text.skipToContent text.skipToNavigation
 
  

De Fluke 87-V: ideaal voor nauwkeurige metingen bij frequentieregelaars en in industriële omgevingen


Dankzij technologische vooruitgang kunnen nu nauwkeurige elektrische metingen worden uitgevoerd tijdens installatie en onderhoud met behulp van een digitale multimeter (DMM), waardoor technici problemen kunnen diagnosticeren die tot voortijdige uitval leiden.


Fluke 87-V digitale multimeter

Historisch gezien kon geen enkele digitale multimeter nauwkeurig meten aan frequentieregelaars totdat Fluke de nieuwe versie, de 87-V, uitbracht.


De Fluke 87-V heeft alle functies die je van een multimeter kunt verwachten. Het toestel meet   spanningen tot 1000 V AC en DC en stroom tot 10 A AC en DC. Daarnaast kan men weerstand (tot 50 MOhm), capaciteit (tot 10000 µF) en frequentie tot 200 kHz meten. Opvallend is ook het grote heldere display dat u toelaat om de meetwaarden gemakkelijk af te lezen. De meest innovatieve eigenschap van de Fluke 87-V is echter de mogelijkheid om aan frequentie gestuurde motoren te meten. Met een “gewone” multimeter stelt u vast dat de uitgelezen waarde sterk kan afwijken van de waarde die op het display van jouw frequentieregelaar aangeduid staat. Dit heeft te maken met de complexiteit van het signaal.


Ingebouwde filter

De frequentiesturing geeft namelijk een pulsvormig signaal naar buiten met een hoge schakelfrequentie (meerder kHz) en een lage stuurfrequentie. Een RMS-multimeter gaat de RMS-waarde van dit signaal berekenen maar dit is niet de waarde zoals de motor het signaal ervaart. Vanwege de impedantie van de motor maakt hij immers van dit “hoogfrequent” signaal een laagfrequent sinusvormig signaal. Dit stel je ook vast indien je de golfvorm van de stroom op een ScopeMeter zichtbaar zou maken. De Fluke 87-V heeft een ingebouwde filter waardoor hij de waarde weergeeft zoals door de motor gemeten wordt. Derhalve wordt de Fluke 87-V het instrument bij uitstek voor iedere onderhoudstechnicus in de industrie. 


 
 
 
 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

  • NEWS
    2 mei 2024
    Fluke - 1736 driefase Power Logger
    Vandaag worden we steeds meer geconfronteerd met de noodzaak om energiestromen te optimaliseren, vinden van energiezuinige oplossingen voor grote verbruikers en het totaal energieverbruik naar beneden te brengen. Besparen op het elektrisch verbruik is dan ook een van de thema’s hoog op de agenda van bedrijven. Een van de eerste taken in dit proces is het in kaart brengen van grote verbruikers en extra verliezen door harmonische, onbalans, proberen te minimaliseren. Hiervoor is de Fluke-1736 een ideale combinatie die niet alleen de mogelijkheid biedt om de elektrische vermogenstroom, maar ook problemen met harmonischen, onbalans, ... in kaart te brengen. Dit is dan ook meestal de eerste stap om de verbeteringsprocessen te starten.
    Lees verder
  • NEWS
    1 mei 2024
    Finder - De Serie 80 en Serie 83
    Maak kennis met de Serie 80 en Serie 83 van Finder, een reeks multifunctionele en monofunctie tijdrelais. Serie 80 – compacte universele tijdrelais De Serie 80 compacte tijdrelais voor 35 mm railmontage zijn slechts 17,5 mm breed en in acht verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. De Serie 80 is opgebouwd uit twee multifunctie en zes monofunctie uitvoeringen en altijd multispanning.
    Lees verder
  • NEWS
    1 mei 2024
    ABB - Dubbel veiligheidsslot met RFID
    Gaat u voor het hoogste veiligheidsniveau? Maak dan kennis met MKey RFID: een veiligheidsslot met dubbele vergrendelingsfunctie dat wordt gebruikt om deuren, poorten en luiken veilig te vergrendelen. 
    Lees verder
  • NEWS
    30 apr. 2024
    JC-Electronics - Reparatietijd verkort naar 4 weken
    JC-Electronics verkort de reparatietijd meer dan de helft. Drives, HMI’s, PLC's en industriële pc's worden nu binnen 4 weken gerepareerd in plaats van de gebruikelijke 12 weken. Dat maakt de voordeligste manier om defecte elektronica te vervangen nog aantrekkelijker.
    Lees verder

Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:

  • TESTIMONIAL
    19 apr. 2024
    Dymotec - Open lijnen in een ‘perfecte storm’
    Door Covid-19 en de wereldwijde componentenschaarste kwam de industrie in een ‘perfecte storm’ terecht. Industrieel automatiseerder Dymotec en Breemes hielden de telefoonlijnen continu open om met creativiteit en proactiviteit samen het schaarsteprobleem aan te pakken. Dymotec in Olen (B) legt zich toe op industriële automatisering in uiteenlopende sectoren, van food en farma tot logistiek en metaal. Het bedrijf bestaat dertig jaar en is in 2022 toegetreden tot de Jeco Energies-groep. Dymotec telt nu zo’n vijftig medewerkers en beschikt daarnaast over een flexibele schil met techniekers, programmeurs en projectengineers. Al sinds haar oprichting heeft de Kempense onderneming een relatie met (de voorgangers van) Breemes.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    15 feb. 2024
    Enduro - Compleet pakket voor het zware werk
    Enduro Softslings bouwt machines voor de eigen productie van ‘heavy lifting’ hijsbanden. Voor een nieuwe machine schakelde het itsme in voor het complete pakket: advies over de aandrijving, levering van componenten en programmering van de besturing. “We hebben het hele project in ruim een half jaar afgerond. Dat is snel voor zo’n bijzondere machine.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    17 jan. 2024
    Stimac - Goede technische support bij telkens wijzigende specificaties
    Als de omschrijving voor een automatiseringsproject vanaf het begin duidelijk is, dan is het voor de industrieel automatiseerder makkelijk om daar concrete invulling aan te geven. De praktijk is echter dat gaandeweg een project vaak nog specificaties wijzigen. Dat overkwam Stimac/SNK bij het ontwerpen van de besturingstechniek voor een tuinbouwmachine. Voor de problemen die daarbij opdoken, kwam itsme snel met een oplossing bij Stimac/SNK. “Als een klant ons belt, komen wij direct in actie. Dan is het fijn dat we zelf een leverancier als itsme hebben die ook meteen kan helpen.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    20 dec. 2023
    Innovatec - Broeden op betere inkoop
    Innovatec Hatchery Automation is vorig jaar een professionaliseringsslag voor het inkoopproces gestart. Het bedrijf ging met itsme in zee vanwege de technische kennis, de logistieke concepten en de intensieve contacten met fabrikanten. “We hadden eerst verkering, nu denken we erover om te gaan samenwonen.”
    Lees verder

Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:

  • TRAINING
    22 jul. 2022
    TIAP-NETWORK
    Ontwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
    Lees verder
  • TRAINING
    PCS7-SYST v9
    De deelnemer leert aan de hand van voorbeelden en oefeningen om met PCS7 V9.1 een proces te implementeren, te onderhouden of beheren.
    Lees verder
  • TRAINING
    PCS7-PRO v9
    De deelnemer leert aan de hand van voorbeelden en oefeningen om met PCS7 V9.1 een proces te implementeren, te onderhouden of beheren.
    Lees verder
  • TRAINING
    PROFIBUS-INST
    PROFIBUS is een robuuste veldbus. Velen zien echter nog niet in dat het een digitaal datacommunicatiesysteem is met eigen specifieke spelregels. Tijdens het installatiewerk zijn problemen vaak te wijten aan simpele fouten zoals een ontbrekende afsluitweerstand, verkeerde kabel, verwisselde aders etc. Daarom staat in steeds meer bestekken beschreven dat alleen gekwalificeerde installateurs het project mogen uitvoeren. Vanaf nu kunnen de installateurs in de Benelux ook aan deze eisen voldoen en zich onderscheiden van de niet gecertificeerde uitvoerders, doordat zij zich bekwaam hebben gemaakt in de spelregels en hun werk kunnen valideren. Dit geeft de aannemers een garantie dat de installatie door bekwame installateurs wordt uitgevoerd. Als deelnemer leert u hoe u een PROFIBUS probleem moet analyseren, identificeren en aanpakken. Theorie over bekabeling, afscherming, aarding, busparameters en meetinstrumenten vormt de basis van deze kennis. Met de hulp van praktische oefeningen op echte netwerken leert u hoe u deze theorie in de praktijk moet brengen.
    Lees verder