zijn uw medewerkers ook bij een gevaar optimaal beschermd.

De variant voor serieschakeling kan overal worden gebruikt waar meerdere deuren met hekschakelaars moeten worden uitgerust en de onderlinge verbinding van de sensoren een grote rol speelt. Anders dan bij de serieschakeling in het veld zonder Safety Device Diagnostics kunt u samen met SDD afzonderlijke schakelaars of deuren gericht aansturen. U profiteert bovendien van een snelle en uitgebreide diagnose bij een storing, die altijd voor een hoge machinebeschikbaarheid zorgt.
Als er extra bedieningselementen en knoppen nodig zijn, combineert u PSENmlock met de knoppenunit PITgatebox. Met de juiste deurgrepen maakt u uw hektoepassing compleet.

Wellicht bent u ook hierin geïnteresseerd:

Pilz PSENOpt II
Pilz maakt het portfolio met lichtscherrmen compleet: De lichtschermen PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor vinger- en handbescherming, maar vanaf nu ook als lichaamsbescherming. Dankzij hun hoge robuustheid bieden de PSENopt II-sensoren bescherming tegen schokken, botsingen en trillingen en zijn daardoor geschikt voor gebruik in veeleisende industriële omgevingen. Ze zijn geschikt voor de beveiliging van verpakkingsmachines, persen, toegang tot robotcellen, en zoveel meer.
Lees hier verder
Pilz Safe Radar System
Het LBK-systeem van Pilz voor de beveiliging van gevarenzones is gebaseerd op radartechnologie. Met behulp van radar worden beschermde ruimtes veilig bewaakt. Het LBK-systeem is ongevoelig voor externe invloeden, zoals stof, vuil, regen, licht, vonken of trillingen. Hierdoor is deze technologie op veel vlakken inzetbaar en uitermate geschikt voor gebruik in de zware industrie of in de houtverwerkende industrie.
Lees hier verder
Phoenix Contact Axioline
De modulaire proxy Axioline P van Phoenix Contact koppelt PROFIBUS PA-segmenten direct met een PROFINET-netwerk. Het modulair opgebouwde station communiceert via een kopstation met een PROFINET-besturing, bijv. een Distributed Control System. Naar keuze kunnen er maximaal acht PROFIBUS PA-segmenten compact op de afzonderlijke proxy-uitgangen worden aangesloten. Voor de stoorvastheid van de afzonderlijke segmenten staat een bijbehorende schermaansluittechniek ter beschikking.
Lees hier verder
Schneider Electric Lexium 32
Voor concurrentievoordeel ·Drie boekformaat servo-aandrijvingsmodellen en twee servomotorfamilies, plus een compleet assortiment intelligente opties. ·Lexium 32 vereenvoudigt alle aspecten tijdens de levensduur van de machine, van engineering tot onderhoud Superieure prestaties en compact ontwerp ·Een snelheidsbandbreedte van 1600 Hz zorgt voor een uitstekende respons ·Met een vermogensdichtheid van 548 W/l levert de Lexium 32 maximaal vermogen in een minimaal volume ·Dit bespaart kastruimte en -afmetingen, reduceert de grootte van de machine en zorgt voor lagere kosten
Lees hier verder

Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:

  • TESTIMONIAL
    15 apr. 2024
    Coroos - Slimme verlichting voor verduurzaamde voedingsmiddelen
    In samenwerking met itsme Lighting Technology stapt COROOS op zijn locatie in Kapelle over op ledverlichting in de magazijnen. Samen hebben ze gekozen voor armaturen van Bever Innovations uit Zierikzee. Zij zijn voorzien van bewegingsdetectie en daglichtcompensatie. Bevers slimme regeling zorgt voor een extra energiebesparing, terwijl het verlichtingsniveau is verhoogd om te voldoen aan de nieuwste norm voor veilig werken in binnenruimten (NEN EN 12464-1).
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    15 feb. 2024
    Enduro - Compleet pakket voor het zware werk
    Enduro Softslings bouwt machines voor de eigen productie van ‘heavy lifting’ hijsbanden. Voor een nieuwe machine schakelde het itsme in voor het complete pakket: advies over de aandrijving, levering van componenten en programmering van de besturing. “We hebben het hele project in ruim een half jaar afgerond. Dat is snel voor zo’n bijzondere machine.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    29 nov. 2023
    Azteq - Warme samenwerking voor thermische zonne-energie
    Azteq streeft naar een Europese revolutie in groene warmtetechnologieën op industriële schaal en ontwikkelt daarvoor zonnewarmtesystemen. De Belgische start-up werkt in projecten samen met technische dienstverleners, die op hun beurt Breemes inschakelen voor advies en levering van componenten. Voor een groot project in Sevilla lagen er uitdagingen ten aanzien van de levertermijn van de decentrale PLC’s en de communicatie daartussen in de uitgestrekte installatie.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    22 nov. 2023
    BMI - Ontzorgen door drives in kaart te brengen
    Bij RBB draait de productie van betondakpannen op drives die grotendeels van Danfoss komen en tot wel twintig jaar oud zijn. Breemes, zusterbedrijf van itsme, evalueerde hun status en deed aanbevelingen voor onderhoud, vervanging en standaardisatie. Zo ontzorgde de leverancier zijn klant RBB met een hogere efficiëntie qua reservevoorraad drives en energieverbruik in productie – en uiteindelijk een betere nachtrust.
    Lees verder

Kijkt u ook eens naar deze aanbiedingen: